Možnosti, ki jih ponujajo namizne igre

Leseni šahNamizne igre so se v zadnjem obdobju izjemno razvile in izpopolnile. Pri njih gre za pravi novi svet, ki ga je potrebno odkriti in skozi to odkrivanje ponuja neskončno zabave za vse starostne skupine. Ena izmed zelo popularnih iger je recimo Activity. Igralec, ki je na potezi, izvleče karto, na njej pa je določeno, kaj mora predstavljati, dokler soigralci ne uganejo, kaj se za njegovimi poskusi predstavitve skriva. Na razpolago ima tri različne prijeme, kako se mora predstavitve lotiti. Ena možnost, ki jo bo dobil, je risanje, kjer uporabi svoje umetniške spretnosti. Druga možnost je razlaga, ko mora z besedami in besednimi zvezami predstaviti pojem, na kar se da jasen način. Takšne namizne igre spodbujajo kreativno rabo govorice. Tretja možnost pa je še pantomima, kjer mora z obrazno mimiko in telesnimi kretnjami predstaviti pojem, ki je bil določen. Že ta grob opis daje slutiti, kako zabavne so lahko takšne namizne igre, koliko smeha in prijetnih trenutkov lahko pričarajo.

Namizne igre za otroke

Namizne igre s kreativnimi in učnimi zmožnostmi so namenjene tudi otrokom. Lep primer je igra Scrabble, ki običajno ponuja več stopenj težavnosti. Na nižji stopnji pomagajo otrokom črke tvoriti v besede na podlagi barvnih vzorcev. Na višji težavnosti pa tvorijo otroci besede povsem samostojno. Iz tega vidika namizne igre kot je Scrabble omogočajo nekaj revolucionarnega: rastejo skupaj z otrokom. Starejši kot postaja in več spretnosti kot pridobiva, na večji težavnosti lahko igra. Pametne namizne igre so torej zasnovane tako, da neprestano spodbujajo miselne zmožnosti, s tem pa otrok pridobiva znanja, ki mu bodo služila v šoli in v življenju.

Poiščite igre za vašo družino

Lesene igrače, priljubljena izbira mnogih staršev

Lesene igrače so mnogim poznane iz otroštva in morda je prav zato vedno več staršev, ki za svojega otroka izberejo tovrstne igrače. Takšna izbira pravzaprav niti ne preseneča, saj so lesene igrače narejene iz veliko bolj prijaznega materiala, kot nekatere njihove konkurentke. Če ima kdo občutek, da so lesene igrače stare, potem se zelo moti, saj jih nenehno razvijajo in seveda dopolnjujejo.

Takšne igrače so narejene iz lesa, ki je zelo dober gradnik in ima veliko raznolikih možnosti oblikovanja, za povrh je za otroke izjemno varen, prijeten na dotik in seveda zelo vzdržljiv. Lesene igrače  tako najdemo v skoraj vsaki trgovini, ki je namenjena otrokom. Najrazličnejše lesene sestavljanke, s katerimi otrok razvija svojo domišljijo ,spodbuja spretnost in razvija motoriko so odlična izbira že hitro v otrokovem življenju. Lesene miselne sestavljenke, kocke, ki vsebujejo magnet bodo k igri zvabile prav vsakega otroka. Ne le funkcionalnost, lesene igrače so istočasno prijazne nam in seveda okolju, kar je v današnjem času velikega pomena. Otroci imajo lesene igrače radi, saj si z njimi močno krepijo domišljijo, obenem pa je les material, ki naravnost izžareva toplino in otroku daje občutek varnosti. Okolju in ljudem najbolj prijazne so lesene igrače. Preberite tudi mnenja drugih.

Za zabavo in veselje kupite otroku sestavljanke

Sestavljanke so igrača, ki se je razveselijo mnogi otroci. Neskončne možnosti razstavljanja in sestavljanja so najverjetneje tisto kar jim daje še poseben žar in veselje. Nevede si otroci s sestavljanjem zapletenih ali malo manj zapletenih sestavljank krepijo ročne spretnosti. Še posebej zanimive in hkrati najbolj zapletene, so miselne sestavljanke, pri katerih je poleg izrazitih ročnih spretnosti potreben še dober spomin, da bo naloga hitro in uspešno rešena. Čeprav se na prvi pogled zazdi naloga lahka, je realnost nekaj povsem drugega, a z nekaj potrpežljivosti je tudi takšna sestavljanka rešljiva. Didaktične sestavljanke so še posebej zanimive za nekoliko mlajše otroke, sestavljanje različnih delov v celoto pa ta pravi izziv. Lesene sestavljanke so v celoti izdelane iz lesa in nudijo toplino, ki je ostali materiali žal ne morejo. Najmlajšim nudijo nepozabne ure zabave in razmišljanja ter krepijo njihove motorične in miselne sposobnosti. Lesene sestavljanke so najrazličnejših modelov, ki predstavljajo različne živalce, avtomobile in ostale otrokom privlačne stvarce. Sestavljanka je narejena po principu, da jo je najprej potrebno razstaviti in znova sestaviti. To je igra, ki daje otrokom neomejene možnosti domišljije, ustvarjanja in mu omogoča možnost učenja skozi didaktično igro. Veliko zabave bodo otroci deležni s sestavljanjem sestavljanke. Preverite ponudbo igrač.