Atopijski dermatitis, kozmetika in higiena

Atopijski dermatitis ima velik vpliv na področje osebna higiena in kozmetika.

Gre za področje, ki ima velik vpliv na atopijski dermatitis, ter na praktično vsakemu koraku v življenju človeka prisotnem področju. Osebna higiena je najbolj aktivna v toplejših delih leta, ko se bistveno bolj znojimo, nam je vroče, koža pa je velikokrat prepojena z znojem. Kar ni nič napačnega, če pravilno ravnamo. Kozmetiko namenjeno osebni higieni oglašujejo na praktično vsakem koraku. Pri tem je zanimivo, da kakovostna kozmetika , ki pozitivno vpliva na atopijski dermatitis ni tako pogosto oglaševanja. Ko na to področje, zaradi zdravstvenih težav ali iz drugih osebnih razlogov, bolj temeljito in strokovno pristopimo, odkrijemo nekatere velikokrat v javnosti zakrite značilnosti. Kozmetika je del tistega, kar v življenju štejemo pod nujno zlo. Umivanje in skrbneje za čistočo telesa je osnovna, dnevna dejavnost. Za atopijski dermatitis je značilno, da zahteva še bolj pozoren pristop. V vsakem primeru pa je to tudi strošek. Pri samem ocenjevanju smo velikokrat zaslepljeni, predvsem zaradi pomanjkanja izkušenj. Kozmetiko lahko razvrstimo na zelo različne načine, med drugim tudi na ceno oziroma kakovost. Kako primerna je določena ponudba za atopijski dermatitis najhitreje opazimo po uporabi. Skrajšanje tega postopka nam lahko omogočajo izkušnje drugih. Ker je atopijski dermatitis velikokrat za dedna težava, lahko izkušnje črpamo iz družinskega okolja. S tem imamo tudi veliko možnost pravilne izbire. Kdor prisega na kakovost velikokrat nima težav z investicijo, iz izkušenj tudi ve, da je lahko kakovost tudi racionalnost. Zato na kakovost tudi prisega. Kakovostna kozmetika učinkuje pri manjših količinah kot manj kakovostna, zato je poraba manjša. Praktično velikokrat pomeni, da bomo dražjo kakovostno kozmetiko lahko uporabljali veliko več časa, kot cenovno dostopnejšo. Razlika je v balastu, ki omogoča cenovno dostopnejšo alternativo. Vendar nam balast ne korist, zato ga preprosto povedano preplačamo.

Atopijski dermatitis lahko pozitivne spremembe prinese že z izboljšano higieno.

Spodnje perilo in gola koža

Spodnje perilo in gola koža dajeta občutek udobja.

Pogoj je izbrati primerno spodnje perilo. Moda gole kože je nalezljiva, vendar se je treba zavedati, da ima tudi stranski učinek . Pravzaprav sta dva stranska učinka. Prvi se nanaša na zdravje, drugi na modo. Zdravje je naše največje bogastvo, spodnje perilo ima zanj lahko velike koristi. Znano je, da se človek pri gibanju znoji. Na znojenje vpliva sama zasnova organizma in njegove značilnosti, zunanji vplivi, kot je temperatura zraka ter oblačila, ki jih imamo na sebi. Oblačila lahko izbiramo kot si želimo, velikokrat je posebno v tujih krajih dobro predhodno opazovati okolico. Če želimo primerno izbiro. Kot prvo so to navade, ki jih ne poznamo in se jim moramo prilagoditi zaradi kulturnih, verskih in drugih razlogov. Kot drugo, pa je klasično, največkrat uporabljeno oblačilo oziroma garderoba, najboljša izbira glede na vremenske in druge značilnosti. Poleg ostalega je to tudi spodnje perilo. Posebno za vrhnje dele oblačila velja, da je izbira domačinov najbolje prilagojena na negativne vplive. Osebne značilnosti na znojenje vplivajo preko dednosti in drugih značilnosti. Na splošno lahko rečemo, da se nekateri ljudje bolj znojijo kot drugi. Ne glede na intenzivnost znojenja, mora spodnje perilo zadrževati oziroma odvajati vlago na zunanjo stran. Ta zahteva je v obdobju, ko že lep čas poznamo številne materiale, ki to omogočajo, samoumevna. Imamo pa na izbiro, svoje zdravje ali ugajanje modnim zahtevam. Organi, ki se nahajajo na območju podkožja, katerega prekriva spodnje perilo so občutljivi, enako občutljiva je koža. Poslabšanje zdravja preko raznih okužb, vnetji in podobnih vzrokov ni redek pojav, zato velja biti pri izbiri previden. Zaradi izbire, ki daje prednost zdravju ne bomo nič prikrajšanji. V poplavi minimalistične izbire, bomo lahko celo pozitivno izstopali.

Spodnje perilo , ki koristi našemu zdravju izbiramo po lastnih načelih, zgledujemo pa se tudi po modi.

http://www.nama.si/oddelki/perilo

Kaj povzroča izpadanje las

Izpadanje las je težava, s katero se srečuje veliko ljudi. Najprej pa je potrebno razčistiti, da je izpadanje las povsem običajna stvar, kajti vsak las enkrat odmre in odpade. Sicer pa drži, da je izpadanje las lahko tudi znak kakšne bolezni ali stanja, v katerem se nahaja človeški organizem. Mnogo ljudi pa so preprosto obsojeni na izpadanje las, saj je njihova genska zasnova takšna, da povzroča tanjšanje in izpadanje las. Vendar pa vsak vzrok je mogoče ublažiti in izpadanje las omejiti in se uspešno boriti proti temu stanju, ki je zagotovo za vsakogar neprijetno in nezaželeno.

Družba, v kateri živimo, je precej občutljiva na urejenost lasišča. Ženske in moški porabijo precej denarja za to, da imajo urejene lase, saj je to znak urejenosti osebe, spada pod bonton in je pomemben vidik estetike. Zato je povem razumljivo, da vse s podobnimi težavami zanimajo ukrepi proti plešavosti. Pred tem pa je potrebno pogledati, kateri so najbolj pogosti vzroki za izpadanje las.

Med najpogostejše vzroke spada tako imenovani telogeni efluvij. V tem primeru se izpadanje las pojavi nekaj mesecev po sprožilnem dejavniku: lahko gre za stres, spremembe v hormonski sliki, nekatera zdravila, vnetne bolezni in pa tudi kakšna večja sprememba v prehranskih navadah. Običajno takšno izpadanje las ni trajno, saj se lasje že po nekaj mesecih obnovijo. Ta vzrok je nekoliko bolj prisoten pri ženski populaciji kot pa pri moški.

Naslednji dejavnik je androgena alopecija. Gre za podedovan gen, ki sproža tanjšanje in izpadanje las. Lahko se aktivira že zelo zgodaj in sicer v dvajsetih ali pa tridesetih letih. Pri moških se ta dejavnik najprej kaže pri redčenju las v področju senc, tako da je to eden tipičnih znakov, na katere je potrebno biti pozorni. V mnogih primerih pa osebe opazijo enakomerno tanjšanje las na celoten lasišču, čemur nato sledi tudi izpadanje las.

Več informacij in produktov

Krema za prsi v času dojenja

Krema za prsi je med ženskami razširjena, uporablja pa se v različne namene, nekatere kreme se uporabljajo za učvrstitev prsi, druge za bujnejše in bolj napete prsi, mi pa se bomo osredotočili na kremo za prsi, ki se uporablja v času nosečnosti in dojenja. Krema za negovanje prsi v času nosečnosti in dojenja je velikokrat še kako pomembna, še posebej v času dojenja lahko pride do razpokanja bradavic in precejšnjih bolečin. Takšna krema, ki pomaga proti ranam se lahko kupi v lekarnah, oziroma v specializiranih trgovinah ali drogerijah. Daleč najbolj priljubljena krema pri mladih mamicah je Garmastan krema, ki neguje in ščiti prsne bradavice in kolobarje, hkrati pa jih vzdržuje elastične in prožne ter preprečuje nastanek majhnih kožnih razpok.

Po vsakem dojenju se krema za prsi v tanki plasti namaže na bradavice in kolobarje, kar se lahko po potrebi ponovi tudi večkrat na dan. Krema za prsi se začne pri zelo občutljivih bradavicah nanašati že od časa nosečnosti in sicer nekje od 8. meseca naprej vsak dan po umivanju. S tem pomagate prsne bradavice pripraviti na mehansko obremenitev, ki bo vaše bradavice obremenila zaradi sesanja otroka. Sestavina kreme Garmastan je gvajazulen, ki se naravno pojavlja v rastlinah in je terpen iz podskupine azulenov, ki imajo zaradi dvojnega aromatskega obroča modro barvo. Gvajuzalen se pridobiva iz eteričnega olja kamilice, gvajakovine in delno sintetično iz gvajola. Ostali deli nege za prsi med dojenjem Garmastan s svojimi protimikrobnimi in protivnetnimi lastnostmi dopolnjujejo negovalno in preventivno delovanje gvajazulena. Osnova mazila ima baktericidne in hladilne lastnosti, velikokrat lahko takšna krema za prsi pomaga v boju z mastitisom ali pa celo prepreči, da bi sploh do njega prišlo. Večina krem za prsi je tako, kot tudi Garmastan krema za prsi, narejenih iz naravnih sestavin, zato jih pred dojenjem ni treba spirati.

Dobite jo v tej spletni trgovini