Lesene igrače, priljubljena izbira mnogih staršev

Lesene igrače so mnogim poznane iz otroštva in morda je prav zato vedno več staršev, ki za svojega otroka izberejo tovrstne igrače. Takšna izbira pravzaprav niti ne preseneča, saj so lesene igrače narejene iz veliko bolj prijaznega materiala, kot nekatere njihove konkurentke. Če ima kdo občutek, da so lesene igrače stare, potem se zelo moti, saj jih nenehno razvijajo in seveda dopolnjujejo.

Takšne igrače so narejene iz lesa, ki je zelo dober gradnik in ima veliko raznolikih možnosti oblikovanja, za povrh je za otroke izjemno varen, prijeten na dotik in seveda zelo vzdržljiv. Lesene igrače  tako najdemo v skoraj vsaki trgovini, ki je namenjena otrokom. Najrazličnejše lesene sestavljanke, s katerimi otrok razvija svojo domišljijo ,spodbuja spretnost in razvija motoriko so odlična izbira že hitro v otrokovem življenju. Lesene miselne sestavljenke, kocke, ki vsebujejo magnet bodo k igri zvabile prav vsakega otroka. Ne le funkcionalnost, lesene igrače so istočasno prijazne nam in seveda okolju, kar je v današnjem času velikega pomena. Otroci imajo lesene igrače radi, saj si z njimi močno krepijo domišljijo, obenem pa je les material, ki naravnost izžareva toplino in otroku daje občutek varnosti. Okolju in ljudem najbolj prijazne so lesene igrače. Preberite tudi mnenja drugih.

Za zabavo in veselje kupite otroku sestavljanke

Sestavljanke so igrača, ki se je razveselijo mnogi otroci. Neskončne možnosti razstavljanja in sestavljanja so najverjetneje tisto kar jim daje še poseben žar in veselje. Nevede si otroci s sestavljanjem zapletenih ali malo manj zapletenih sestavljank krepijo ročne spretnosti. Še posebej zanimive in hkrati najbolj zapletene, so miselne sestavljanke, pri katerih je poleg izrazitih ročnih spretnosti potreben še dober spomin, da bo naloga hitro in uspešno rešena. Čeprav se na prvi pogled zazdi naloga lahka, je realnost nekaj povsem drugega, a z nekaj potrpežljivosti je tudi takšna sestavljanka rešljiva. Didaktične sestavljanke so še posebej zanimive za nekoliko mlajše otroke, sestavljanje različnih delov v celoto pa ta pravi izziv. Lesene sestavljanke so v celoti izdelane iz lesa in nudijo toplino, ki je ostali materiali žal ne morejo. Najmlajšim nudijo nepozabne ure zabave in razmišljanja ter krepijo njihove motorične in miselne sposobnosti. Lesene sestavljanke so najrazličnejših modelov, ki predstavljajo različne živalce, avtomobile in ostale otrokom privlačne stvarce. Sestavljanka je narejena po principu, da jo je najprej potrebno razstaviti in znova sestaviti. To je igra, ki daje otrokom neomejene možnosti domišljije, ustvarjanja in mu omogoča možnost učenja skozi didaktično igro. Veliko zabave bodo otroci deležni s sestavljanjem sestavljanke. Preverite ponudbo igrač.