Kako poteka tiskanje na les?

Tiskanje na les se lahko opravi s skoraj vsakim laserskim tiskalnikom. Za tiskanje boste potrebovali standardni laserski tiskalnik A4 in les. Najprej izberete in natisnete sliko, sestavine, ki jih boste za tiskanje potrebovali niso predrage, je pa seveda veliko odvisno tudi od tega, kakšen izdelek na koncu želite in za kaj ga boste uporabili. Za tiskanje na les potrebujete ščetko, priporočena je gobasta, ki jo boste uporabili za enkratno uporabo, smirkov papir, akrilni gel, barvilo za les, vosek za les, ravnilo, krpo s katero boste spolirali vosek in pa seveda les. Prvi korak je izbira slike, ki jo želite natisniti, lahko je kakršnakoli, barvasta, sepia ali črno-bela, pomembno pa je, da je mora biti slika zrcalna izvedba slike, ker bo slika namreč obrnjena na les. To lahko naredite s programi za oblikovanje, ki imajo funkcijo zrcalne slike. Ko ste se odločili za sliko, je naslednji korak tiskanje na les. To nikakor ne deluje z brizgalnim tiskalnikom, pomembno je namreč, da je tiskano s tiskalnikom, ki uporablja tonerje in ne kartuše. Tiskanje na les je proces, ki potrebuje čas in vašo prisotnost, kar je zelo pomembno. Les na katerega boste tiskali mora biti raven, čist in gladek, nanj nanesete tanko plast akrilnega gela za les. Nanos mora biti enakomeren, kjer ni nanosa, se namreč tudi slika ne bo videla, nanos mora biti ravno prav debel, nikakor ne pretanek. Ko je gel nanesen, previdno namestite sliko na les, katero morate položiti nežno in pazite, da ne nastajajo zračne blazine. Les s sliko postavite čez noč, da se posuši. Naslednji dan papir odstranite iz lesa, postopek je lahko precej dolgotrajen, pa tudi precej umazan. Vzamete smirkov papir, zgladite robove, sliko lahko prebarvate in na koncu za večjo obstojnost dodate vosek. Tiskanje na les daje presenetljive rezultate, ki vas bodo navdušili.

Je bolje kupiti originalne kartuše za HP?

Kartuše za HP so proizvod priznanega tehnološkega ameriškega podjetja HP, ki prihaja iz Kalifornije in so produkti, ki ga še posebej poznajo tisti, ki imajo v svojem podjetju ali pa doma HP tiskalnik. Kaj kmalu se zgodi, da v kartuši zmanjka barve, takrat pa je tisti pravi čas, ko je treba začeti razmišljati tudi o nakupu le teh. Kartuše za HP lahko kupite v originalni ali v neoriginalni različici. Prav gotovo so najbolj zanesljive originalne kartuše, čeprav je seveda treba pri tem vedeti, da so le te precej bolj drage, kot so neoriginalne ali obnovljene kartuše. Za vsakega lastnika tiskalnika je namreč izjemno pomembno, da je s tiskanjem v celoti zadovoljen. Tiskanje dokumentovje morda res sila preprosto, a le, če boste uporabljali zanesljiv potrošni material, kar pa originalne HP kartuše prav gotovo so. Ko se odpravite kupovat kartuše za HP, morate biti še posebej pozorni na številne ponaredke, ki se na trgu pojavljajo. Ponarejene tiskalne kartuše za hp so navadno ponovno napolnjene oziroma tako ali drugače predelane kartuše, ki so pakirane v ponarejeno embalažo z logotipom HP podjetja. To pa nikakor niso tiste kartuše, ki so obnovljene, oziroma s strani podjetja, ki se s tem ukvarja ponovno napolnjene in so jasno označene, da niso originali.

Veliko zahtevnih pogojev mora črnilo izpolnjevati, da je zares primerno za uporabo v tiskalniku, zato je dvom o tem, ali je neki “ponaredek” res dovolj dober velik. Poleg tega so se številni izdelovalci tiskalnikov skušali zavarovati tako ali drugače in skušali preprečiti uporabo neoriginalnih barv z vgradnjo čipov, ki so na kartuši obvezni, če želimo, da tiskalnik sploh tiska. Kot pri večini izdelkov so tudi tukaj izdelovalci neoriginalnih črnil vedno v korak s časom in tudi takšne ovire ne zaležejo. Kakorkoli pogledamo, so originalne kartuše za HP vseeno bolj kakovostne.

Vedno bolj so iskane poceni kartuše

Poceni kartuše iščemo praktično vsi, ki imamo doma brizgalne tiskalnike in jih uporabljamo le za domačo uporabo. Da bi tiskalnik deloval, so potrebne kartuše, v katerih pa rado zmanjka črnila in to navadno prav v trenutku, ko tiskalnik najbolj potrebujemo. Če tiskalnik uporabljamo zelo pogosto, je treba kartuše velikokrat menjati in kupiti nove, kar pa lahko predstavlja kar velik strošek. Nekateri si jih kupimo sproti, torej takrat, ko jih zmanjka, spet drugi jih kupijo na zalogo.

Originalne kartuše so velik zalogaj, danes pa lahko pridemo z malo truda do poceni kartuš, ki v kvaliteti tiska prav nič ne zaostajajo za originali. Namesto, da stare kartuše, ki so se nam izpraznile vržemo v prvi koš in s tem onesnažujemo zrak in okolje, jih zberimo in jih odnesimo raznim proizvajalcem, ki se ukvarjajo z obnavljanjem kartuš. Ti bodo stare kartuše temeljito očistili in jih na novo napolnili. To so poceni kartuše, ki so ponovno napolnjene oziroma obnovljene kartuše, pri katerih lahko prihranimo tudi polovico cene nove originalne kartuše. Med poceni kartuše pa sodijo tudi kompatibilne kartuše oziroma nadomestne kartuše, ki so prilagojene določenemu tipu tiskalnika. Tako pri kompatibilni, kot tudi pri obnovljeni kartuši lahko prihranimo kar nekaj denarja in pri tem ne izgubimo na kakovosti tiska, kot bi si lahko marsikdo predstavljal. Dejstvo je, da nekakšna majhna odstopanja kar se tiče same barve in kontrasta so, kar pa ne pomeni nujno slabše kakovosti izpisa. Do poceni kartuše lahko pridemo tako, da pogledamo na splet, v spletne trgovine, ki se ukvarjajo s obnavljanjem in s prodajo kartuš ter na takšen način kupimo kartušo, ki bo točno ustrezala modelu tiskalnika, ki ga imamo doma.

Ne le tisti, ki tiskajo v domačem okolju, za poceni kartuše se zanimajo tudi podjetja, ki želijo prihraniti nekaj denarja, in pri tem ne izgubiti na kakovosti.

Tudi toner Samsung ima generične nadomestke

Toner Samsung se uporablja v laserskih tiskalnikih blagovne znamke Samsung, ki je pravi sinonim za kakovost in za vzdržljivost svojih izdelkov. Tako kot večina laserskih tiskalnikov, so tudi laserski tiskalniki podjetja Samsung dokaj zahtevne naprave, ki so navadno namenjene tiskanju tudi do nekaj tisoč kopij v enem mesecu. Tako velike in obsežne potrebe po tiskanju pa imajo le redka slovenska gospodinjstva, zato običajno tonerji zdržijo kar lep čas. Nekateri namreč omogočajo kar do 5000 kopij in glede na to, da je toner Samsung kar precej draga zadeva, morda enkrat na leto ali pa še v daljšem času nekako še gre, da kupimo originalen toner. Res je, da so obnovljeni tonerji Samsung precej bolj poceni, kot so originali, a bi pri tem gotovo lahko ugibali tudi o kakovosti le teh. Vse je seveda odvisno od tega kje smo obnovljeni toner kupili. Na najbolj enostaven način lahko obnovljeni toner Samsung po nižji ceni kupimo v številnih spletnih prodajalnah, ki se ukvarjajo s tovrstno dejavnostjo. Nekateri uporabniki so tudi z uporabo obnovljenih tonerjev v celoti zadovoljni, znali bi celo povedati, da je kvaliteta samega tiskanja z njimi popolnoma enaka originalu. Spet pa so tu drugi, ki bodo povedali, da se nakup neoriginalnega tonerja Samsung ne splača kupovati, saj je kakovost izpisa slabša, kot so ga bili vajeni pri tiskanju z originalnim tonerjem blagovne znamke Samsung. Dejstvo je, da je obnovljeni toner Samsung, sploh, če ne poznamo podjetja, ki ga je na novo obnovilo oziroma napolnilo, dovolj dober le za domačo uporabo. Da bi bil toner Samsung resnično obnovljen, bi namreč morala obnova vsebovati vsa vodila za transport papirja, saj se guma obrablja in ne omogoča potrebnega trenja za določen papir, obnova potrebnega pa bi pomenila precejšen strošek. Ko kupimo recikliran toner Samsung, nikoli ne vemo, kolikokrat je že doživel pomlajevanje.

http://www.printink.si/

Epson kartuše, dosegljive prav vsakemu potrošniku

Epson kartuše, dosegljive prav vsakemu potrošnikuso narejene tako, da kar se da najbolje delujejo z vašim Epson tiskalnikom. Na tržišču lahko kupite originalne in kompatibilne Epson kartuše. Kompatibilne kartuše Epson so prilagojene tipu določenega tiskalnika in vsebujejo najkvalitetnejša črnila, ki omogočajo enako kakovost tiska, kot jo omogočajo originalne Epson kartuše. Epson ne zagotavlja kakovosti in ne zanesljivosti črnila v kompatibilnih in v neoriginalnih kartušah. Epson kartuše sodijo v sam vrh, kar se tiče kakovosti, saj je Epson ena izmed najstarejših blagovnih znamk na trgu tiskalnikov. Dolgoletne izkušnje, predvsem pa to, da so bili pri Epsonu vodilni pri ustvarjanju trendov v industriji tiskanja, daje znamki kredibilnost, na podlagi katerih ohranjajo svoj tržni delež. Pri ponarejenih Epson kartušah je namreč kar nekaj dejavnikov tveganja, kot so slab in nekakovosten tisk in manjše število natisnjenih strani.

Velikokrat se namreč zgodi, da boste na tržišču kupili neoriginalne Epson kartuše, ki sploh ne bodo delovale ali pa se bodo prehitro pokvarile. Neizviren izdelek lahko namreč pomeni slabo in predvsem nestanovitno kakovost tiskanja. Tudi pri testih, ki so jih izvedli nekateri strokovnjaki, je bilo ugotovljeno, da so pri uporabi neoriginalnih kartuš s tiskalnikom Epson naleteli na nekaj kar velikih težav. Pri Epsonu namreč obstaja težava, saj ne dopušča nadaljnjega tiskanja, ko enkrat začne opozarjati na prazno kartušo. Namen je namreč čim bolj zaščititi tiskalno glavo, saj je tiskanje s praznimi Epson kartušami zelo nepriporočljivo. Uporabnikom, ki tiskajo manj in predvsem tistim, ki imajo v lasti nove tiskalnike, ki so še v garanciji, se vseeno priporoča, da se vsaj na začetku držijo nakupa originalnih Epson kartuš, ki jih lahko dobijo v številnih ugodnih spletnih trgovinah. Za popolno in kar se da najboljše delovanje Epson kartuše bodite pozorni, da se ne boste dotikali čipov ali kontaktov, saj se vam prav lahko zgodi, da boste poškodovali elektronike.

Tonerji starejši laserskih tiskalnikov

Tonerji za laserske tiskalnikeTonerji za laserske tiskalnike niso vsi enaki. Če ste tudi vi lastnik laserskega tiskalnika in mislite, da se vam je izpraznil, potem boste morali kupiti novega. Ker pa se tonerji med različnimi znamkami med seboj razlikujejo, boste morali izbrati pravega. Vsak proizvajalec tiskalnika običajno izdeluje svojega. Seveda pa je tudi od samega modela laserskega tiskalnika odvisno, kakšen toner lahko uporabimo. Proizvajalci laserskih tiskalnikov na vsakih nekaj let zamenjajo osnovne lastnosti, s tem se spremenijo tudi tonerji. To pomeni, da če imamo sami doma starejšo različico nekega laserskega tiskalnika, potem skoraj zagotovo tonerji novejši modelov ne bodo primerni zanj.

Zaradi tega je veliko ljudi zaskrbljenih, da s časom ne bodo tonerji za njihove modele več dostopni, ker jih proizvajalec ne bo več izdeloval. Ta skrb je sicer deloma upravičen, saj se proizvodnja z leti res preneha, ampak običajno govorimo o zelo dolgem obdobju proizvodnje. Poleg tega pa ostanejo tudi zaloge še nekaj časa po tem. Mnogi svoje laserske tiskalnike menjajo zelo pogosto, mnogi se pokvarijo ali pa jih preprosto zavržejo, tako da s časom kupcev, ki jih zanimajo zastareli tonerji, ni več toliko kot na začetku.

V primeru pa, da tonerji za vaš specifični model res niso več nikjer dobavljivi, potem res še ni potrebno obupati. Obstajajo tudi seti za polnjenje oziroma obnavljanje. Prah za laserski tiskalnik, ki je sestavljen iz finih kosov plastike, ogljika in pigmenta lahko z nekaj spretnosti spraviei v njegovo notranjost. Nekateri stari tonerji to omogočajo na zelo lahek način, pri drugih pa je potrebno nekaj več spretnosti.

Ko se porabi kartuša za hp tiskalnik

Hp kartuša je ključen del vsakega hp tiskalnika, saj ko se ta porabi ali pokvari, je tiskalnik le mrtev kos opreme, ki ne more delovati. V primeru, da vaš hp tiskalnik ne deluje, je najverjetnejši razlog ta, da se je hp kartuša preprosto porabila. V primerjavi z laserskimi tonerji, ima hp kartuša precej manjšo kapaciteto. Res pa je, da je tudi njena cena v primerjavi z laserskimi tonerji precej nižja. Če torej vaš tiskalnik ne deluje, previdno odprite pokrov, poiščite predel, kjer se nahaja hp kartuša in jo nežno odstranite. Običajno je hp kartuša pritrjena z zatičem, zato da se ne bi premikala oziroma, da ostane fiksirana. Ta zatič je potrebo premakniti, da se lahko hp kartuša odstrani iz svojega predala.

Vsak model tiskalnika uporablja različno hp kartušo, zato ne smete storiti te napake, da kupite katerokoli, ker je vsaka namenjena svojemu modelu. Najbolj zanesljivo bo, če pogledate katero ste uporabljali doslej. Ko kupujete novo, boste imeli na razpolago več opcij. Hp kartuša je lahko originalna, kar pomeni, da jo je izdelal hp, lahko pa je tudi kompatibilna, kar pomeni, da jo je izdelala neka druga firma. Če pogledate po različnih testih, ki jih delajo posamezniki in objavijo na spletu, boste kmalu opazili, da so le redki tisti, ki opazijo kakšno bistveno razliko pri kakovosti tiska. Kompatibilna hp kartuša je tako kakovostna kot originalna. Včasih celo nekatera podjetja malce bolj napolnijo rezervoar za barvo, tako da kompatibilna hp kartuša traja še nekoliko dlje, poleg tega pa je njena cena občutno nižja.

Tržni delež hp: tiskalniki, kartuše in osebni računalniki

Danes so obvezen del opreme vsakega podjetja tiskalniki in pripadajoče kartuše, hp pa je vodilno podjetje med ponudniki te opreme. Tako kot na drugih področjih, so tudi hp kartuše med najbolje prodajanimi brizgalnimi kartušami na svetu. Podjetje hp ima prevladujoč tržni delež v prodaji osebnih računalnikov, tiskalnikov in tudi hp kartuše tukaj niso izjema.

Da je podjetje hp tako uspešno in vodilno na vseh področjih, s katerimi se prične ukvarjati, je predvsem posledica njihove proizvajalne in prodajne filozofije. Vsi izdelki hp, naj bodo to kartuše, tiskalniki ali osebni računalniki, namreč sledijo logiki kvalitete in profesionalnosti po dostopni ceni. Hp ponuja kvalitetne, dobro oblikovane izdelke, ki so preprosti za uporabo in prijazni do potrošnika. Kje najti te izdelke- najhitreje, najcenej in najbolj učinkovito to naredite na www.printink.si.

Gledano iz svetovne ravni ima na trgu tiskalnikov hp več kot 50 odstotni tržni delež; sledijo mu podjetja Canon, Epson, Samsung in Brother. Hp je bil tudi prvi, ki je oblikoval laserskih tiskalnik za množično uporabo, s čimer je hp brizgalne kartuše nadomestil z bolj ekonomično uporabo laserskih tonerjev z večjo zmogljivostjo. Kljub temu pa klasične hp kartuše ne doživljajo pomembnega padca prodaje, saj so hp kartuše še vedno med najbolj prodajanimi- preverite tukaj. Razlog temu je velika popularnost hp tiskalnikov, za katere je seveda potrebno uporabljati hp kartuše. Čeprav so na trgu dostopne tudi generične kartuše, ki so kompatibilne s hp tiskalniki, je ravno kvaliteta, ki jo hp zagotavlja pri vsakem izdelku tista, ki jim omogoča ohranjanje visokega tržnega deleža. Uporabniki hp izdelkov tako zaupajo v blagovno znamko in tudi ko gre za potrošni material hp kartuše ne zamenjajo z kartušo neznanega proizvajalca.

Tonerji in varčevanje

Tonerji so posebni skladiščniki prahu za tiskanje, ki vsebujejo preprost mehanizem, ki ga laserski tiskalnik izkorišča za svoje delovanje. V notranjosti je, kot rečeno, shranjen prah. Ta je sestavljen iz drobno mlete plastike in pigment. Boben tiskalnika se med delovanjem močno segreje in v list tako rekoč vžge tiskalni prah.

Vsi tonerji imajo svojo življenjsko dobo. To je čas, ko brezhibno delujejo. Med obrabo se seveda praznijo s tem, ko se porablja prah za tiskanje. Obstaja pa kar nekaj trikov, kako zmanjšati porabo tiskalnika. V osnovi sta programski možnosti dve. Skoraj vsak laserski tiskalnik ima svojo programsko opremo. Ta določa kako izdatni bodo tonerji pri porabi barve. V teh nastavitvah lahko zmanjšamo dovoljeno količino porabe, vendar pa s tem tudi zmanjšamo kvaliteto tiskanja. Manjša poraba pomeni, da bo barva bolj nežna ali bolj bleda, odtenki bodo s tem manj ostri, črke manj jasne in podobno. S tem se bodo tonerji sicer počasneje praznili, vprašanje pa je, kako bomo sami zadovoljni z izpisom.

Poleg osnovnega vmesnika za nastavljanje tiskalnika ima še vsak program, ki omogoča tiskanje, svoj nabor ukazov za tiskanje. To velja za vse urejevalnike besedil, slik, preglednic in podobnega. Tudi pri teh nastavitvah lahko nastavimo varčno tiskanje, s katerim bodo postali tonerji bolj varčni, vendar bodo poledice za kvaliteto iste, kot bi bile v zgornjem primeru.

Varčevanje je torej vedno dvorezen meč. Odločati se moramo med kvaliteto izpisa in samim varčevanjem. Res je, da so novi tonerji, če veliko tiskamo, hitro kar visok strošek, vendar nekateri izpisi (seminarske naloge, diplome, dokumenti, obrazci …) zaradi svoje narave res ne smejo trpeti v kvaliteti.