Čevlji, racionalen prestiž

Čevlji se med seboj ločijo glede na kakovost materialov in izdelave ponudbe.

Večina ljudi ima izkušnje s kvalitetnimi čevlji, ki so bili v uporabi zelo dolgo ker so kakovost izdelave in druge lastnosti to omogočale. Največkrat je bil temu primeren cenovni razred obutve. Hkrati pa imamo tudi obratne izkušnje z čevlji, ki so trajali bistveno krajši čas. V večini primerov je bila tudi cena temu primerno dostopna. Investirati v dražje čevlje je vedno dilema, predvsem za tiste, ki želijo dober kompromis med ceno in kakovostjo. Za druge takih dilem ni, saj so zanje dražji čevlji pravilo izbire. Cenijo svoje zdravje, ter se zavedajo osnov gibanja oziroma čisto vsakega koraka. Hoja bistveno bolj obremenjuje stopala, kot obremenjujemo roke. Na stopala pritiskamo z vso telesno težo ter povzročamo temu primerne obremenitve. Roke malokrat obremenjujemo z enako težo, manj pogosto tudi obremenjujemo celo površino rok. Obremenitev stopal s težo telesa je zgolj ena izmed obremenitev. Na gibanje, trenje, temperature okolja, telesno temperaturo ter drugih obremenitev, se stopalo ustrezno odzove. Najbolj obremenitve razumemo v ekstremnih razmerah poleti, ko čevlje sezujemo. V naslednjem trenutku začutimo olajšanje in prijeten občutek. Čisto drugače je z občutki pozimi. Ob nizkih temperaturah želimo občutek optimalne temperature stopal. Občutek mraza najprej občutimo na stopalih in rokah, saj na ta način deluje človeški obrambni sistem. Zato morajo ob nizkih temperaturah čevlji prevzeti del varovanja pred občutkom mraza ali v ekstremnih razmerah pred ozeblinami. Na podlagi teh ugotovitev so za nekatere kupce edini primerni dražji čevlji oziroma namenski čevlji priznanih blagovnih znamk. Prestižna cena je za takšne kupce sprejemljiva, za druge previsoka. Vendar izgleda visoka cena nekaj čisto drugega, če jo razdelimo na predvidene mesece uporabe. V vsakem primeru je koristno, da obutev izbira z vsaj kančkom razmišljanja o dobrih ali manj dobrih lastnostih za naše zdravje.

Kvalitetni čevlji so pogoj za dobro počutje.

Čevlji, obuvala s trdnim podplatom

Čevlji so obuvala, ki imajo trden podplat ter segajo nekoliko preko gležnja.

Kako različni so čevlji lahko hitro ugotovimo, če se sprehodimo po naključno izbrani ulici. Ugotovimo, da so lahko čevlji visoki, nizki, na nogo jih pričvrstimo z vezalkami, zaponkami ali na razne druge načne, peta je lahko nizka, visoka ali je praktično ni. Veliko razliko med čevlji delajo tudi za izdelavo uporabljeni naravni materiali, ki nudijo drugačno izkušnjo kot umetni materiali. Kako različni so čevlji, bi verjetno najboljši odgovor podal sprehod po trgovini z ocenami potencialnih kupcev. V istem hipu bi lahko izvedeli, da za marsikoga ponudba določene trgovine ne ustreza vsem kupcem. Nekatere trgovine so specializirane za cenovno dostopne modele, druge pa nudijo ponudbo višjih cenovnih razredov. Kdor išče ponudbo višjih cenovnih razredov, bo v trgovini z cenovno dostopnimi modeli težko našel ponudbo zase. In seveda obratno : kupec cenovno dostopnih modelov med čevlji višjega cenovnega razreda ne bo našel ustrezno ponudbo. Ljudem pomenijo čevlji za v osnovi namen različno, temu primerno izbirajo različne lastnosti. Nekateri cenijo svoje zdravje, zato želijo imeti na kratko povedano najboljše. V lastnostih izraženo to pomeni dobre, kakovostne materiale, kakovostno izdelavo ter druge podobne lastnosti. Takšno razmišljanje je modro v primerih, ko se izbirajo čevlji za dnevno daljšo uporabo. V primerih časovno krajše uporabe na dnevni ravni, pa so takšni čevlji predvsem prestiž. Pri časovno daljši uporabi na dnevni ravni se pri nižjih cenovnih razredih lahko pojavljajo razni negativni vplivi na zdravje. Materiali in izvedbe ne omogočajo tako kakovostnega dihanja, stopalo ni v idealnem položaju, kar lahko negativno vpliva na hrbtenico ter druge dele telesa. Verjetno najbolj očitna razlika pa je v splošno dobrem počutju v različnih vremenskih razmerah. Kar pomeni optimalna temperatura stopala, neglede na temperaturo, in vlažnost zraka, mokroto ter druge pogoje

Čevlji so v lastnostih med seboj zelo različni.

Preverite najrazličnejše izdelke obutve.

Adidas superstar, obutev za vse priložnosti

Adidas superstar so lahko odlični casual čevlji , namenjeni za širok spekter možne uporabe.

Obutev za vsak dan je zahtevna izbira, saj mora biti hkrati modna, estetsko dovršena, nudi mora udoben korak ter vzdržati dolgo časa. Adidas superstar je že več desetletji idealna modna obutev , ki jo lahko uporabljamo za vsak dan. Izdelava je brezhibna, uporabljeni so kakovostni materiali, vedno znova pa se najde kakšna nova barvna kombinacija. Letos se je ob priliki olimpijskih iger, Adidas superstar predstavil v beli, modri in bež kombinaciji. Znamenite tri črte so dobile novo, priložnosti primerno izvedbo, dodana je grafika surfa ter podpis ulične mode. Adidas superstar se je v omenjeni izvedbi zavedal tudi pomena varovanja okolja za prihodnje rodove. Podplat je pri novem modelu narejen iz recikliranih materialov. Ostale lastnosti so klasika : obutev je izdelana iz kakovostne kombinacije usnja, sintetičnega materiala, tekstila in gume. Usnje najdemo na zgornjem delu, tekstil v podložku in vložku, podplat pa je iz kakovostne gume. V vsakdanji uporabi dan za dnem bomo tako tudi pri dolgotrajni uporabi imeli zagotovljeno odlično dihanje stopala ter vedno dober oprijem z podlago. Klasično udoben Adidas superstar korak je tudi v tem primeru zagotovljen, kot pri vseh dosedanjih izvedbah. Vzdrževanje je enostavno, z rednim čiščenjem in negovanjem nas bo Adidas superstar dolgo časa razvajal z udobnim in varnim korakom. Za čiščenje bo zadostovala vlažna krpa, raznim agresivnim kemičnim čistilom se velja na široko izogibati. Katera kemična sredstva se lahko uporablja je dobro povprašati prodajalca. Nekateri za čiščenje radi uporabljajo pralni stroj, vendar se velja o tem predhodno posvetovati s strokovnjaki ali prodajnimi svetovalci. Poleg čiščenja je dobro v vlažnih jesenskih dneh poskrbeti za primerno sušenje po uporabi. Ob tem ne smemo pozabiti, da obutev Adidas superstar ni primerno sušiti na neposrednem izvoru toplote ali izpostavljati neposrednemu izvoru toplote.

Adidas superstar je idealna obutev za vse priložnosti.

Tukaj

Crocs, odličnost enostavnosti

Crocs je odličnost enostavnosti .

Enostavnost je velikokrat odličnost sama zase, vendar so danes pogosto zahteve tudi večje in obsežnejše. Crocs ima poleg enostavnosti tudi genialno zasnovo, materiale, estetsko odličnost ter številne druge dobre lastnosti . Zasnova, ki se prilega širokemu spektru načinov uporabe ter številnim uporabnikom, je sama po sebi genialna. Zato tudi ne preseneča ugotovitev, da bi mnogi imel crocs na nogah vedno oziroma bistveno več časa, če bi le priložnosti in nameni to dovoljevali. Hoja je udobna, ni utrujajoča, uporabljamo jo lahko za tako notranje prostore, kot na prostem, z estetskimi prilagoditvami je mogoče uporabo tudi razširiti. Materiali so odlični, zato mnogi crocs izbirajo tradicionalno. Ko jim par obutve odsluži, pri zamenjavi ne razmišljajo veliko. Vedo, kaj je bilo pri ponošenem paru odličnega, želijo si ponovitve izkušnje. Velikokrat so spremembe zgolj estetske narave. Ponudba se v nekaterih segmentih tudi spreminja, spreminja pa se tudi garderoba. Zato je nov crocs par lahko estetsko drugačen v željah in zahtevah. Vsaka dovolj velika ponudba bo želje in zahteve tudi brez težav izpolnila. Tako ne bo popestrena zgolj garderoba z vidika obutve, ampak tudi z vidika oblačil. Ker so mnogi radi barvno, modno in drugače usklajeni pri garderobi, je ta crocs pomembna. Paleta ponudbe je široka, da brez težav zadovolji tudi najbolj zahtevna. Težavo lahko predstavlja zgolj povpraševanje, ki izčrpa zaloge ponudbe. Tako se srečamo pred dilemo, če seveda želimo prodajalno zapustiti z novim parom obutve. V ostalih primerih lahko zadevo enostavno rešimo. Obstaja pa tudi možnost sodobnega nakupa, kjer je možno dobavljivost preveriti in si nov par zagotoviti. Vajetno najboljša crocs ponudba pa je mešanica klasičnega in sodobnega načina nakupovanja. Pri lastnostih, ki jih je treba videti in na splošno izkusiti uporabimo s klasičen pristop, sicer pa sodoben.

Veliko Crocs ponudnikov to izkušnjo tudi omogoča doživljati iz dneva v dan.

http://superge.si/Crocs/

Čevlji, vsakdanji spremljevalec

Čevlji so vsakdanji spremljevalec človeškega koraka.

Zaradi tega so čevlji tudi samoumevni. Posledica tega je tudi udobna obutev , ki nam ta nudi občutek nudi predvsem pri dolgotrajni uporabi. Velikokrat nam takšni čevlji predstavljajo pravi izziv izbire, ko se iztrošijo. Velikokrat bi najraje bi kupili kar povsem enake, saj smo z iztrošenimi bili zelo zadovoljni. V mnogih primerih pa taki modelov ni več, ker so s proizvodnjo prenehali, zaloge pa so že zdavnaj pošle. Kaj narediti v takšni situaciji je dobro vprašanje. Nekateri izhod v sili najdejo pri blagovni znamki. Razmišljajo, da bodo novi modeli vsaj tako dobri, kot starejši. Računajo z dobrimi lastnosti starega modela ter razvojem, ki jih izboljšajo sodobnim danostim in trendom primerno. Poleg blagovne znamke so dobrodošli tudi podobni modeli, največkrat so to nasledniki predhodnih. Obstajajo pa tudi čevlji, ki so novost na trgu, pred tem enakih praktično ni bilo. Izziv je v tem primeru še večji, saj si s preteklostjo v celoti ne moremo pomagati. Ker gre za v marsičem drugačne lastnosti, so izkušnje iz preteklosti bolj malo koristne. Blagovna znamka tako proizvajalca kot prodajalca so pri tem lahko koristna usmeritev. V primeru, da so čevlji istega prodajalca, lahko koristimo izkušnje. Predvsem so dobre izkušnje glede cene, velike izbire, možnost izpolnitve raznih dodatnih želja ter poprodajne storitve. Cene so od primera do primera različne. Načeloma so najugodnejši čevlji večjih prodajalcev. Zaradi večje količine prodanih artiklov lahko dosežejo pri prodajalcu boljšo ceno. Dobro ceno lahko pridobimo tako, da koristimo določene ugodnosti. Gre za prodajne akcije, včasih dobimo razne darilne bone, obstaja še veliko podobnih načinov doseganja ugodnih cen. Prodajalec je pri tem osnova izbira, zanesti se moramo na njegovo ponudbo. Znani izdelki nam ne povzročajo težav, prodajni artikli s katerimi nimamo izkušenj so druga zgodba.

Čevlji omogočajo varnost in udobje, nezanemarljive pa so tudi estetske značilnosti.

Čevlji, udoben korak

Čevlji nudijo udoben korak

Udoben korak čevlji nudijo skladno z izbiro. Nekateri udobnost, ki jo nudijo čevlji v ponudbi postavljajo na prvo mesto. Drugim pa ustrezajo čevlji, ki imajo drugačne lastnosti. V vsakem primeru je pomembno, da čevlji ustrezajo s tako tehničnega vidika, kot tudi modnega in slogovnega vidika. Tehnični vidik, kateremu morajo ustrezati čevlji, je predvsem velikost, oblika osnove in izvedbe ter drugih lastnosti. V tehničnih lastnostih so si čevlji lahko hkrati podobni in hkrati zelo različni. Podobni so si največkrat artikli istega proizvajalca. Navidezna podobnost, pa se v tehničnih podrobnostih bolj razlikuje pri različnih proizvajalcih. Gre za razmeroma enostavno dejstvo, ki temelji na ekonomski logiki proizvodnje. Učinkovit proizvajalec je tisti, kateri najbolje oceni povpraševanje na trgu. Še boljši pa je tisti, kateri narekuje povpraševanje. Ocena povpraševanja je zalo pomembna za nove artikle, ter na splošno novosti na trgu. Uveljavljen proizvajalec pa ima več možnosti, da lahko sam narekuje povpraševanje. Pri sami proizvodnji se nato, skladno z oceno trga in dejstvi na trgu, odloči za točno določen proizvodni proces. V veliko primerih se uveljavlja ekonomija obsega. Kar pomeni, da želi proizvajalec z minimalnimi spremembami osnove, ustvariti kar se da veliko paleto neštetih različnih izvedb. To je dobro za široko ponudbo, slabše pa za zahtevne. Tako nekaterim osnova ali ustreza ali ne ustreza. S tega vidika je osebi, ki ima točno določene zahteve, vsa pestra ponudba odveč. Ker je zgrešena v sami osnovi. Poleg tehničnih lastnosti je pomemben tudi videz, skladnost z ostalo garderobo in številne podobne lastnosti. Veliko ljudi da pomemben poudarek lastnostim, ki se tičejo izgleda obutve. Zato je njihova izbira bolj zahteva. Zahtevna izbira se danes lahko tudi poenostavljeno izbira. Sodobni medijo omogočajo hiter pregled ponudbe. Tako lahko v kratkem času kakovostno izberemo tisto, kar nam v danem trenutku najbolj ustreza.

Čevlji spremljajo človeštvo od najstarejših časov do danes.

Več informacij

Obutev, sodoben nakup

Obutev je sodoben nakup .

Sodoben nakup je obutev, ker upošteva in ima prisoten modni trend . Za uporabnike je obutev pomembno izbrati po načelih sodobnih trendov. Na ta način je obutev hkrati modna in dobra. Zato izbrana obutev ni presenečenje. Tudi število uporabnikov, ki nosi obutev , je dokaz dobre izbire. Seveda pa k sreči ni vsaka obutev enaka. K sreči nam proizvajalci lahko ponudijo pisano paleto izbire. Kar pomeni, da praktično vsak kupec kupi tisto, kar mu je najbolj všeč. Izbira je velikokrat zelo osebna. Načela izbire so velikokrat utečena in rutinirana, v drugih primerih pa se kupci obnašajo, kot bi bil to vedno prvi nakup. Veliko nakupov določa znamka. Kupcem znamka veliko pomeni. Iz preteklosti vedo, da je znamka doba izbira. Zato je ob vsakem nakupu znamka v prednosti. Med vso izbiro se zdi kupcu znamka najbolj primerna. Nakupi se lahko vršijo tudi po drugih načelih. Nekateri imajo radi obutev, ki je uporabna v širokem spektru uporabnih možnosti. Tako je lahko namenjena uporabi v prostem času in v času prostočasnih aktivnosti. spekter uporabe povečujejo še osebna izbira ter drugi dejavniki. V veliki meri pa aktivnosti opredeljujejo uporabo. Oseba, ki ima v vsakdanjiku aktivnosti, ki pomenijo veliko gibanja bo izbirala temu primerno. Druga oseba, ki ima manj aktivnosti, bo ponovno izbirala temu primerno. Hkrati je možno, da so aktivnosti zelo različne od primera do primera. Skladno z njimi je izbira obutve za aktivnosti več kot različna. Ljudje imamo številne zahteve, ko se izbira takšna obutev. Nekateri dajejo pomen tehničnim lastnostim, drugi modnim, tretji imajo neko čisto svojo zahtev. Pri nakupu je predvsem pomembno, da se vse zahteve združijo v pameten, uporaben in dostopen nakup posameznika. Z njim bo lahko zadovoljen skozi ves čas uporabe kupljene obutve.

Obutev človeka od nekdaj varuje, zagotavlja mu dober in udoben korak na vseh poteh.

Udobni in elegantni čevlji

Čevlji za vsakodnevno rabo niso univerzalni, ampak jih mora vsak posameznik izbrati zase. Najpomembnejše je, da so čevlji izbrani tako, da se oseba v njih počuti udobno. Tisti, čevlji, ki jih imamo obute več ur dnevno, takrat ko smo v službi, v šoli, ali pa imamo druge opravke, so lahko istočasno izjemno elegantni ali trendovski in udobni. Nekateri so prepričani, da so lepi in elegantni čevlji vedno tudi manj udobni. Udobje povezujejo le s športnimi čevlji, ki so pregovorno pač izjemno udobni, niso pa ravno primerni za vsakodnevno uporabo, predvsem če se zadržujemo v okolju, kjer velja poseben kodeks oblačenja. Običajno določen kodeks oblačenja velja na delovnih mestih v pisarnah in podobnih okoljih, kjer ni vseeno, kako so zaposleni oblečeni.

Poleg vsega, kar smo omenili, pa je potrebno upoštevati, da je celotni videz osebe odvisen od celote oblačil in obutve. Določeni čevlji lahko sami zase ne dajejo elegantnega vtisa, vendar pa se lahko videz popolnoma spremeni, ko jih obuje oseba, ki ima z njimi usklajeno obleko, pričesko in druge modne dodatke. Pri videzu, ki ga dosežemo z obleko, čevlji in modnimi dodatki je vedno pomembna celota in to je potrebno imeti v mislih, ko se kupujejo čevlji za posebne priložnosti ali pa za vsakdanjo rabo.

Udobno obuvalo je torej lahko tudi elegantno, vendar pa je običajno cena za takšno obuvalo tudi precej visoka. Najbolj udobni čevlji, ki so istočasno tudi izjemno elegantni, so izdelani iz usnja. Posebnost usnja je v tem, da se ta naravni material lahko z uporabo izjemno lepo prilagodi stopalu. Ko z njimi hodimo daljše obdobje, se robovi prilagodijo obliki stopala, zaradi česar tudi prenehajo povzročati žulje. Usnjeni čevlji so seveda tudi veliko bolj obstojni od tistih, ki so izdelani iz umetnega materiala, ki želi videz usnja le posnemati, zato običajno zdržijo več kot eno sezono uporabe.

Na sprehod s čevlji ali brez?

Ali ste že kdaj pomislili na to, da so čevlji edina zaščita, ki vas ščiti pred vsemi nevarnostmi, ki se nahajajo na tleh? Nevarni predmeti, bakterije, spolzke površine, ostro kamenje itn. so le delček vsega na kar vsakodnevno stopamo, pa se tega niti ne zavedamo. Čevlji so že tisočletja zraščeni z našimi stopali. Ko se odpravljamo ven si jih obujemo, ne da bi niti pomislili na to, zakaj to počnemo. Povsem naravno se nam zdi, da so čevlji del našega telesa, brez katerih bi se v svetu počutili izpostavljene. Ne glede na vse to, pa ima veliko ljudi včasih željo po osvoboditvi stopal. Nekateri si upajo tvegati in hodijo bosi celo po mestih. Vendar pa je to veliko bolj nevarno, kot če bi hodili bosi v naravi. Na mestnih površinah je namreč toliko možnih virov okužb, ki nas lahko napadejo skozi majhne praskice, ki nastajajo med hojo, da človeka, ki redno prakticira boso hojo, slej ko prej napadejo. Kot možna rešitev tega problema se ponujajo čevlji, ki simulirajo boso hojo. Običajno so to sandali s posebnim podplatom, ki ima ravno pravšnjo trdoto, da daje občutek bose hoje. Ta efekt je dosežen, ko lahko s stopalom čim bolj občutimo površino, po kateri hodimo, istočasno pa čim manj občutimo podplat obuvala.

Nekateri strokovnjaki za zdrave življenjske sloge že dolgo časa opozarjajo, da je hoja na boso nogo lahko izjemno blagodejna za zdravje. Vendar pa to velja predvsem za boso hojo v naravi, kjer lahko s hojo po naravno razgibani podlagi stimuliram masažo določenih živčnih točk na stopalu. Vendar pa so čevlji za hojo po mestu nujni. Če vam je občutek bose hoje všeč, potem pridejo v poštev čevlji, ki simulirajo hojo z bosimi stopali. Čevlji torej niso le modni dodatek, ampak so pomembna civilizacijska pridobitev, na katero velikokrat gledamo le še kot na estetski dodatek.

Več na spletni strani.

Nogomet, za mnoge sestavni del življenja, a brez nogometne opreme ga je težko igrati

Nogomet je za veliko ljudi tako rekoč sestavni del življenja, zato sploh ne preseneča dejstvo, da ga obožujejo stari in mladi. Tisti, ki se odločijo, da bodo svoje življenje posvetili nogometu, nikakor ne morejo brez nogometne opreme. V prvi vrsti je potreben nakup čevljev za nogomet, imenovane tudi kopačke,  ki začetnikom sicer ne predstavlja prevelikih težav, saj lahko kupijo kar univerzalne čevlje. Kar se tiče profesionalcev, tisti pa imajo v veliki večini posamezen par čevljev tako za določeno igralno površino, kakor tudi za posamezne, tudi specifične vremenske pogoje. Nogometna oprema je standardna, za vsakega igralca na igrišču. Razveseljivo je, da se za igranje tega športa odloča vedno več otrok in je nogomet postal tako rekoč kar nacionalni šport naše dežele. Poleg nogometnih čevljev potrebuje igralec še nogometne hlače in majico, ki ju z eno besedo imenujemo kar dres. Celotno opremo lahko pregledate in naročite tukaj. Dres je narejen iz lahkega in trpežnega materiala, ki je udoben in samega igralca med igro ne ovira. Prav vsi igralci ene ekipe imajo na igrišču med samo tekmo oblečene iste drese, predvsem zato, da se med seboj takoj opazijo, pa tudi zato, da jih lahko ločimo od druge ekipe tudi mi sami. Pomemben del nogometne opreme pa so poleg dresa tudi dolge nogavice, dokolenke in ščitniki, ki nogometaša ščitijo pred morebitnimi poškodbami. Oprema vratarja je precej drugačna od opreme soigralcev, saj slednji potrebuje rokavice, ki morajo biti kakovostne in morajo imeti dober oprijem. Za nogomet je pomembna nogometna oprema.