Kitajska, bogata zgodovina

Kitajska je območje na katerem se je razvila najstarejša civilizacija .

Velja tudi za najgosteje naseljeno državo na svetu, po površini pa zaostaja zgolj za Rusijo. V bogati in dolgi zgodovini se je ustvarilo in ohranilo neštete kulturne znamenitosti , ki jih poznajo širom sveta. Vsak bi znal omeniti Kitajski zid, glinene vojake, tipične stavbe, iz novejše zgodovine pa mnoge gradbene mojstrovine novejšega časa. Zgodovina sega v obdobje treh tisočletji pred našim štetjem. Pod vladavino rodbine Shang nastanejo prva mesta, uvedena je bila uprava s stalnim uradništvom in vojsko. Njena naloga je bila obramba pred ljudstvi iz severa. Kitajska postane republika v začetku dvajsetega stoletja, ko se konča tisočletna vladavina dinastij Qing in Ming. Po drugi svetovni vojni prevzame oblast komunistična partija. Celinska Kitajska se je preimenovala v Ljudsko republiko. Danes poleg celinskega dela obsega še Hong Kong in Macao. Kitajska je zelo raznolika glede podnebja in geografskih značilnosti. Na severu se nahajajo štiri klimatska območja, v katerih prevladujejo zelo vroča poletja in mrzle zime. Jug je večinoma manj vroč in ima bolj prijazne zimske temperature ter več padavin. neprijazno vreme je na območju Tibeta ter puščav Gansu in Xinjiang. Kdor želi, da bi mu Kitajska ostala v lepem spominu glede vremena je najbolje, da jo obišče v septembru in oktobru. Glede hrane velja previdnost, saj je hrana velikokrat surova, prepričati pa se velja v higiensko neoporečnost. Posebno vroči deli leta zanjo biti velik izziv za izbiro higiensko neoporečne hrane. Zaradi podnebnih, naravnih in drugih raznolikosti je lahko Kitajska zelo različna popotniška izkušnja. Mnogi popotniki se ob vstopu v deželo seznanijo z dejstvom, a je vsakdanjik drugačen, kot smo si ga predstavljali iz reklamnih in video vsebin. Utrip življenja, dinamika dogajanja ter seveda jezikovne ovire za večino obiskovalcev, vtisne potovanju poseben pečat.

Kitajska je dežela, katero velja iz mnogih razlogov obiskati.

https://www.agencija-oskar.si/kitajska/

Kitajska ponuja potovanja za vse okuse

Kitajska je četrta največja država na svetu in je tako velika, kot so ZDA brez Aljaske, a ponuja toliko zanimivih mest in toliko raznolikih pokrajin, kot celotna Evropa.  Kitajska je zares ogromna dežela, ki ima izjemno bogato kulturo, ter dolgo in predvsem živahno zgodovino. Le malo je krajev na svetu, ki bodo na vas naredili tako močan vtis, kot ga naredi Kitajska, ki ponuja toliko raznolikih čudes. Za potovanje na Kitajsko boste potrebovali vizum, izjema sta Hong Kong in Macao, vse informacije v vezi s potovanjem in s pridobitvijo vizuma, boste dobili na veleposlaništvu Ljudske republike Kitajske, ki je v Ljubljani. Če boste potovali s turistično agencijo, pa vam bodo podali veliko informacij v vezi s potovanjem, pa tudi pomagali do vizuma kar pri njih.

Ker je Kitajska zares ogromna dežela, lahko pričakujete raznolika podnebna območja, pa tudi vse mogoče podnebne ekstreme. Kitajska je primerna za obisk kadarkoli v letu, a je pri tem treba upoštevati, v kateri njen del boste potovali. Najbolj priljubljeni meseci za obisk so marec, april, september in oktober, vendar morate vedeti tudi to, da so to meseci, ki so cenovno najmanj ugodni. Kitajska je dežela mnogih obrazov, v kateri najdemo veliko znamenitosti in zanimivosti, ki vas bodo tako očarale, da se boste tja radi vrnili. Če pogledamo le nekatere, nikakor ne moremo mimo glinene vojske v Xianu, neverjetne veščine Šaolinskih menihov, naravnost očarale vas bodo prikupne pande, pravljična pokrajina v Guilinu, sodobni in živahni Šanghaj, kraška pokrajina ter mešanica starega in sodobnega, ki zaznamuje utrip mesta Peking. Kitajska je svet, ki ga ne morete spoznati v enem samem tednu, to je dovolj le za bežen spoznavni dotik. Komaj po treh tednih jo lahko vsaj nekoliko začutite. Kitajska je dežela, ki jo dejansko morate obiskati večkrat, da zares spoznate vse njene posebnosti.

http://www.agencija-oskar.si/

Kitajska, dežela kjer se te dotakne vrtinec drugačnosti

Kitajska je bila še do nekaj desetletij za turiste izredno zaprta država, danes je ena najbolj obiskanih turističnih ciljev. Turistično infrastrukturo najdemo tudi v najbolj odročnih predelih te zgodovinsko zelo bogate države in ne le v velikih velemestih. Kitajska je turistično izjemno zanimiva država z bogatimi naravnimi lepotami, ki vključujejo visoke planine, lepe reke, izvire in slapove, umetnost zgodovinskih gradenj, izjemno zanimive avtohtone živali (na prvem mestu je to prav gotovo panda), zanimiv rastlinski svet in številne druge znamenitosti. Do sedaj je bilo že več kot trideset zanimivosti vpisanih v UNESCO seznam svetovne dediščine. Kitajska je ena izmed najstarejših civilizacij na svetu, danes pa četrta po vrsti med največjimi državami sveta. S svojo skrivnostno religijo, filozofijo že skozi stoletja fascinira celotni zahodni svet, hkrati pa njihova kultura nehote povzroča v nekaterih deželah številna negodovanja in predvsem nerazumevanje. Na svojo bogato tradicijo je Kitajska izjemno ponosna in življenje tako v mestih, kakor tudi na deželi poteka v tradicionalnem stilu in duhu.  Kitajska je svojevrsten svet in, ko enkrat vstopimo vanj smo kratko malo presenečeni in presenečenja nas čakajo tako rekoč za vsakim vogalom. Življenje Kitajcev je že več kot štiri tisočletja tesno povezano s vsakodnevnim pitjem čaja. Njihov običaj je prirejanje čajank, predvsem ob praznikih. Kultura pitja, pa tudi samo kuhanje čaja je pri njih nekaj posebnega in se smatra kot prava umetnost. Obstajajo različni načini pitja čaja, pa tudi različne vrste. V Pekingu boste na primer deležni v veliki meri čaja iz jasmina, v Šanghaju postrežejo s zelenim čajem, v pokrajini Fujijan pa s črnim. Prav tako poznajo različne priprave čaja in načine serviranja. Peking leži v idiličnem okolju ob jezeru, kjer je turistom na ogled en del znamenite cesarske Poletne palače. Kitajski zid, vojska glinenih vojščakov tradicionalne kitajske vasi, vse to je Kitajska.