Spa terme Zreče

Spa dejavnost term Zreče omogoča zdravilna voda z visoko vsebnostjo kalcija, magnezija in hidrogenkarbonata.

Spa Zreče se nahajajo v severovzhodni Sloveniji ob obronkih Pohorja na nadmorski višini štiristo metrov. Značilnost okolja je zmerno sredogorsko podnebje, ki nudi izjemno kakovost bivanja v času trajanja zdravljenja ali rehabilitacije. Danes ima zdravilišče skoraj štiri desetletja izkušenj, v tem času je iz prvega bazena zrasle sodoben zdraviliško športno rekreacijski center. Bolnikom zdravilišča koristi baleno rehabilitacija pri številnih obolenjih ter postopkih zdravljenja. Spa Zreče je znan po učinkovitem zdravljenju nevroloških bolezni, revmatičnih bolezni, bolezni srca in ožilja, dihalnih organov, poškodb lokomotornega sistema ter zdravljenju seči. Sposobni so sanirati tudi športne poškodbe ter pomagati po rekonstruktivnih operativnih posegih na gibalih ponovno vzpostaviti kakovostno življenje. Spa Zreče slovi tudi po dveh dodatnih zdravilnih danostih. Zreče ležijo na obronku predalpskega hribovja Pohorje. Ena od naravnih danosti Pohorja so srednjegorska močvirja v osrčju gozdov. Pohorsko šoto spa Zreče koristi zaradi starosti ter izjemne ekološke čistosti. Koristi se jo pri boleznih gibalnega sistema, uroloških boleznih, ginekoloških boleznih, internističnih boleznih ter psihosomatskih boleznih. Drugi dodati zdravilni dejavnik spa Zreče je Bentonit iz vulkanskih kamenin. Koristen je za dolgotrajne bolečine v predelu hrbtenice, kolen, kolkov, pri revmatskih obolenjih ter artrozah. Na človeško telo učinkuje z dovajanjem in zadrževanjem toplote na izbranih mestih. Posebnost spa Zreče je tudi bližina gorskega zdravilišča Rogla. Oddaljeno je ducat kilometrov, nahaja pa se na višini preko tisoč petsto metrov. Zdravilišče ima dve desetletji izkušenj z zdravljenjem pljučnih bolezni, astme, alergijskih stanj ter raznih drugimi težavami z dihali in pljučnimi boleznimi. Obe zdravilišči imata tudi wellness ter športno rekreacijsko ponudbo na prostem ter v pokritih prostorih. Športno rekreacijska ponudba je deloma sezonska ter vezana na naravne in vremenske dejavnosti.

Spa Zreče se lahko pohvali z izjemno ponudbo zdravljenja z prijetno toplo zdravilno termalno vodo ter popolno ponudbo wellness storitev.

Dodatno zdravstveno zavarovanje nudi zavarovancem več pravic

Dodatno zdravstveno zavarovanje zagotavlja večje pravice bolnikov.

Seznam dodatnih pravic, ki jih nudi dodatno zdravstveno zavarovanje, je obsežen. V osnovi bi lahko rekli, da gre za boljšo zdravstveno oskrbo v splošnem pomenu besede. Osnovno ali prostovoljno zdravstveno zavarovanje je namenjeno zagotavljanju osnovne zdravstvene oskrbe. Z boljšo oskrbo so povezani večji stroški oskrbe. Gre za stroške, ki nastanejo v celotnem obsegu, od prvih zaznanih težav do popolne ozdravitve. Danes so ti stroški zaradi času primernega načina življenja velikokrat višji, čeprav se tega ne zavedamo. Primer so potovanja, ki pogosto vodijo v dežele preko meje. Prehod državne meje je enostaven, vendar s tem tudi vstopimo v deželo, ki ima lahko drugačen zdravstveni sistem. Težave z zdravjem, pa pogosto ne izbirajo časa in kraja. Nastanejo lahko doma, lahko pa tudi preko državne meje. Pri tem si ne smemo očitati, če bi ostali doma težav ne bi bilo. V takem primeru je dodatno zdravstveno zavarovanje zelo sprejemljiv strošek, ki nam nudi ustrezno zdravstveno oskrbo v tujini. Kdor veliko potuje, dodatno zdravstveno zavarovanje jemlje kot nekaj vsakdanjega. Tako kot se pripravi na številne druge stvari v tujini, enako poskrbi za zdravstveno oskrbo v primeru nastalih zdravstvenih težav. Toliko bolj pomembno pa je dodatno zdravstveno zavarovanje za osebe, ki manj potujejo v tujino. Osebe, ki več potujejo v tujino, imajo tudi izkušnje z vsakdanjim življenjem preko meje in znajo v veliko večji meri poskrbeti zase v primeru nastalih nepredvidljivih težav. Kdor potuje prvi, dodatno zdravstveno zavarovanje lahko razume tudi kot pomoč pri reševanju nastalih nepredvidljivih težav. Zdravstvena oskrba v tujini je zgolj ena od ugodnosti, ki jih nudi dodatno zdravstveno zavarovanje. Doma nam omogoča povračilo raznih stroškov v zvezi z zdravljenjem in oskrbo, višji standard storitev, hitrejšo oskrbo in številne druge ugodnosti.

Dodatno zdravstveno zavarovanje imajo sklenjeno vsi, ki se zavedajo pomena zdravja in dobre zdravstvene oskrbe v sodobnem načinu življenja.

https://www.wiz.si/wiz-zdravje

Bazeni omogočajo zdravju koristne aktivnosti

Bazeni omogočajo zdravju koristne aktivnosti.

Sodobni bazeni omogočajo ustvariti kontrolirano naravno okolje. To pomeni, da prilagodimo temperaturo ter druge lastnosti vode izbranemu namenu. Bazeni nudijo toliko večje koristi so toliko večje, kolikor bolj premagujemo naravne ovire za plavanje ali gibanje v vodi na splošno. V zimskem času so tako bazeni primeren način kljubovanja nemogočih razmer za plavanje na prostem. Hkrati pa nudijo izjemno možnost ene izmed zdravju najbolj koristnih aktivnosti. Poleg zime, bazeni omogočajo plavanje v prehodnih obdobjih. V jesenskem in pomladnem času, zunaj prav tako razmere niso primerne za plavanje. Izjema so izredne vremenske razmere, ki podaljšajo plavalno sezono, ali lokacije z tradicionalno ugodnimi vremenskimi razmerami. Vendar gre za oddaljene kraje, njihova alternativa so pokriti oziroma ogrevani bazeni. Plavanje zahteva gibanje celotnega telesa, upor vode pomaga pri kurjenju odvečnih kilogramov, okolje samo pa je pomirjujoče in idealno za premagovanje stresa ter drugih obremenitev sodobnega življenja. V zdraviliško turistični ponudbah so bazeni zato stalnica, plavanje v vseh letnih časih nudi tudi naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla. Plavati je mogoče v wellness centru Planja, ki poleg plavanja nudi ostalo ponudbo sodobnega wellness centra. Aktivnosti izvajamo ali poljubno ali pa se prepustimo nasvetom strokovnjakov. Začnemo lahko z aktivnim plavanjem, nadaljujemo lahko z masažo, poskrbimo za nego telesa ter zaključimo s kosilom. Takšen način je odlična možnost za sproščanje, regeneracijo, krepitev imunskega sistema ter na splošno zdravju koristen. Ponudba kopanje in kosilo je zgolj ena od možnosti, kopanje je mogoče združiti s številnimi drugimi aktivnostmi. Ljubitelji rekreacije plavanje izkoriščajo na različne načine, aktivnosti pa pripomorejo k hitrejšemu napredku. Bazeni so poleg tega lahko namenjeni užitkarjem, ki predvsem cenijo blagodejne, zdravju koristne učinke vode. Vse kar počnejo je spontano, ne obremenjujejo se z doseganjem ciljev, ampak se preprosto prepustijo uživanju v vodi.

Bazeni omogočajo prijeten način sproščanja ter številne druge zdravju koristne učinke.

https://www.rogla.eu/si/zdravje-in-wellness/wellness-center-planja/bazen

Zdravstveno zavarovanje za študente, varovanje zdravja

Zdravstveno zavarovanje za študente zagotavlja varovanje zdravja .

Vsakemu upravičencu zdravstveno zavarovanje za študente v primeru zdravstvenih težav, nezgode ali drugih primerov koristi. Nesreče so del našega življenja, zato gre z njimi računati tudi v prihodnosti. S tega vidika je zdravstveno zavarovanje za študente tudi dobra investicija prostih sredstev. Omogoča nam, da ohranimo v najboljšem možnem stanju svoje največje bogastvo. To je zdravje, poleg tega pa zdravstveno zavarovanje za študente v veliki meri mlajše generacije uči življenjsko potrebnih izkušenj. Odločanje med različnimi ponudbami, analiza ponudb, uveljavljanje pravic, iskanje dodatnih možnosti in podobno je prava življenjska šola. Starejše generacije so skozi te začetniške preizkušnje že šli, zato so lahko mladim dober zgled in vir informacij. Pogosto je zdravstveno zavarovanje za študente tudi v večji ali manjši meri sklenjeno ob pomoči starejših generacij v raznih oblikah. Ko sklepamo zavarovanje pri določeni zavarovalnici nas v prvi vrsti zanima njeno izpolnjevanje obvez z zavarovalne police. Izkušnje starejših oseb so različne, zato jim velja prisluhniti. Pri izkušnjah je z raznimi zavarovalnicami je moč slišati vse mogoče, dobro je informacije dodatno preveriti. To lahko storimo preko drugih podobnih virov, preko virov na sredstvih informiranja ali s preprostim vprašanjem naslovljenim na določeno zavarovalnico. Pričakovati je, da bo zavarovalnica predvsem ščitila svoje interese ter se temu primero odzvala. Vendar nam lahko korespondenca v prihodnosti služi, kot dane in zagotovljene izpolnjene obveznosti zavarovalnice ter drugo skladno z navedenim. Z vzpostavitvijo stika si tudi olajšamo vsako nadaljnjo komunikacijo, ko se pojavi potreba. Dobra zavarovalnica mora svoje obveznosti z zavarovalne police spoštovati, jih hitro in kakovostno obravnavati ter izpolniti svoje obveznosti. Kdor sklene zdravstveno zavarovanje za študente je na drugi strani obvezan izpolnjevati svoje obveznosti. Poravnati mora premijo v zakonsko ali kako drugače določenem roku ter se vesti do zavarovalnice pošteno in odgovorno.

Zdravstveno zavarovanje za študente je dobra, zrela in odgovorna odločitev.

Bolečina v kolenu, preventiva koristi

Bolečina v kolenu so težave, ki jih povzroča kolenski sklep .

Najpogosteje bolečina v kolenu, ker je obrabljena pogačica in hrustanec, vzrok je tudi artroza, poškodba kolena ter vnetje kit in ovojnic. Obraba pogačice in hrustanca nastane zaradi nepravilne nameščenosti v ležišču ter pritisku na stegnenico. Odražena bolečina v kolenu lahko pomeni tudi pritisk na hrustanec. Poškodbe v predelu kolena imajo različne vzroke, v vsakem primeru pa gre za pretirano obremenitev. Tako lahko bolečina v kolenu nastane zaradi zvina, natega kolenskih vezi, pretrganja kolenskih vezi, zaradi poškodb sklepnega hrustanca ter raznih drugih poškodb. Posebna kategorija so ponavljajoče se obremenitve, kot posledica profesionalnih ali prostočasnih aktivnosti. Profesionalne aktivnosti so različne v zahtevanih gibih, okolju izvajanja ter v raznih drugih različnih pogojih opravljanja. Profesionalna bolečina v kolenu je lahko posledica pogostih ponavljajočih se gibov na dolgi rok, intenzivno negativnih zunanjih vplivov ter raznih drugih vzrokov na delovnem mestu. V prostem času je bolečina v kolenu predvsem posledica raznih udarcev in drugih podobnih poškodb, ki so za razliko od profesionalnih kratkotrajne ter nepredvidljive. Profesionalne poškodbe se lahko odpravlja že z preventivnim ravnanjem ter povečano pozornostjo varovanja kolen. Pri tem velja upoštevati izkušnje starejših sodelavcev, ki so svoja boleča kolena imeli izpostavljeni raznim negativnim vplivom. Ti negativni vplivi so lahko tudi naša izkušnja, zato velja biti nanje pozoren. Na kolena oziroma kolenski sklep delujejo negativno razne obremenitve, udarci, prepih, vlaga in podobni negativni vplivi. Večino teh negativnih vplivov je mogoče preventivno preprečiti. Udarce in obremenitve lahko preprečimo z zašito, za kolena oziroma kolenski predel obstajajo številne možne oblike zaščite. Prepih, vlaga in podobni vplivi imajo tudi številne možne oblike zaščite, vendar gre za drugačno vrsto zaščite kot pri udarcih in obremenitvah. Pri prepihu lahko gre za dolgo trajajočo izpostavitev, primer je vožnja z motorjem.

Bolečina v kolenu je lahko preventivno odpravljena težava pred njenim nastankom.

https://fidimed.si/strokovni_clanki/sklepi/38/osteoartroza_in_bolecine_v_sklepih/

Možgani potrebujejo trening

Možgani svoje miselne sposobnosti ter druge sposobnosti lahko pridobijo zgolj z trdim delom.

Danes se vedno bolj uveljavlja razlaga, da možgani nimajo prirojenih sposobnosti. Človek mora svoje osebne lastnosti razvijati vse življenje. V preteklosti se je za razliko uporabil izraz roditi pameten ali kakšen podoben izraz. Vsem tem izrazom je značilno, da opisujejo vse človeške sposobnosti kot prirojene oziroma pridobljene z rojstvom. Vedno več študij dokazuje, da temu ni tako. Posebne pozornosti so deležni možgani otrok oziroma mlajših oseb. Študije mnogih znanih oseb govorijo o tem, da so svoje prirojene sposobnosti pridobili preko motiviranja možganov. To ne pomeni nujno miselne procese in aktivnosti, ampak tudi gibalne in druge aktivnosti. Vse kar človek občuti preko čutil sprejmejo možgani ter skladno z različnimi dejavniki sprejmemo določeno odločitev za nadaljnje delovanje. V obdobju otroštva je proces učenja najbolj intenziven, saj se takrat naučimo večino osnovnih človeških opravil in sposobnosti. Brez njih preprosto ne moremo živeti oziroma biti v svojem življenju uspešni. Danes se tudi vedno bolj znano, da se v tem obdobju življenja polnijo nevronske celice nezavedno. Gibalne, govorne in druge sposobnosti takrat možgani sprejmejo iz okolice z posnemanjem drugih oseb. To so najprej starši, potem pa tudi sorodniki in prijatelji staršev ter druge osebe. Vse takrat osvojene govorne, gibalne in druge sposobnosti so od primera do primera različne. Pri nekaterih vrhunskih športnikih so ugotovili, da so njihove sposobnosti odrasle osebe bile utemeljene v otroštvu. Med atleti imamo tako veliko število primerov, kjer so bile sposobnosti kot tek, pospeševanje ter druge sposobnosti osvojene na edinstven način. Pri tem ne gre za nobeno nenavadno posebnost, ampak recimo konfiguracijo terena po katerem so se gibali, značilnost gibanja ter druge lastnosti. Vse značilnosti so možgani sprejeli ter jih procesirali v sposobnosti. Telo je posledično v določenih zmogljivostih boljše od vrstnikov.

Možgani so organ z izjemnimi možnostmi in sposobnostmi.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/mozgani/14/mozgani_in_spomin/

Bolečine v križu, simptom telesnega stanja

Bolečine v križu je simptom za telesno stanje .

Izkušnjo bolečine v križu ima približno štirideset odstotkov populacije, njeni začetki so različni. Nekatere prizadene prej, druge kasneje, različni so vzroki za nastanek ter je na splošno zelo individualna izkušnja . Za bolečine v križu je značilno, da so lahko mehanske, nemehanske ter prenesene. Mehanske bolečine v križu so nespecifične kostno-mišične poškodbe, zlomljena vretenca, stisnjeni živčni koreni, degenerativna bolezen medvretenčnih ploščic ali sklepov, hernija diska. Nemehanske bolečine so vnetne bolezni in okužbe ter tumorji, prenesene bolečin pa izvirajo iz notranjih organov. Gre lahko za ledvične kamne, okužba ledvic ter druge možne vzroke. Vse bolečine v križu torej ne gre metati v isti koš, nanje pa je potrebno biti v vsakem primeru previden. Poleg svojih občutkov se velja zanesti tudi na izkušnje oseb v ožjem družinskem krogu ter poklicnih sodelavcev. V ožjem družinskem krogu imamo veliko možnosti za prepoznavanje svojega zdravja v prihodnosti. Določene lastnosti smo podedovali od prednikov, imamo podobne navade, prehrano, kar pomeni tudi možno podobno ali primerljivo prihodnost. Zato bolečine v križu oseb v ožjem družinskem krogu lahko pomenijo zadnje opozorilo za začetek preventivnega ravnanja. Težave si povzročamo sami na različne načine ter nezavedno silimo bolečinam naproti. Tipičen primer povzročanja težav je nepravilno sedenje, nepravilno obremenjevanje hrbtenice, znani pa so številni drugi primeri povzročanja težav samemu sebi. Podobno lahko preventivno ukrepamo na poklicnem področju, kjer imamo svojo možno prihodnost demonstrirano na zdravstvenem stanju starejših generacij sodelavcev. Večji odstotek obolelih, poškodovani ali drugače prizadetih oseb pomeni večjo možnost naših težav v prihodnosti. Pri tem je mogoče z analiziranjem vzrokov ter njihovim aktivnim odpravljanjem doseči odpravo težav v prihodnosti. Druga možnost je preusmeritev v drugo poklicno dejavnost, ki nima takšnih težav ali na splošno velja za zdravju manj škodljivo profesionalno aktivnost.

Bolečine v križu so pogost problem s številnimi možnimi uspešnimi rešitvami.

Več

Sprostitev z veliko začetnico

Sprostitev nudijo Terme Zreče v izobilju.

Prvo sprostitev nudijo že sami obronki pohorskih gozdov, ko se približujemo termam. Izhod iz sodobne slovenske prometnice je več kot prijeten uvod v dogodivščino, ki jo oblikujemo ali začinimo po svoje. Terme Zreče so zdravilni center ter športni center, nahaja se pod obronki Pohorja na nadmorski višini skoraj štiristo metrov nad morjem. Osnovo zdraviliškemu, rekreacijskemu in sprotnemu centru je v ob koncu sedemdesetih let dvajsetega stoletja postavila izgradnja prvega bazena. Naravna danost kalcijeve-magnezijeve-hidrogen karbonatne vode, ki na dan privre pri skoraj petintridesetih stopinjah Celzija, ima številne učinke za zdravje in sprostitev. Poleg številnih zdraviliških storitev je mogoče marsikaj lepega početi in doživeti. Nobene skrbi za aktivne ljudi, ki se bojijo dolgočasenja in lenarjenja. V letnem času je možno kolesariti, vzeti pot pod noge in premeriti številne pohodne poti, izbrati nordijsko hojo, odbojko na mivki, ribolov, golf ter številne druge aktivnosti. V zimskem času se sprostitev lahko aktivno odvija tudi v bližini višje ležečega smučišča Rogla. Na izbiro so vse klasične aktivnost zimskega časa, kot so smučanje, deskanje, tek na smučeh, krpljanje ter številne druge aktivnosti. Ogleda vredna so tekmovanja v zimskih športih ob prisotnosti svetovne konkurence, ki dajo piko na i splošno dobremu vzdušju. Za sprostitev so v termah Zreče poskrbeli z izleti v objemu zelenih gozdov Rogle ter ponudbami rekreativni dan na Zreškem Pohorju, Pohorska doživetja, Dan sprostitve ter s številnimi drugimi ponudbami. Kdor ima rad sprostitev z adrenalinskimi doživetji bo našel zvrhano mero užitkov na zimsko-letnem sankališču Zlodejevo, v Bike Parku Rogla in snežnem Fun Parku. Ponudbe so tako tradicionalne, kot aktualne narave. Kar pomeni, da velja spletno stran term Zreče redno spremljat ali preprosto vzpostaviti kontakt. Možno pa je izbrati tudi naključno opcijo obiska brez najave ali predhodnega zbiranja informacij, ki je že mnoge prijetno presenetila.

Sprostitev v termah Zreče ponuja zvrhan koš možnosti.

http://www.terme-zrece.eu/

Povečana prostata, izločanje tekočine

Povečana prostata pomeni oteženo izločanje tekočine .

Ločiti pa je potrebno pojem povečana prostata od drugih vzrokov povečane potrebe po uriniranju. V človeškem organizmu ima uriniranje poseben pomen. Težave nastopijo, ko uriniranje ne moremo kakovostno nadzorovati. Tako se lahko zaradi uriniranja zbujamo sredi noči, sredi dneva je lahko potreba neodložljiva in podobno. V mnogih primerih je vzrok povečana prostata. Probleme z uriniranjem ima veliko število moške populacije po štiridesetem letu starosti. Težave velja jemati resno ter jih kakovostno obravnavati. Povečana potreba po uriniranju še ne pomeni povečana prostata. Oseba se lahko iz različnih razlogov odloči piti več tekočine. Pitje izdatnejših količin tekočine ima namen, da zdravstveni učinki izboljšujejo kakovost življenje . Izdatnejše količine tekočin pomagajo pri prebavi, izločanju strupov iz telesa ter ima druge koristne učinke. Več tekočine olajšuje proces prebave. Seveda ni vseeno za kakšno tekočino gre. Na splošno razumemo navodilo in priporočilo piti več tekočine, kot piti več vode. Človek pa ima na izbiro še druge koristne tekočine. Te so razne mineralne vode, sadni sokovi, v manjših količinah tudi kakovostno vino. Podobno velja pri razstrupljanju telesa oziroma pospešenemu odvajanju strupov iz telesa. Mnogi zaužijejo več tekočine po zaužitju tablet ali zdravil. Zavedajo se, da organizem izkoristi vse potrebne učinke, nepotrebne pa želi čim prej izločiti iz telesa. Večje tekočine pri tem pomagajo, pospešek pa lahko da telesna vadba. Pri tem se znojimo ter tako pomagamo pri procesu čiščenja telesa. Zato v takih ali podobnih primerih večja potreba po uriniranju ni povečana prostata. Oseba mora preprosto izločiti tekočino. Problem postane resnejši, ko uriniranje nima povezave s pitjem tekočine. Težave se najbolj kakovostno reši z obiskom zdravnika. Odločimo za namenski obisk, težave ki jih morda povzroča povečana prostata pa lahko zaupamo tudi na rednem zdravniškem pregledu.

Povečana prostata je težava, ki jo lahko povzroča ter tudi odpravlja življenjski slog bolnika.

Bolečina v križu, investirajmo v zdravje

Bolečina v križu lahko narekuje investiranje v človeško zdravje .

Pogosto je bolečina v križu posledica slabe opreme in slabih navad. Človek se na opremo in navade prilagodi, enako velja za njegov organizem in zdravje. Vendar je prilagoditev le začasna in pogojena z določenimi pogoji. V primerih, ko prekoračijo mejo dopustnega opozorilni znaki kot je bolečina v križu kažejo nujnost ukrepanja. Včasih je zato potrebnih nekaj ur, včasih pa se težave kopičijo dlje časa. V nekaj urah nas bo bolečina v križu opozorila na nepravilnosti sedenja. Pri tem gre lahko za sam položaj ali naležno površino. Bolečine velikokrat popustijo, če nekoliko spremimo položaj, včasih pa je potreben večji poseg, ki se tiče naležne površine. Ta je lahko obrabljena do te mere, da postane neuporabna oziroma škodljiva zdravju. Pomembno pri tem je predvsem hitro in učinkovito ukrepanje. Nikakor ni priporočljivo odlašanje na prihodnost. Dolgotrajno lahko bolečina v križu povzroči bistveno večje težave, za katre bo potreben obisk strokovnjaka, kirurški poseg ali specialistično zdravljenje. Veliko vpliva na to imajo naše navade in življenjski slog. Predvsem gibanje in prehrana lahko izboljšajo težave kot je bolečina v križu. Kdor se veliko giba ali je to začel početi, zna povedati o pozitivnih učinkih. Najbolj očitno je pri osebah, ki so poenostavljeno povedano zasedene, ter pričnejo z aktivnim gibanjem. Bolečine pogosto razmeroma kmalu izginejo, učinki pa so vidni tudi na drugih področjih. Osebe, ki se veliko gibajo, na drugi strani takšni bolečin ne poznajo ali jih poznajo zgolj v izjemnih primerih. Zato so nam lahko zgled. Položaj hrbtenice določamo sami, zato je pravi položaj rutina, katero je dobro osvojiti čim prej. Tako bomo zmanjšali možnost nastanka bolečin na strokoven način, ki je hkrati enostaven.

Kdor osvoji občutek pravilnega položaja, bo pred sedenjem naredil vse, da se hrbtenica postavi v pravilen položaj, ima ustrezno oporo, bolečina v križu je s tem onemogočena.