Nuwara Eliya, gorski raj

Nuwara Eliya je gorski raj sredi tropskega otoka.

Zaradi Evropejcem bolj prijaznega podnebja je Nuwara Eliya kmalu postala priljubljeno gorsko letovišče . Do njega se že dolgo časa ni treba mučiti peš, saj je iz prestolnice Colombo oziroma mesta Kandy speljana železniška povezava. Predstavlja pa eno od možnosti preko katere se doseže Nuwara Eliya. Sama vožnja je doživetje, izbirati pa je možno tudi udobje od prvega do tretjega razreda. Prvi razred potovanja je primeren za vse, ki cenijo individualnost. Drugi in tretji razred pa ponuja vožnjo do Nuwara Eliya v tipičnem indijskem slogu. Vožnja iz mesta Kandy traja šest ur, potovanje samo mnoge navduši. Mesto Kandy leži na nadmorski višini petsto metrov ter je nekdanja prestolnica otoka Šrilanka. Zgodovinska značilnost in posebnost otoka je menjavanje prestolnic skozi stoletja. Dolga stoletja je bila prestolnica Anuradhapura, kasneje Polonnaruwa, Kandy pa je nasledil Colombo. Danes Kandy šteje preko sto tisoč prebivalcev, ter nudi ogled številnih naravnih in kulturnih znamenitosti. Hkrati ga turisti poznajo kot izhodišče za potovanje do Nuwara Eliya. Velja za pravi oddih vsem, ki jim tropi niso najbolj pri srcu. Na nadmorski višini dva tisoč metrov bodo zadihali s polnimi pljuči, oči pa božajo neskončne plantaže. Prav zaradi tega je kmalu postala priljubljena destinacija vseh, ki želijo uživati bolj domače okolje sredi tropskega otoka. Samo območje je prepleteno s številnimi vodnimi vir, ki se za turiste v najboljši možni luči kaže preko številnih slapov. Nuwara Eliya nudi v okolici številne možnosti za sprehode v naravo ali bolj zahtevna potovanja. Poleg prijetne klime, navdušuje narava sama. Za razliko od nižje ležečih predelov otoka je Nuwara Eliya pravo bogastvo zelenega sveta, ki ga poznamo v nam znanih in veliko bližnjih gorskih območjih.

Nuwara Eliya je odlična priložnost za popestritev pestrega obiska na Šrilanki med številnimi drugimi zanimivostmi ali pa edini cilj potovanja na tropski otok.

Potepanje po Šrilanki – “TOP 10”

Potovalna agencija, danes in nekoč

Potovalna agencija je sobna organizacija .

Sodobna organizacija je potovalna agencija, ker omogoča vse storitve na sodobne način. V primerjavi preteklostjo so storitve v marsičem drugačne. Spremembe pogojuje razvoj in napredek. Ta je na različnih koncih sveta različen. Različen vsakdanjik je tudi ena od turističnih znamenitosti, ki vleče turiste na ogled. Turistične znamenitosti so zanimive, če se razlikujejo od vsakdanjika od koder potniki prihajajo. Potovalna agencija lahko potnikom razvitih držav, kot turistične znamenitosti, kažejo manj razvite kraje. Obratno lahko potovalna agencija potnikom manj razvitih krajev, kažejo razvite kraje kot turistične znamenitosti. Potnikom iz razvitih krajev so manj razviti kraji zanimivi na več načinov. Predvsem jih sodoben način življenja vleče v odkrivanje njegovega nasprotja. Najde jih v manj razvitih krajih, ki so na eni stani primitivna, vendar na drugi tudi zelo pristna. Na splošno imajo vse, kar ljudje v razvitih krajih pogrešajo. Obratno si potniki iz manj razvitih krajev z navdušenjem ogledujejo napredek razvitih krajev. Zdi sem jim zanimivo in privlačno. Potovalna agencija ima mnogo zanimivih možnosti na vsakem koraku. V veliki meri se potovalna agencija enači s turistično razvitostjo dežele iz katere izhaja. Dobro razvite dežele imajo ponudbo, ki jo manj razvite dežele komaj zaznavajo. Potovalna agencija iz razvitih turističnih dežel, zato nudi bistveno drugačne storitve, kot enaka organizacija iz manj razvitih krajev. To se pozna predvsem pri storitvah, ki so na eni strani že znane v nekaterih razvitih državah, na drugi pa so v manj razvitih krajih novost. Te razlike je znala s pridom izkoristi agencija od najstarejših časov do danes. Gre za podobno logiko poslovanja, kot ga pozna trgovina. Nekatere stvari so na določenih območjih zanimive, na drugih pa vsakdanje oziroma nič posebnega. Razlike mora samo prenesti iz enega na drugo območje. Agencije, ki organizirajo potovanje počnejo podobno.

Potovalna agencija nudi bogato izmenjavo kultur, znamenitosti, običajev ter na splošno vsakdanjika med raznimi kraji.

Več

Šrilanka, pestra in raznolika

Šrilanka je turistično zanimiva dežela . Zgodovina je bila od najstarejših časov do danes zanimiva zaradi lege, ki je omogočala uveljavitev pomorskih poti ter izkoriščanje naravnih danosti. Šrilanka je bila poseljena v časovno zelo odmaknjenih obdobji zgodovine, razcvet so ji dale trgovske poti antike. Svojo pomembno vlogo je igrala v času kolonializma. S svojo lego je omogočala pomorščakom pomemben pristan, pri prehodu iz oddaljenih delov Azije na območje Bližnjega Vzhoda. Zgodovinarji menijo, da je bil otok naseljen že pred več tisoč leti. V nekaterih teorijah, pa naj bi bila Šrilanka še bistveno starejša z vidika človeške poselitve. K temu je zagotovo vplivala lega, ki jo je Šrilanka s pridom izkoristila.

Šrilanka je zelo raznolika dežela. Raznolika dežela je Šrilanka zaradi več religij, jezikov in etničnih skupin. Večino predstavljajo budisti. Njihov delež je sedemdeset odstotkov prebivalcev. Sledijo Hinduisti, ki predstavljajo trinajst odstotkov prebivalcev, muslimani, ki predstavljajo desetino prebivalstva, ter kristjani, ki predstavljajo sedem odstotkov prebivalstva. Poleg tega je Šrilanka zelo raznolika v geografskem smislu. V južnem delu otoka se zemlja dvigne visoko pod nebo, ter se na vse strani spušča proti morju. Obiskovalce bodo lahko na ta način imeli zelo raznoliko izkušnjo, odvisno predvsem od tega kateri del otoka bodo obiskali oziroma koliko odstotkov ozemlja otoka bodo obiskali.

Najvišja točka otoka se dviga več kot dva tisoč petsto metrov pod nebo. Značilnost otoka so tudi zelo pestri jedilniki in gurmanske izkušnje. Popotniki bodo lahko uživali tudi v raznolikosti povezav med otokom. Obstajajo zelo raznolike vrste prevoza, od sodobnih do klasičnih. Izbira je zelo odvisna od turistične izkušnje , ki jo želi obiskovalec imeti. Za tiste, ki želijo potovati v lastni režiji, velja nameniti nekaj priporočil. Pomembno je izogibanje predelom, kjer potekajo demonstracije ali zborovanja ter pozorni izbiri javnih prevoznih sredstev. Šrilanka je dežela bogastva raznolikosti, katere je mogoče izkusiti na praktično vsakem koraku potovanja.

Več

Turistična agencija posrednik turističnih storitev

Turistična agencija je organizacija, ki posreduje med iskalci in ponudniki turističnih storitev.

Pri posredovanju med iskalci in ponudniki turističnih storitev ima turistična agencija v ponudbi razne oblike turističnih storitev kot so : transport, nastanitev, prehrana, zabava, kulturne prireditve, obisk ustanov in objektov, ki nudijo možnost ogleda ter druge podobne turistične storitve.

Turistična agencija, ki nudi organizirana potovanja, ter druge turistične storitve, je dokaj mlada oblika podjetništva. Pionirsko obdobje je turistična agencija doživela sredi 19. stoletja, ter se postopoma razvijala do obdobja po drugi svetovni vojni. Obe svetovni vojni turistična agencija pozna kot zaviralca razvoja, saj je takrat sodoben železniški promet namenjen potnikom zamenjal vloge – od turistov višjega in srednjega sloja, do vojakov. Tudi priljubljena letovišča in kraje, ki so pred prvo svetovno vojno vabila turiste, turistična agencija ni mogla koristiti kot cilje potovanj, saj je vojno dogajanje onemogočalo tako prevoz, kot druge oblike turističnih storitev.

Po drugi svetovni vojni se je v ljudeh znova zbudila želja in potreba po potovanjih in odkrivanju novih krajev, tako je turistična agencija znova prišla na svoj račun. Pravi razmah je turistična agencija doživljala skladno z razvojem prevoznih sredstev in dejavnosti prevozništva, predvsem v smislu dostopa tako prevoznih sredstev, kot prevoznih storitev širšim množicam. Prevozna sredstva si v privih povojnih letih ni mogel privoščiti vsak posameznik, zato je takrat prevladovalo v potovanje vključeno prevozniško storitev. Sredi 50′, predvsem pa 60′ letih minulega stoletja se je industrija začela zavedati pomena cenovno dostopnih prevoznih sredstev, predvsem pa verižne reakcije storitev, ki jih množična uporaba prevoznih sredstev predstavlja. Tako je z dostopnostjo prevoznih sredstev bilo omogočeno ne le potovanje, temveč tudi individualno naravnane turistične aktivnosti.

Turistična agencija je s tem odprla novo poglavje in doživela pestro paleto novih poslovnih priložnosti. Poti in kraji so bili ljudem razmeroma neznani, zato so velikokrat potrebovali nasvet in pomoč pri organizaciji potovanja. V enaki meri so bile neznanka znamenitosti, prireditve in razne oblike turistične ponudbe, katere je turistična agencija poznala in obvladovala.

http://www.agencija-oskar.si/

Kako vam lahko turistična agencija najbolje pomaga

Na dopust v ZDA se lahko odpravite v lastni režiji, kar pomeni, da vse splanirate sami, lahko pa vam pri tem pomaga tudi turistična agencija. Od tega, na kakšen način boste planirali svoj dopust, je odvisno tudi to, kako uspešno boste ta čas preživeli. Za mnoge posameznike je turistična agencija najbolj primeren način za planiranje, ker je verjetnost, da se bo kaj zalomilo, zelo majhna. To velja predvsem v primeru, ko želite obiskati kakšne bolj eksotične kraje, kamor spada tudi Amerika, južna ali severna. Vsaka dobra turistična agencija bo poskrbela za vse: rezervacijo kart za prevoz, rezervacijo hotela, prevoz iz letališča do hotela, poskrbela bo tudi za animacijo, vodene oglede znamenitosti in še bi lahko naštevali.

Pri vsem tem ne smete zanemariti dejstva, da predvsem v bolj eksotičnih krajih obstajajo tudi jezikovne ovire. Velikokrat se zgodi, da turistični delavci ne obvladajo dovolj angleškega jezika, tako da lahko pride tudi do raznih nesporazumov. V primeru, ko vse organizira turistična agencija, do tega ne prihaja, pa tudi če bi prišlo do nesporazuma, vam ga bo turistična agencija hitro rešila. Vzemimo primer. Prišli ste na Tajsko in izkaže se, da so pomešali datum vaše nastanitve. V tem primeru vam bo turistična agencija nemudoma priskrbela novo nastanitev, ki je enaka ali boljša od tiste, za katero ste bili dogovorjeni. Če bi dopust planirali v lastni režiji, potem bi bili prepuščeni sami sebi. To je seveda izjemno zoprno, pa ne le zato, ker bi se morali znajti sami v vam neznanem okolju, ampak tui zato, ker bi izgubljali dragoceni čas dopust za urejanje drugih stvari namesto, da bi uživali.

Čeprav turistična agencija zaračuna provizijo, pa je njena storitev lahko velikokrat izjemno koristna. Tudi če se vam na dopustu v kateri izmed ameriških zveznih držav kaj zgodi, vam bo turistična agencija vedno priskočila na pomoč. Kadarkoli boste potrebovali dodatne informacije, če vas bo zanimalo kako rešiti težavo ali poiskati nekaj, kar ne najdete, vam bo priskrbela vse potrebne informacije.

http://www.agencija-oskar.si

Zakaj je turistična agencija najboljša odločitev, ko se odločite za potovanje?

Turistična agencija je stičišče vseh informacij, ki jih potrebujete, če se odpravljate ali na krajši oddih ali pa na daljše potovanje. Ne glede na to ali se odpravljate na krajši izlet ali pa na daljše počitnice, kadarkoli ne najdete prave ideje kam se odpraviti, je pravi čas, da poiščete kakovostno turistično agencijo, ki vam bo pri tem še kako pomagala. Najlepše in najboljše je, če lahko načrtujete dopust, ki je prav vam značajsko najbolj blizu, se sklada z vašo osebnostjo, s temperamentom in vam je kot pisan na kožo. Pred vami je kar nekaj tednov, za oddaljeno potovanje pa kar nekaj mesecev, da boste naredili svoj plan potovanja, poiskali najboljšo in, če se le da, tudi najcenejšo obliko namestitve, prevoza in urejanja najrazličnejših dokumentov, ki jih potrebujete za potovanje.

Turistična agencijaZa popolno in celovito potovanje, brez nepotrebnih nevšečnosti je turistična agencija tisti, ta pravi kraj, kjer boste dobili vse, kar potrebujete pred in med samim potovanjem. Res drži, da je v današnjem času internet tisti, na katerem lahko najdete veliko informacij, tudi v vezi s potovanjem in, da vam omogoča neposredne rezervacije številnih turističnih aranžmajev, vendar kljub temu velja določena mera pazljivosti. Vedno izbirajte turistično agencijo, ki je kakovostna in zaupanja vredna, kar pa pomeni, da je preverjena s strani vaših predhodnikov, ki so z njimi že potovali. Preverjena turistična agencija ima široko in popolno ponudbo, tako boste lahko pri njih brez velikih težav dobili pomoč ali pa nasvet, ki vam bo pomagal pri rešitvi morebitnih težav. Turistična agencija je še posebej dobrodošla takrat, ko potujete v eksotične in oddaljene dežele, med ljudi, katerih navade in običaji vam niso prav nič poznani. Turistična agencija vam bo pomagala tudi na področjih, za katere sami niti ne pomislite, a so pri potovanju zelo pomembna.

Potovalna agencija, agencija, ki ji lahko popolnoma zaupamo

Potovalna agencija so strokovnjaki za drugačnost, saj razumejo svojega sopotnika tako doma, kot na potovanju. Potovalna agencija se v celoti posveti svojim strankam in jih jemlje kot svoje sopotnike, kar nam daje dober občutek, ko se odločamo, da jih bomo izbrali kot pomoč za potovalne podvige. Izberite najboljšo agencijo za svoje potovanje. To je agencija, ki je narejena po naši meri, njen specialističen pristop pa je njihov osnovni temelj. To je pomembno za vse doživetja željne popotnike, ki potovanja v tuje dežele ne sami ne znajo ali pa preprosto nimajo časa načrtovati.

Njihova prednost je v tem, da dežele predhodno raziščejo, sami spoznajo najbolj pomembne kulturne in zgodovinske znamenitosti, obenem pa na lastnih izkušnjah svetujejo česa preprosto ne smemo izpustiti. Potovalna agencija iz določene dežele v popolnost izlušči najbolj pomembne stvari, celovito edinstvenost dežele, pa tudi njeno drugačnost. Le na takšen način nam lahko pomagajo z najboljšimi nasveti in nas pripravijo na vse skrivnosti, običaje, šege in navade tuje dežele. Potovalna agencija nam stoji ob strani vse od načrtovanja, pa do končne izvedbe potovanja, oni so del nas, s srcem in dušo se nam posvetijo in skupaj z nami ustvarijo nepozabno avanturo. Ustvarite svojo najboljšo avanturo! V kolikor se odločimo za potovalnega zastopnika izbrati potovalno agencijo, bomo uživali v vseh prednostih, ki jih s tem dobimo. S tem je ustvarjeno najboljšo medsebojno sodelovanje in zaupanje, ki ga krasi dolgoročno zadovoljstvo. Potovalna agencija organizira vsa mogoča potovanja, od skupinskih, do potovanj, prirejenih po merah vsakega posameznika. Potovalna agencija ima posluh za naše želje.

Španija, strastna država flamenka, nogometa in bikoborb

Španija je dežela s svojevrstno magijo, ki ponuja mnogo več, kot le betonske hotele ob sredozemskih plažah, kamor se zgrinjajo dopustniki. To je zelo temperamentna država, eksotična, nenavadna in romantična.  Leži onstran Pirenejev in je dežela mnogih obrazov, nenavadnih običajev, dežela zelo starih mest in sodobnih umetnikov. Že res, da jo najbolj poznamo po kilometri dolgih obalah, a le malokdo ve, da je druga najbolj gorata država v Evropi, prekaša jo le Švica. Španci so veseli ljudje, ki slovijo po veselju do hrane, pijače in seveda do nogometa. Španci ljubijo življenje, kar se čuti na vsakem koraku. Nogomet je v tej deželi tretja najpomembnejša prostočasna dejavnost, takoj za zabavo in seveda za počitkom, imenovanim siesta. A poleg vsega naštetega Španija slovi po izjemni zgodovini, o kateri priča pestrost arhitekturnih slogov, vse od mavrskih utrdb, pa do slovite Sagrade Famillie v Barceloni. Tudi njihova kultura priča o bogatosti te dežele, saj so prispevali prvega romanopisca in nemalo svetovno poznanih slikarjev, ki so ključno prispevali k umetnostnim tokovom svojega časa. Številni španski in ostali mednarodni arhitekti so pustili svoj pečat na številnih stavbah v velikih mestih Barcelona, v glavnem mestu Madrid, v Bilbau in ostalih mestih. Španska kuhinja je nekaj, kar prav gotovo očara vsakega obiskovalca te dežele, paella, rižota s piščancem, morskimi sadeži in zelenjavo, tortilje in pijača iz vina s dodanim sadjem imenovana Sangria so zaščitni znak te, tudi v svetu prepoznavne kuhinje. Visoke planote, gorovja, reke in Sredozemsko morje, vse to je Španija.

Španija in njena geografska pestrost

Ko pomislimo na naravne danosti, ki jih Španija ponuja, običajno najprej pomislimo na njeno obmorsko lego, ki ponuja poletne ohladitve v Sredozemskem morju.

Poleg Sredozemskega morja, Balearskega otočka, ki leži v njem, in Kanarskega otočja, ki je situirano v Atlantskem oceanu, pa Španija ponuja še mnoge druge pestre pokrajine in nacionalne parke, ki nudijo sproščujoče užitke ljubiteljem narave. Izraz Zelena Španija se tako nanaša na severni predeli države, za katerega je značilno vlažno in deževno podnebje, ki omogoča razraščanje raznovrstnega zelenja, po katerem je ta predel dobil ime. Španija je sicer precej gorato območje, predvsem severno-vzhodni predeli, kjer se nahajajo Pireneji. Tam, pa tudi v osrednjih predelih iberskega polotoka, najdemo visokogorske predele, v katerih je razširjen zimski turizem. Španija tako poleg poletnega kopanja v toplem morju turistom ponuja tudi zimske užitek smuke po zasneženih gorah.  Največje jezero v državi je Sanabrijsko jezero, ki je sicer eno redkih jezer v državi, je pa urejeno v nacionalni park, ki ponuja številne poti za ljubitelje narave. Španija ima kar 14 nacionalnih parkov in za vsakega od njiju lahko rečemo, da predstavlja svojstvene značilnosti različnih geografskih predelov Španije, saj vsakega v skladu z lastno klimo bogati svojstvena flora in favna. Španija tako ljubiteljem narave ponuja mnogo več kot zgolj morske užitke.

Da bo naš dopust kakovosten in nepozaben poskrbi turistična agencija

Turistična agencija je najboljša in najbolj odlična baza informacij, vsaj kar se tiče širokega spektra znanja o najrazličnejših turističnih destinacijah na svetu. Turistična agencija nam pomaga pri načrtovanju in pri organizaciji potovanj, vse potrebne informacije pa dobimo združene na enem mestu, v podobi turističnih aranžmajev. Le malokomu je ljubo sedenje pred računalnikom in telefonom, ter vsakodnevno iskanje najrazličnejših telefonskih številk, da bomo nekako prišli do želenih informacijah.

Turistična agencija pa ima vse potrebne informacije na enem samem, lahko dostopnem mestu. Velikokrat ne najdemo najpodrobnejših informacij o določeni destinaciji, zato pa je tu turistična agencija, kjer imajo turistični vodiči vso potrebno znanje, tako o deželi kam bomo potovali, kakor o ljudeh, običajih in navadah prebivalcev določene dežele. Predvsem, ko se odločamo za eksotične, nekoliko bolj skrivnostne in nevarne kraje, je lahko naše potovanje v lastni režiji kar nevarno. Prav zato je potovanje s turistično agencijo veliko bolj prijetno, udobno in kakovostno preživeto. Dajo nam smernice, da ne pridemo zaradi lastnega neznanja s lokalnim prebivalstvom v konflikt. Istočasno pa nas s svojimi temeljitimi napotki vodijo do največjih svetovnih ali lokalnih turističnih znamenitosti, ki bi jih morda s potovanjem na lastno pest zlahka zgrešili.