Zunanja korita za rože so izpostavljena zunanjim vremenskim vplivom

Sredi maja se običajno začne tudi sezona zasaditve balkonskega cvetja in številne trgovine so polne živobarvnega cvetja in različnih pripomočkov za okrasno zasaditev rož. Če ste se tudi vi odločili za tovrstno zasaditev, je prvi korak nakup zunanjih korit za rože. Zunanja korita za rože so nenehno izpostavljena zunanjim vremenskim razmeram, zato je potrebno biti pri njihovi izbiri še posebej pozoren.

zunanja korita za rože

Zunanja korita za rože, ki so namenjana za okenske police

Pred nakupom si je vredno zapomniti podatek, da balkonske rože zahtevajo veliko prostora za korenine, zato zunanja korita za rože naj ne bodo premajhna. Če boste imeli dovolj velika zunanja korita za rože, se zemlja v njih ne bo tako hitro izsušila, vsekakor pa je širina in dolžina okenskih polic tisti pomemben dejavnik na katerega je potrebno biti še posebej pozoren.

Za natančno uravnavanje vode, je priporočljivo, da imajo zunanja korita za rože na svojem dnu tako imenovano odcedno luknjo. Le ta preprečuje, da bi se voda prekomerno zadrževala v koritih, zaradi česar bi rože lahko začele gniti. Na drugi strani pa obstajajo tudi zunanja cvetlična korita za rože s tako imenovano vodno rezervo, ki omogočajo natančno doziranje vode za vse vrste balkonskih zasaditev. Z njimi boste natančno vedeli, kdaj vaše balkonsko cvetje potrebuje dodatno zalivanje.

Zunanja korita za rože, ki so namenjena za terase

Ko se odločamo za nakup zunanjih korit za rože, je dobro, da izbiramo kakovostna korita, ki nam bodo dolgo služila. Zagotovo si ne želimo kupovati korit na vsaki dve leti in v izogib temu je potrebno izbrati trpežne materiale. Najbolj trpežna sta seveda les in terakota, vendar tovrstna zunanja korita za rože običajno redko srečamo na okenskih policah, sta pa toliko bolj dobrodošla materiala za vse zasaditve rož na terasah.

Zunanja korita za rože, ki jih bomo namestili na terase, naj bodo prav tako dovolj velika, pri tem je potrebno le razmisliti ali bomo rože tekom rasti prestavljali. Skupaj z zemljo so lahko korita zelo težka, zato so plastična korita v tem primeru veliko lažja, vendar niso tako odporna proti zmrzali kot sta na primer les ali terakota.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>