Je bolje kupiti originalne kartuše za HP?

Kartuše za HP so proizvod priznanega tehnološkega ameriškega podjetja HP, ki prihaja iz Kalifornije in so produkti, ki ga še posebej poznajo tisti, ki imajo v svojem podjetju ali pa doma HP tiskalnik. Kaj kmalu se zgodi, da v kartuši zmanjka barve, takrat pa je tisti pravi čas, ko je treba začeti razmišljati tudi o nakupu le teh. Kartuše za HP lahko kupite v originalni ali v neoriginalni različici. Prav gotovo so najbolj zanesljive originalne kartuše, čeprav je seveda treba pri tem vedeti, da so le te precej bolj drage, kot so neoriginalne ali obnovljene kartuše. Za vsakega lastnika tiskalnika je namreč izjemno pomembno, da je s tiskanjem v celoti zadovoljen. Tiskanje dokumentovje morda res sila preprosto, a le, če boste uporabljali zanesljiv potrošni material, kar pa originalne HP kartuše prav gotovo so. Ko se odpravite kupovat kartuše za HP, morate biti še posebej pozorni na številne ponaredke, ki se na trgu pojavljajo. Ponarejene tiskalne kartuše za hp so navadno ponovno napolnjene oziroma tako ali drugače predelane kartuše, ki so pakirane v ponarejeno embalažo z logotipom HP podjetja. To pa nikakor niso tiste kartuše, ki so obnovljene, oziroma s strani podjetja, ki se s tem ukvarja ponovno napolnjene in so jasno označene, da niso originali.

Veliko zahtevnih pogojev mora črnilo izpolnjevati, da je zares primerno za uporabo v tiskalniku, zato je dvom o tem, ali je neki “ponaredek” res dovolj dober velik. Poleg tega so se številni izdelovalci tiskalnikov skušali zavarovati tako ali drugače in skušali preprečiti uporabo neoriginalnih barv z vgradnjo čipov, ki so na kartuši obvezni, če želimo, da tiskalnik sploh tiska. Kot pri večini izdelkov so tudi tukaj izdelovalci neoriginalnih črnil vedno v korak s časom in tudi takšne ovire ne zaležejo. Kakorkoli pogledamo, so originalne kartuše za HP vseeno bolj kakovostne.

Tudi toner Samsung ima generične nadomestke

Toner Samsung se uporablja v laserskih tiskalnikih blagovne znamke Samsung, ki je pravi sinonim za kakovost in za vzdržljivost svojih izdelkov. Tako kot večina laserskih tiskalnikov, so tudi laserski tiskalniki podjetja Samsung dokaj zahtevne naprave, ki so navadno namenjene tiskanju tudi do nekaj tisoč kopij v enem mesecu. Tako velike in obsežne potrebe po tiskanju pa imajo le redka slovenska gospodinjstva, zato običajno tonerji zdržijo kar lep čas. Nekateri namreč omogočajo kar do 5000 kopij in glede na to, da je toner Samsung kar precej draga zadeva, morda enkrat na leto ali pa še v daljšem času nekako še gre, da kupimo originalen toner. Res je, da so obnovljeni tonerji Samsung precej bolj poceni, kot so originali, a bi pri tem gotovo lahko ugibali tudi o kakovosti le teh. Vse je seveda odvisno od tega kje smo obnovljeni toner kupili. Na najbolj enostaven način lahko obnovljeni toner Samsung po nižji ceni kupimo v številnih spletnih prodajalnah, ki se ukvarjajo s tovrstno dejavnostjo. Nekateri uporabniki so tudi z uporabo obnovljenih tonerjev v celoti zadovoljni, znali bi celo povedati, da je kvaliteta samega tiskanja z njimi popolnoma enaka originalu. Spet pa so tu drugi, ki bodo povedali, da se nakup neoriginalnega tonerja Samsung ne splača kupovati, saj je kakovost izpisa slabša, kot so ga bili vajeni pri tiskanju z originalnim tonerjem blagovne znamke Samsung. Dejstvo je, da je obnovljeni toner Samsung, sploh, če ne poznamo podjetja, ki ga je na novo obnovilo oziroma napolnilo, dovolj dober le za domačo uporabo. Da bi bil toner Samsung resnično obnovljen, bi namreč morala obnova vsebovati vsa vodila za transport papirja, saj se guma obrablja in ne omogoča potrebnega trenja za določen papir, obnova potrebnega pa bi pomenila precejšen strošek. Ko kupimo recikliran toner Samsung, nikoli ne vemo, kolikokrat je že doživel pomlajevanje.

http://www.printink.si/