Odprava celulita je koristna aktivnost

Odprava celulita je koristna aktivnost, če postane rutina. Hitra odprava celulita ima lahko za posledico ponovno pridobitev celulita čez čas. Bistveno bolje je izbrati aktivno življenje, pri katerem postane odprava celulita vsakdanja aktivnost.

Modrost naravnega pristopa

Vsakdanja aktivnost postane odprava celulita, ko vzpostavimo zdrav življenjski slog. Pri tem lahko izgled celulita ni prvenstvena naloga, ampak mogoč dolgoročen cilj. S spremembami pri prehranjevanju, gibalni aktivnosti, regeneraciji človeško telo vzpostavi novo ravnovesje. Kar se ne zgodi čez noč, ampak čez daljše obdobje. Že razmeroma osnovne gibalne aktivnosti prinesejo spremembe. To je lahko hoja pol ure dnevno dan za dnem, bolj ambiciozni bodo vključili tek, kolesarjenje, plavanje ter podobne aktivnosti. Rezultat se morda ne kaže kot izrazita odprava celulita, izboljša se predvsem splošni izgled oseb. Deluje bolj mladostno, polna je energije, negativne vplive iz okolice bistveno bolje prenaša. Možna je tudi odprava celulita, ob izpolnitvi nekaterih pogojev. Pri gibalni aktivnosti mora biti vzpostavljena aktivnejša cirkulacija krvi, vadba s katero povečujemo moč mišic in podobne vadbe. Med dostopne vadbe s takimi učinki sodi hoja v hrib, tek, kolesarjenje ter na splošno druge dostopne vztrajnostne vadbe. Dodatno je potrebno pri vztrajnostnih vadbah poskrbeti za pravilno prehrano. S tem pa se nam nudi tudi možna odprava celulita brez odrekanja prehrani in prehranskim navadam. Vztrajnostna vadba zahteva večje količine hrane. Kako velika je poraba, bi najbolje razumeli z ogledom jedilnika športnika ali aktivnega rekreativca. Na mizo postavljena ter zaužita dnevna prehrana ali en sam obrok športnika ali aktivnega rekreativca, je za mnoge navadne smrtnike misija nemogoče. Ob tem pa športniki ali rekreativci zlahka ohranjajo idealno ali ciljno telesno težo. Poleg tega obstaja tudi odprava celulita na umetni način z uporabo nekaterih terapij in metod. Primer je kavitacija ter številne druge metode. Odprava celulita kot umetni ali naravni proces je seveda stvar izbire oziroma individualnih danosti, značilnosti in posebnosti. Za več koristnih nasvetov kliknite na stran Linea Snelle.

3 nasveti za zmanjšanje celulita

  1. Krtačenje telesa

 

Čeprav se boste celulita težko znebili v celoti, pa vendarle obstaja nekaj precej uspešnih načinov za zmanjševanje videza pomarančaste kože. Mednje spada tudi redno krtačenje telesa, saj boste na ta način pospešili delovanje limfnega sistema, ki skrbi za izločanje toksičnih snovi iz vašega telesa. Tako se bo sčasoma zmanjšal tudi obseg vašega celulita, seveda pa je za doseganje želenih rezultatov pomembna vztrajnost. Dovolj bo sicer že 5 do 10 minut krtačenja dnevno, najbolje med tuširanjem. Osredotočite se predvsem na najbolj problematične dele, kar se tiče celulita, pri tem pa pazite, da ne boste pregrobi.

 

  1. Sadje in tekočina

 

Uživanje svežega sadja, še posebej ananasa vam bo prav tako pomagalo pri odpravljanju celulita. Ananas pomaga obnavljati kolagenska vlakna, hkrati pa vsebuje tudi veliko vitamina C – prav zaradi teh lastnosti naj bi bil tako zelo uspešen v boju proti celulitu. Priporočljivo je tudi uživanje jagodičevja, saj gre za odličen vir antioksidantov. Ne pozabite niti na zadostno količino tekočine, predvsem vode; dnevno popijte vsaj 2 litra. To bo pripomoglo k odstranjevanju strupov iz maščobnih celic v vašem telesu, zaradi česar bo tudi celulit bistveno manj opazen.

 

  1.  Operativni poseg

 

V skrajnem primeru se za odstranjevanje celulita izvaja tudi operacija – najučinkovitejša je običajno hidroliposukcija. Seveda pa tovrsten poseg predstavlja precejšnje tveganje, obenem pa pomeni tudi velik udarec za vašo denarnico, zato za začetek raje posezite po manj drastičnih metodah. Zavedajte se tudi, da se žensko telo z leti spreminja, kar je povsem naraven proces. Nemogoče je namreč, da boste vse življenje videti tako kot pri dvajsetih. Gubicam in celulitu se je praktično nemogoče izogniti – redke pa so tiste ženske, ki znajo sprejeti tudi svoje drobne nepravilnosti in ohraniti samozavest. In tu se pričenja resnična lepota …

Zanesljiva odprava celulita

Celulit je v zadnjem obdobju zagotovo estetska težava številka 1 vsake ženske. Izgled ženskih stegen s pomarančasto kožo res ni privlačen, zato je za mnogo žensk odprava celulita pod nadzorom strokovnjakov v estetskem centru odlična rešitev. Tako kot lahko opazimo več stopenj razširjenosti in intenzivnosti celulita na ženskem telesu, so na voljo tudi različni tretmaji za odpravo te nadloge. Proti nastajanju celulita lahko veliko storimo tudi sami, in sicer z zadostnim pitjem tekočine, predvsem zelenega čaja, ter s športnimi aktivnostmi.

odprava celulita

Celulit so pravzaprav zgoščene maščobne obloge pod kožo in se ob nepravilni prehrani in športni neaktivnosti kopičijo daljše obdobje. Prav zato, tudi ne moremo pričakovati, da bo že z nekajkratnim nanosom raznih anticelulitnih krem popolnoma izginil. Številne kreme za odpravo celulita ne vsebujejo zadostno količino aktivnih snovi, ampak blage sestavine, ki le kratkotrajno gladijo površino kože.

Za učinkovito odpravo celulita so danes na voljo številne estetske tehnike, ki z uporabo sodobnih medicinskih pripomočkov dosežejo zavidljive rezultate. Najpopularnejša metoda ta hip je LPG anticelulitna lipomasaža, ki je po mnenju mnogih lepotnih kirurgov tudi najučinkovitejša. Na voljo so še druge metode, ki z uporabo sorodnih tehnik skrbijo tudi za dodatno masažo, razstrupljanje telesa in dobro počutje. Odlične rezultate anticelulitnih terapij potrjujejo številne zadovoljne uporabnice.