Tekaška kapa s šiltom

Morda si ne bi mislili, da je kapa nujna oprema za tekače – če na televiziji zasledimo prenos kakšnega atletskega tekmovanja, verjetno niti en izmed tekmovalcev ne bo nosil kape. A pri rekreativnih tekačih je drugače, prav tako pri tekačih, ki se lotevajo daljših razdalj. V takšnih primerih je kapa s šiltom lahko povsem nepogrešljiva, zato jo je dobro imeti pri roki, ko se odpravljamo na trening ali rekreativni tek. V različnih okoliščinah se takšna kapa zelo dobro izkaže, saj ima več funkcionalnosti, ki pomagajo pri teku. Kapa s šiltom v prvi vrsti ščiti pred soncem, zato je zelo pogost pripomoček v vročih poletnih dneh. Nekatere kape imajo dodatno zaščito, ki prekrije tudi vrat in tako še bolje ščiti pred nevarnimi sončnimi žarki. A prav tako dobro se izkaže v dežju, vetru in snegu, torej gre za vsestranski pripomoček, ki ga lahko vedno vzamemo s seboj. Poleg tega kapa s šiltom vpija znoj in naredi tek nekoliko bolj prijeten, zelo uporabna pa bo tudi za tekače z daljšimi lasmi, ki teh pri gibanju ne morejo obdržati pod kontrolo. Sprva morda res ne bi pomislili, da ima lahko kapa takšen vpliv na izkušnjo pri teku, a vsekakor se splača to opcijo preizkusiti.

Kapa s šiltom

 

 

 

 

 

Kakovostna športna kapa s šiltom

Medtem ko za osnovno zaščito pred soncem dobro poskrbi vsaka kapa s šiltom, moramo pri uporabi v športu paziti na nekatere posebne lastnosti. Kapa mora biti lahka in zračna, saj glave med aktivnostjo ne želimo dodatno obremenjevati. Še posebej pri daljših tekih se pozna vsak gram teže, tudi kapa lahko naredi razliko. Nadalje pa mora biti kapa s šiltom povsem udobna in prave velikosti, po možnosti tudi prilagodljiva – v nasprotnem primeru pride med gibanjem do drgnjenja in žuljenja, kar seveda ni prijetno in lahko vodi v nepotrebne bolečine in poškodbe. Več ponudbe kap s šiltom najdete tukaj.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>