Kako doseči maksimalno hitrost interneta?

Hitrost interneta je v praksi odvisna od različnih dejavnikov, zato ni nujno, da se za upočasnitev kriv ponudnik telekomunikacijskih storitev. Pogosto je težava na strani uporabnika, pa za to morda niti ne ve. Ker je možno mnoge probleme dokaj enostavno odpraviti in izboljšati hitrost povezave, se gotovo splača preveriti, kakšno je stanje in ali so možne izboljšave. V končni fazi seveda velja omejitev, ki je določena v paketu, ki ga koristimo pri ponudniku telekomunikacijskih storitev. Tam je zapisana teoretična maksimalna hitrost interneta, ki jo linija dopušča. Če ne dosegamo te hitrosti, je za to verjetno kriv kakšen dejavnik pri uporabniku. Lahko pa da gre samo za nesporazum – hitrosti so običajno zapisane v megabitih na sekundo, medtem ko se v praksi pogosteje uporablja enota megabajt na sekundo, ta vrednost je 8x manjša. Prav tako je možno, da je hitrost interneta navidezno manjša zaradi obremenitev na liniji, recimo v času prenašanja kakšnih večjih datotek ali pretočnega predvajanja multimedijskih vsebin. Če odpravimo vse te dejavnike, bi morali doseči maksimalno hitrost interneta, ki jo dopušča ponudnik.

hitrost interneta

Višja hitrost interneta v nadgrajenih paketih

Ponudniki telekomunikacijskih storitev imajo premišljeno oblikovane pakete, ki odgovarjajo željam in potrebam povprečnega uporabnika. Za tiste, ki so nekoliko bolj zahtevni, pa dobri ponudniki omogočajo nadgradnjo. Nadgraditi je možno tudi samo hitrost interneta, kar je idealno za tiste, ki ob tem ne želijo nadgraditi tudi televizijskega paketa ali drugih vsebin v paketu. Tako lahko dosežemo boljšo hitrost, ne da bi močno posegali v obstoječi paket, posledično tudi razlika v ceni ne bo drastična. Pravzaprav je možno boljšo hitrost interneta doseči že za presenetljivo nizko ceno, če to opravimo z enostavno nadgradnjo paketa, zato se splača preveriti, ali obstaja ta opcija. Nadgradnje so sicer omejene z razpoložljivo infrastrukturo in naposled seveda z omejitvami trenutno dostopne tehnologije. Želite povečati hitrost interneta?  Oglejte si vaše možnosti na strani www.t-2.net.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>