Za otroška igrala so kvalitetne barve za les še pomembnejše

Za otroška igrala so kvalitetne barve za les še pomembnejše

Kar se tiče otroških igral, se moramo zavedati, kako pomembno je izbrati prave. Za plastične se morate zavedati, da niso najboljše, saj PVC ni naravna snov in je celo strupena v primeru zaužitja. Zato kakšne barve za les res ne smejo biti takšne, da bi se okrušile in če se že, da niso strupene, če otroku pač ostanejo v rokah.

Prav tako barve za les tudi spremenijo izgled igrala, da je le – to bistveno bolj zanimivo za otroka, saj vemo, da morajo biti zanje igrala bolj živih barv, tako da jih je pač treba uporabiti. Če pa pogledamo še dodatno pozitivno prednost, pa je to v tem, da kvalitetne barve za les preprečujejo, da bi se les poškodoval, kar pomeni, da so igrala bolj trdna in s tem stabilna, hkrati pa ni možnosti toliko, da bi otrok dobil kakšno trsko v roko, torej lahko rečemo, da barve za les nudijo tudi dodatno varnost otroku.

Izberite le najboljše in najbolj kvalitetne barve za les Silvaprodukt

Izberite le najboljše in kvalitetne barve za les

Barve za les na otroških igralih imajo ogromno funkcij, zato jih enostavno potrebujete

Kljub temu, da je barvanje zunanjega otroškega igrala skupaj z otrokom, ki je toliko že star, da lahko dejansko tudi pomaga, ne pa da se samo umaže in je treba gledati še nanj, kje je in kaj dela, pa je to tudi zamudno delo. Že res, da se otrok nauči nekaj, vendar pa otroci praviloma nimajo toliko potrpljenja, da bi bili zraven barvanje celega zunanjega igrala. Tudi to je dodaten razlog, da si izberete le najboljše in najbolj kvalitetne barve za les, saj lahko tudi vi ta čas, ki je sicer potreben za barvanje, izkoristite bistveno bolj učinkovito. Če si boste izbrali kvalitetne barve za les in seveda najprej nanesli dobro osnovno zaščito, ste lahko prepričani, da bodo tudi otroška igrala imela daljšo življenjsko dobo, kar pa je seveda zelo pomembno, saj njihova cena praviloma niti ni tako majhna, da bi si lahko privoščili kar dvoja igrala dokler so otroku zanimiva.

Na sprehod s čevlji ali brez?

Ali ste že kdaj pomislili na to, da so čevlji edina zaščita, ki vas ščiti pred vsemi nevarnostmi, ki se nahajajo na tleh? Nevarni predmeti, bakterije, spolzke površine, ostro kamenje itn. so le delček vsega na kar vsakodnevno stopamo, pa se tega niti ne zavedamo. Čevlji so že tisočletja zraščeni z našimi stopali. Ko se odpravljamo ven si jih obujemo, ne da bi niti pomislili na to, zakaj to počnemo. Povsem naravno se nam zdi, da so čevlji del našega telesa, brez katerih bi se v svetu počutili izpostavljene. Ne glede na vse to, pa ima veliko ljudi včasih željo po osvoboditvi stopal. Nekateri si upajo tvegati in hodijo bosi celo po mestih. Vendar pa je to veliko bolj nevarno, kot če bi hodili bosi v naravi. Na mestnih površinah je namreč toliko možnih virov okužb, ki nas lahko napadejo skozi majhne praskice, ki nastajajo med hojo, da človeka, ki redno prakticira boso hojo, slej ko prej napadejo. Kot možna rešitev tega problema se ponujajo čevlji, ki simulirajo boso hojo. Običajno so to sandali s posebnim podplatom, ki ima ravno pravšnjo trdoto, da daje občutek bose hoje. Ta efekt je dosežen, ko lahko s stopalom čim bolj občutimo površino, po kateri hodimo, istočasno pa čim manj občutimo podplat obuvala.

Nekateri strokovnjaki za zdrave življenjske sloge že dolgo časa opozarjajo, da je hoja na boso nogo lahko izjemno blagodejna za zdravje. Vendar pa to velja predvsem za boso hojo v naravi, kjer lahko s hojo po naravno razgibani podlagi stimuliram masažo določenih živčnih točk na stopalu. Vendar pa so čevlji za hojo po mestu nujni. Če vam je občutek bose hoje všeč, potem pridejo v poštev čevlji, ki simulirajo hojo z bosimi stopali. Čevlji torej niso le modni dodatek, ampak so pomembna civilizacijska pridobitev, na katero velikokrat gledamo le še kot na estetski dodatek.

Več na spletni strani.