Torbice, osebni slog

Torbice morajo upoštevati osebni slog ter ustrezati raznim drugim zahtevam.

Nakup torbice ni enostaven, pomisliti moramo na stil oblačenja , praktične lastnosti ter razne druge lastnosti. Poleg estetskih lastnosti, veliko vlogo igra prostornina. Zahteve po prostornini so odvisne od osebe, ki bodisi nikoli ne želi tvegati ali pa je prepričana v potreben prostor za točno določene seznam vsebine. Ponudba na trgu je velika in vse stranska, izbrati je mogoče različne izvedbe. V ženske torbice sodijo zelo različne vsebine, ki mimogrede veliko povedo o osebi. Nekaterim preprosto stvari ni nikoli dovolj, vedno imajo rade vse pri sebi. Hkrati pa bi rade imele torbice, ki dobro prikrivajo prostornost. Za takšne zahteve je primerna mehka torba v obliki žaklja. Njena prostornost je navdušujoča, do vrha zapolnjena s stvarmi pa ne spremeni obliko. Na drugi strani torbice v največji prostorninski izvedbi z drugo besedo velike torbe, pri katerih ni treba sklepati kompromisov ter se tega tudi ne sramujemo. Vedno želimo imeti vse pri sebi, hkrati pa vedno dovolj prostora za stvari. Vanje brez težav pospravimo dodatna oblačila, ko se vreme ne more odločiti oziroma je spremenljivo. Primerne so za mamice, ki morajo otrokom tovoriti najljubše igrače ali praktičnim osebam, katere takšne torbice rade uporabljajo za široko paleto priložnosti. Z njimi je mogoče po vsakdanjih opravkih, povsem primerne pa so tudi za nekoliko daljša potovanja. Pravo nasprotje so male torbice, ki imajo prostor za najnujnejše. Primerna je za priložnosti, ko je dovolj imeti s seboj najbolj osnovne stvari. Zelo dober kompromis med veliko in minimalno pa so elegantne in vsestranske torbice, ki so dovolj prostorne ter hkrati ne izgledajo kot velika nakupovalna torba. Za dodatno praktičnost poskrbijo ročaji, ki imajo po možnosti dodan daljši trak. S tem je mogoče nositi torbice na rokah ali čez rame.

Odvisno ali so roke zasedene ali lahko držijo torbice.

https://www.nama.si/oddelki/dodatki/zanjo/torbice

Obleke, referenca mode

Obleke so v številnim primerih izbrane na podlagi referenc mode

Modna referenca je v mnogih primerih kriva za aktualni stil oblačenja . Vsaka nova sezona nam prinaša številne možnosti, izbiramo oziroma selekcioniramo pa jih skladno s tem ali so nam določene obleke všeč, nam niso najbolj všeč ali nam niso všeč do te mere, da jih ne bi nikoli oblekli. Načeloma taka izbira ni napačna, potrebno pa se je zavedati tudi svojega osebnega značaja. Osebni značaj je nekaj kar je nemogoče spremeniti. Najbolj se to kaže pri obnašanju v družbi. Ob vsaki priložnosti bomo delovali tako, kot je značilno za našo osebnost. Napačno je misliti, da bomo svoj vedenjski slog spremenili čez noč. Zato morajo biti obleke primerne tudi našemu vedenju. V takih oblačilih se bomo kot prvo dobro počutili, nadalje pa bomo lahko temu primerno izrazili vse svoje vrline. Velikokrat na raznih dogodkih vidimo, kako določenim osebam obleke preprosto ne ustrezajo. Predvsem ne ustrezajo njihovemu karakterju. Pogoste pa so tudi napake, ko izbira ni primerna postavi ter drugim osebnim značilnostim osebe. Temu primerno bo najboljša izbira mešanica tako osebnih kriterijev, kot tudi aktualnih modnih zapovedi. Takšne obleke nam obleke dobro počutje zagotavljajo brez dvoma. Ker se bomo počutili sproščene bo to vplivalo na našo samozavest in situaciji primerno vedenje v družbi oziroma okolici. Kdor bi pri tem dal piko na i, lahko za mnenje vpraša strokovnjake. Osebne značilnosti, kot so polt, oči, barva las in druge značilnosti v veliki meri vplivajo na primernost določenih lastnosti, ki jih obleke bodisi imajo ali nimajo. Včasih se nam zdi to dejstvo zanemarljivo, vendar že pogled v ogledalo pritrjuje zakonitostim primernosti. Vse skupaj na koncu lahko poudarimo z obutvijo in modnimi dodatki. Možnosti je veliko. Podobno kot pri oblačilih je potrebno izbirati sebi in svojim značilnostim primerno.

Obleke so več kot kos blaga.

Desigual Slovenija, uspešnica v svetu mode

Desigual Slovenija je brez dvoma modna izjemnost .

Opazimo jo brez dvoma, Desigual Slovenija je prepoznavna blagovna znamka . Poznavalcem kot dejansko blagovna znamka, ostalim pa kot nekaj drugačnega, izjemnega in občudovanja vrednega. Poznavalci vedo, kakšne so aktualne kolekcije, kakšne so bile v preteklosti, praktično ne morejo zgrešiti. Vedo, da je pred njimi Desigual Slovenija vedo tudi, kaj takšna izbira sporoča. Vsem ostalim se porajajo drugačni občutki zaznave. Predvsem gre za drugačnost in izstopanje iz množice. V tem primeru zaznava ne bo pomislila najprej na blagovno znamko, ampak bo potrdila tipične in prepoznavne lastnosti. Ker Desigual Slovenija kot svoj zaščitni znak podarja izjemno in občudovanja vredno, takšne ocene sploh niso presenečenje. Obstaja pa možnost poudarka naštetih izjemnih lastnosti. Podobno kot druga vrhunska moda se tudi Desigual Slovenija zaveda časa in človekove spreminjajoče se ocene. Skozi čas se moda spreminja, ljudem pa je v mnogih primerih všeč predvsem novo, tisto kar še niso videli. To je lahko zelo različna izbira, ki pomeni izbrati novo, ali izbrati v svojih garderobi omari. Desigual Slovenija je izbira, ki ostane veliko časa modno sveža, z učinki pa lahko postreže vedno. V primeru izbrati novo je dobrodošlo pozornost usmeriti ne le na modo, ampak tudi vsebino naše garderobne omare in njene značilnosti. Izberemo lahko po znanih načelih osebne izbire, ali pa se odločimo za drugačnost. Tako bomo imeli v svoji garderobni omari dodatno možnost navduševanja pogledov v okolici ter številne značilne učinke. Pomisliti pa velja tudi nase, vprašati se velja, kaj nam ustreza in kaj nam paše. Počutiti se dobro je zagotovo ena od lastnosti, zaradi katerih bo naša garderobna omara posodobljena z novo možnostjo. V mnogih primerih je dobro počutje že z izbiro blagovne znamke, kolekcije ali drugih podobnih lastnost.

Desigual Slovenija nam v tem primeru omogoča, da izberemo modno ter hkrati z vidika mode praktično ne moremo zgrešiti.

http://www.nama.si/desigual

s. Oliver, garderoba z okusom

s. Oliver je odlična garderoba z okusom in osebno noto.

Odlična garderoba je pri s. Oliver praksa, tradicija in vodilo prihodnosti. Modna prihodnost je mnogim neznanka, vendar jo lahko v marsičem tudi dobro ocenimo in predvidimo. Garderoba se skozi čas spreminja, če pogledamo svoje slike starejšega datuma bomo ugotovili, da se je marsikaj spremenilo. Ostaja pa v marsičem s. Oliver praksa, kar pomeni ohranjanje odličnih lastnosti preteklosti. Mnoge fotografije starejšega datuma razkrijejo tudi podobe, ki se nam zdijo zelo oddaljene v preteklost, čeprav temu niti približno ni tako. Krivec zato je naš napredek in razvoj, ki drvi z vedno hitrejšim tempom naprej. Zato je pomembno, da imamo zaveznika, kot je s. Oliver, ki nam ohranja stik z modernim in naprednim. Modno in napredno je v njihovih ponudbi stalnica s katero ne moremo zgrešiti. Sledenje modi in dobro prepoznavanje trendov je pri njih tradicija, lahko bi rekli drugo ime za blagovno znamko. Zato z izbiro s. Oliver nikoli ne tvegamo, da bi bili oblečen kot v nekih drugih, zdavnaj pozabljenih časih. Dobrodošlo je zato slediti modi, ter prepoznavati v njej osebno primernost. Ta je lahko včasih različna, biti sebi zvest pa ni bilo nikoli napačno. Naša garderobna omara je o tem najbolj zgovorna. V njej najdemo tudi s. Oliver, ki govori o tem, da blagovna znamka velja kot naša zvesta sopotnica. Pri teh modelih lahko opazimo tako napredek, kot tudi ohranjanje vseh dobrih lastnostih. Zato je včasih dobro v njih prepoznati vzorec nakupa novega, saj s tem ne moremo zgrešiti. Poleg tega pa s prilaganjem naši garderobni omari poskrbimo, da bo v njej vedno sveže, kar pomeni, poleg novega tudi uporabo klasičnega ter združevanje z novim. Ker je odličnost prisotna vedno, bojazni, da novo in klasično ne bi šlo skupaj ni.

s. Oliver prinaša v garderobne omare svežino ter popestri našo klasično izbiro.

http://nama.si/s.oliver

Modni dodatki, pika na I

Modni dodatki so lahko v klasičnem slogu, pogost je tudi sodoben slog .

Klasični modni dodatki so v prvi vrsti uhani, prstani, zapestnice in ogrlice. V preteklosti so bil pomemben del klasike tudi zaponke, vendar so postopoma postale redkost. V sodobnem času pa morajo modni dodatki opravljati poleg estetske še praktično funkcijo. Tipičen primer je torbica, ki je odvisna od namena uporaba, osebnega sloga, ter ima poleg vsega ostalega tudi praktično funkcijo. Vanje je moč shranjevati potrebščine, brez katerih ne gre. Rute in šali pripomorejo k lepšemu videzu, lahko pa služijo tudi kot pokrivala raznih delov telesa in različnimi nameni. Pasovi so podobno namenjeni tako estetskim namenom, torej z njimi lahko v kombinaciji z drugimi deli garderobe dosežemo želeni učinek, pomagajo pa lahko tudi prileganju oblačila na točno določeno mesto. V sodobnem času se modni dodatki tudi spreminjajo. Kar ni nič novega, to se je dogajalo tudi v preteklosti. Tako kot je bila nekoč pomemben predstavnik zaponka, do danes pa je postala redkost, v sodobnem času izginja iz prizorišča ura. Danes imamo njeno osnovno funkcijo, torej merjenje časa, zagotovljeno na telefonih, tablicah in drugih sodobnih komunikacijskih predmetih. S tem modni dodatki hkrati v pozabo odrivajo klasično uro ter na plano postavljajo ovitke za telefone in podobno. Čeprav gre za na videz nepomemben, predvsem funkcionalnosti namenjen predmet, razni estetski prijemi kažejo, da lastnikom ni čisto vseeno kako izgledajo v javnosti. V prihodnosti bodo modni dodatki podobno kot do današnjih dni napredovali in se spreminjali. Del bo šel v pozabo, zamenjali ga bodo novi, bodisi modernemu času prilagojeni dodatki ali pa povsem novi. Moderna estetika bo poleg tega narekovala vse, od izvedbe, barv, materialov in drugih značilnosti, s katerimi bo lahko oseba v javnosti izražala bodisi soglašanje ali nasprotovanje zadnji modi.

Modni dodatki so del vsakdanje garderobe, v klasični ali sodobni izvedbi.

Lisca, pomirja in vznemirja

Lisca je blagovna znamka , ki nudi kopalke , perilo, bluze in spalni program. Vsem, ki želijo uživati in ugajati lahko Lisca ustreže. Njena bogata ponudba obsega ponudbo zanjo in zanj. Izbira je povezana željami , zahtevami ter seveda artiklom samim. Prilagajanje postavi je pomembna lastnost, ki je odvisna od same postave ter želja. Lisca ponudba je velika in lahko zadovolji vse, tudi najbolj zahteve.

Perilo je lahko namenjeno za različne priložnosti. Vsaka garderoba ima svoje značilnosti, ki se razlikuje glede na navade, potrebe, želje in finančne zmožnosti. Veljajo sicer nepisana pravila, ki predpisujejo število nedrčkov, hlačk, bodijev. Vendar se ta pravila lahko na razne načine lahko prekrši. Za vsak dan Lisca nudi udobno perilo iz bombaža, mikro materiala. Posebnim priložnostim je namenjeno perilo iz trendovskih materialov. Pomembno je predvsem dobro ujemanje z vrhnjimi oblačil, poudariti pa mora lepoto ter vlivati samozavest. Ujemanje z vrhnjim oblačilom je odvisno o tega ali gre za transparenta bluza, obleko z prosojnim dekoltejem, tesno oprijeto obleko ali oprijete hlače. K tesno oprijeti obleki sodi nedrček z ustrezno velikostjo košaric ali bodi. Lisca nedrček s snemljivimi naramnicami sodi k obleki z globokim dekoltejem. Barvno usklajeno perilo ali perilo v barvi kože pa sodi k prosojni bluzi. Toliko bolj na lepoto in samozavest lahko vpliva korekcijsko perilo, ki po potrebi poudari ustvari zaželen videz. Za zapeljive trenutne Lisca nudi čipkasto perilo iz različnih materialov v različnih barvah. Barve so že zdavnaj presegle klasične okvire, ki so nudile na izbiro belo, črno in barvo kože.

Danes imamo neštete barvne možnosti, ki imajo svoje značilnost ter nudi posebne pozitivne učinke. Klasična bela in črna sta še vedno prisotni, možno pa je izbrati še rdečo, modro, rumeno, zeleno, vijolično, oranžno, rjavo, sivo ter razne pastelne barve. Lisca lahko nudi številne pozitivne učinke od pomirjanja, preko poudarjanja do vznemirjenja.

Oblačila za aktivno življenje

Oblačila ustvarjajo dobre pogoje za aktivno življenje .

Aktivno življenje oblačila ne le omogočajo. V mnogih primerih oblačila tudi ustvarjajo aktivni življenjski slog . Danes je aktivni življenjski slog zelo iskan cilj mnogih, zato njemu primerna oblačila niso naključna izbira. Ker je napredek moč občutiti vsepovsod, ga želimo imeti na vsakem koraku. Začutiti nam ga lahko omogočajo tudi oblačila. Udobno in varno gibanje na vsakem koraku, kar omogočajo oblačila, je ena od pomembnih zahtev aktivnega življenjskega sloga. Poleg tega je značilnost današnjega vsakdanjika vedno več aktivnosti. Aktivnosti ni vedno več v smislu števila zadanih in zahtevanih nalog, ampak tudi v njihovi kakovosti. Zato naključni izbiro odpadejo. Vedno bolj pa prihajajo v ospredje individualni izbori. Vse kar zahtevamo se nam mora prilagajati. S tem imamo zagotovljene ustrezne pogoje za aktivno življenje oziroma aktivni življenjski slog. Individualni izbor je lahko od primera do primera različen. Razlike so predvsem v lastnostih, ki so predvsem različno izpostavljene. Nekateri imajo tako radi splošno dobre lastnosti. Kar pomeni, da želijo izbiro, ki jim omogoča uresničevanje življenjskega sloga preko lastnosti, katere so splošno dobre, vendar tudi ne izstopajo. Kar je razlika v primerjavi z izbiro, ki je namenjena ožjemu izboru lastnosti. V tem primeru posamezne lastnosti izstopajo, nekatere tudi izrazito prednjačijo pred drugimi. Predvsem pa v primerjavi s splošno dobrimi lastnostmi. Slednji je namenjen ožjemu krogu možnih aktivnosti. Omogoča pa zelo dobro kakovost aktivnosti, vendar ima takšna odločitev tudi drugačno investicijo, kot odločitev za splošno dobre lastnosti. Toliko bolj, ker ožji krog izbora pomeni ali več dodatnih izborov za druge aktivnosti, ali pa žrtvovanje manj primernih lastnosti za več aktivnosti. Odločitev velikokrat temelji na uporabniških izkušnjah iz preteklosti. V primeru, da so slednje dobre, obstaja velika možnost, da bodo izražene pri izbiri. Obratno je v primeru, ko želimo spremembo izkušnje iz preteklosti.

Oblačila za aktivni življenjski slog so kakovostna.

http://www.superge.si/Oblacila/

Plašči, topli in modni

Plašči nam zagotavljajo veliko udobje uporabe.

Veliko udobje plašči zagotavljajo z varovanjem pred negativnimi vplivi iz oklice. Že dolgo časa so plašči lahko tudi modno ustrezni. Lahko pa plašči ustrezajo tudi osebi. Vsaka oseba je edinstvena, edinstveni pa so v enak meri tudi plašči. Ker želimo okolici pustiti točno določen vtis o sebi, lahko s plašči to a enostaven način dosežemo. Kot vsi deli garderobe tudi za plašče velja, da so tak dobri, kot so všeč uporabniku. Pravila lahko določa sam in samostojno, lahko pa se ozira po okolici. Pri samostojni izbiri je praktično vse prepuščeno uporabniku. Izbere lahko barvo, blagovno znamko, kroj, model, velikost in številne druge lastnosti. Pri modnih zapovedih je izbor ožji. Načeloma je vse, kar je v določenem obdobju označeno za modno znano. Ve se kaj je v določenem trenutku in ter kaj je v določenem trenutku out. Pri samostojni izbiri imamo tudi več vpliva na poudarjanje svojih telesnih značilnosti. Če je seveda to naš namen. Nekaterim to pomeni veliko, saj je vtis in odziv, zanje pomemben del življenja. Drugim je to povsem postranska zadeva pomembno je, da je plašč topel, da se v njem dobro počutijo ter da ga lahko uporabljajo ob različnih priložnostih. Osebna izbira je praktično neskončna paleta možnosti. Ponudba je danes pestra bolj kot kadarkoli v preteklosti. Že lep čas je na trgu poleg klasičnega prisoten tudi sodoben način izbire. Takšna izbira je za nekatere postal klasičen način kupovanja garderobe. Prednosti so zanje pomembne. Prihranijo jim čas in stroške. Izbrati pa je mogoče tudi klasičen način. Tudi takšen način ima svoje prednosti. Predvsem v živo artikel izgleda drugače, kot jih prikazujejo takšni ali drugačni mediji v oglasnih sporočilih. Zato je komu tudi neprijetno, ker se videz v živo razlikuje od videza v reklami.

Plašči danes ponujajo nešteto možnosti izbire kot tudi izraznih možnosti.

Več

Kopalke, užitek zagotovljen

Kopalke kupcu omogočajo, da je užitek zagotovljen .

Največkrat kopalke uporabljamo v prostem času. Zato so kopalke tudi sopomenka za prosti čas. V prostem času pa kot vemo počnemo tisto kar se nam zljubi oziroma nam je najbolj všeč. Največkrat kopalke povezujemo z letnim oddihom. Vendar danes nasproti temu prepričanju osebe kopalke uporabljajo tudi v druge namene. Veliko ljudi kopalke uporablja v rekreacijske namene oziroma v času treningov, priprav ter tudi tekmovanj. Zdravo življenje je danes področje, ki dobiva vedno večje razsežnosti. V preteklosti je bilo to področje bolj ali manj prezrto. Dostopno je bilo predvsem osebam, katerim je bilo zdravo življenje vsakdanjik, torej nekaj samoumevnega. Danes se časi spreminjajo. Še ne dolgo nazaj je bil rekreativec prepoznan bistveno drugače kot danes. Danes so rekreativci in rekreacijske aktivnosti bistveno bolj pogoste. Kažejo pa se tudi trendi za prihodnost. Nekateri rekreativci niso zadovoljni zgolj z osnovno aktivnostjo, ki jo izvajajo najpogosteje v prostem času. Željo to aktivnost izboljšati z drugimi aktivnostmi. To lahko počnejo v času, ko glavna aktivnost ni mogoča oziroma jo ni mogoče izvajati. Lahko gre pa za namensko izvajanje aktivnosti v prid izboljšanja glavne aktivnosti. Ena takšnih aktivnosti je plavanje. Ker je plavanje zdrav šport ga mnogi izbirajo kot zimski šport oziroma športno aktivnost, ki omogoča boljši trening glavne rekreacijske aktivnosti. Plavanje se lahko izvaja tudi pozimi, zato je to zelo dobrodošla rekreacija v času, ko drugih možnosti ali ni ali pa so možnosti omejene. Veliko oseb pa plavanje jemljejo zelo resno z željo po napredku. Samo plavanje je znano kot šport, ki razgiba večji del telesa, kot številne druge aktivnosti. Zato se plavanje velikokrat izvaja kot dodatek drugim športnim aktivnostim. Prednosti so številne, predvsem pa prijetno s koristnim izrabimo čas, v katerem trening glavne aktivnosti ni možen, prinaša pa splošno velike koristi pri razvoju in napredku glavne rekreacijske aktivnosti.

Kopalke so pri tem osnovna oprema.

http://www.nama.si/oddelki/perilo/zanjo/kopalke

Kakšna so kvalitetna oblačila za bordanje?

Oblačila za bordanje so pomemben del opreme vsakega, ki se tako ali drugače ukvarja z bordanjem na snegu. Oblačila, ki jih oblečemo za ta vedno bolj priljubljen šport na snegu, so jakne, hlače, tople rokavice in toplo, kvalitetno spodnje perilo. Zelo je pomembno, da se oblečemo v večih plasteh, saj nikakor ne vemo, kakšne so razmere na smučišču oziroma na stezi namenjeni za boardanje. Vse se začne s toplim spodnjim perilom, ki naj bo dolgo, po možnosti brezšivno, takšno, ki nas med samim gibanjem ne ovira. Če ne veste kje najti perilo, je tukaj namig.

Oblačila za boardanje, ki jih nosimo za na vrh, so hlače in jakna, ki sta tako kot pri smučanju tista, ki v vseh pogledih kar se da najboljše poskrbita, da je boardanje užitek in ne muka. Hlače in jakna naj bodo udobna, izdelane iz visokokakovostnega materiala, ki vodo odbija od telesa in mu zagotavlja toploto. Hlače za boardanje so lahko s polnilom,  je pa zelo pomembno takšen je vodni stolpec. Tako hlače, kot jakna morajo biti dovolj ohlapne. Z nakupom primernega oblačila za boardanje kvalitetno skrbimo tudi za svoje zdravje. Sama oblačila za boardanje so velikokrat kar precejšnji stroškovni zalogaj,  je pa dejstvo, da je cena premo sorazmerna z kakovostjo.