Gaming računalniki za zahtevne igričarje

Igranje računalniških iger morda res obravnavamo kot hobi in morda celo otroški interes, ki bi ga morali prerasti, a dejstvo je, da se takšnim aktivnostim posveča vse večji delež prebivalstva, tudi med odraslimi. Če k temu dodamo še dejstvo, da so sodobne računalniške igre izjemno napredne in posledično zahtevne za poganjanje, dobimo široko ciljno publiko, ki povprašuje po zmogljivih računalnikih in naprednih komponentah. Na to povpraševanje lahko odgovori le gaming računalnik, ki je prilagojen takšnemu namenu. To so zmogljivi računalniki, sestavljeni z namenom poganjanja sodobnih iger. Gre za nekatere izmed najbolj zmogljivih računalnikov na trgu, kar je pravzaprav nekoliko presenetljivo glede na to, da so bili zmogljivi računalniki sicer bolj v domeni zahtevnih računalničarjev, ki potrebujejo napravo za delovne obveznosti ali raziskovanje. Seveda se gaming računalniki tudi pri drugih opravilih odlično obnesejo, tako da so primerna izbira za širok spekter zahtevnih uporabnikov. Tisti, ki posegajo po takšni opremi, bodo seveda vedeli, kakšen računalnik potrebujejo in na kakšne zmogljivosti ciljajo. Vsi gaming računalniki imajo določeno konfiguracijo, s katero že na prvi pogled predstavljajo svoje prednosti.

gaming računalnik

Gaming računalniki z impresivnimi specifikacijami

V praksi to pomeni, da imajo gaming računalniki izjemno prepričljive zmogljivosti. Navdušijo z zmogljivim procesorjem, glavna prednost takšnega računalnika pa je običajno grafična kartica, ki omogoča brezhibno poganjanje zahtevnih iger. Seveda so gaming računalniki opremljeni tudi z drugimi nujnimi komponentami, ki odgovarjajo visokemu standardu na področju centralne procesne in grafične enote. Običajno imajo prostoren SSD pogon, ki v navezi s hitrim delovnim pomnilnikom zagotavlja bliskovito hitro in odzivno delovanje računalnika, v notranjosti ohišja pa najdemo še preostale komponente za vsestransko uporabo naprave. Poleg tega imajo gaming računalniki še to značilnost, da so zelo razširljivi, saj želijo igričarji uporabljati tudi raznovrstno dodatno opremo, predvsem napredne monitorje, slušalke, mikrofone in seveda kombinacijo igričarske tipkovnice in miške. Nakup gaming računalnika opravite v spletni trgovini Harvey Normana.

Računalnik – najboljši nasveti za nakup

Ste tudi vi tik pred tem, da se odpravite po nov računalnik? Verjetno se dobro zavedate, da pred vami ni prav lahka naloga, saj se boste v poplavi računalnikov lahko kaj hitro odločili za napačnega ter neustreznega, nato pa svoj nakup globoko obžalovali. Svetujemo vam, da svojega dragocenega denarja nikar ne mečete skozi okno ter pred odločitvijo za nov računalnik res dobro premislite. Preverite številne ponudbe, povprašajte za mnenje strokovnjake, preverite svoje finančne možnosti in nikar ne prehitevajte.

Stacionarni računalnik

Nov računalnik? Za nakup si vzemite dovolj časa!

Najprej se vprašajte, za kaj boste računalnik pravzaprav potrebovali. Večina ljudi te naprave uporablja za pisanje seminarskih nalog, zapiskov, takšnih in drugačnih predstavitev, za brskanje po internetu ter iskanje informacij in podobno. V ta namen bo dovolj, če si kupimo računalnik nižjega srednjega razreda.. Povsem drugače pa je v primeru, da bomo na računalniku obdelovali veliko slik, videov ali igrali zahtevne računalniške igrice. V tem primeru bomo morali poseči globlje v žep ter si privoščiti bolj zmogljiv računalnik.

Naslednje vprašanje, s katerim se boste srečali, je zagotovo naslednje: kupiti namizni računalnik ali prenosni računalnik?. Vsaka vrsta ima svoje značilnosti, prednosti in slabosti. Izbira bo še kako vplivala tudi na ceno računalnika. Prenosni računalniki so namreč dražji. Tako boste za enako ceno dobili veliko zmogljivejši namizni računalnik. Tudi menjava različnih delov je veliko lažja na stacionarnem računalniku. Po drugi strani pa lahko prenosni računalnik vzamete s seboj prav povsod, kamor greste. Na koncu je izbira samo vaša.

Pred nakupom se pozanimajte tudi o osnovnih komponentah, ki jih računalnik ima, saj boste le tako našli zanesljivega pomočnika. Računalniki se med seboj razlikujejo po zmogljivosti procesorja, grafične kartice, po velikosti delovnega spomina, velikosti trdega diska ter nenazadnje tudi po operacijskem sistemu, ki poganja računalnik. Želimo vam pametno izbiro in uspešen nakup, ki ga lahko izvedete na spletni https://www.harveynorman.si.

Prenosniki – si lahko zamislite življenje brez njih?

Prenosniki postajajo neobhoden pripomoček tako doma kot tudi v poslovnem svetu. Kako tudi ne, saj nam zagotavljajo številne prednosti. Prenosniki so namreč znani po svoji fleksibilnosti, ki se kaže predvsem v tem, da jih lahko uporabljajte kjerkoli in kadarkoli ter imate tako svoje pomembne dokumente vedno pri roki. Odlikuje jih tudi tanjša oblika ter manjši obseg strojne opreme, zaradi česar za svoje delovanje porabijo veliko manj energije kot njihovi namizni sorodniki.

Prenosniki se med seboj razlikujejo po velikosti ekrana, po videzu in seveda po zmogljivosti. Pred nakupom prenosnika je potreben temeljit razmislek, saj boste le tako ugotovili. katere tehnične lastnosti so za vas najpomembnejše ter si tako priskrbeli ustrezen delovni pripomoček.

Prenosniki se razvrščajo v različne kategorije

Omenili smo že, da se med seboj razlikujejo po takšnih in drugačnih karakteristikah. Pri izbiri ustreznega prenosnika morate tako upoštevati njegovo ceno, kakovost, namembnost, velikost in še bi lahko naštevali. Predvsem bodite pozorni na to, da se za nakup ne boste odločili le na podlagi cene, saj morajo biti prenosniki predvsem visoko kakovostni. Le tako vam bodo omogočili brezskrbno in nemoteno delo.

Prenosniki se med seboj razlikujejo tudi po pomnilniku ter po procesorju. Ta dva elementa določata, kako hitri bodo prenosniki in koliko programov naenkrat bodo lahko izvajali. Pomembna je ¸še velikost trdega diska, na katerega shranjujete vse svoje dokumente, slike, filme in podobno. Upoštevajte tudi velikost zaslona. Večji zaslon bo sicer prispeval k temu, da bo prenosnik težji, a hkrati zagotovil lažji ogled filmov, videov in podobno. Prenosnik mora imeti tudi ustrezno videokartico, ki poskrbi za vizualne učinke pri uporabi prenosnika.

Na koncu naj omenimo še zmogljivost baterije. Zmogljivost baterije lahko povečate tudi sami, in sicer tako, da zmanjšate svetlost ekrana ali pa uporabljate ohranjevalnik zaslona. Izklopite lahko tudi velike porabnike energije, kot so na primer nepotrebni vmesniki in LAN povezave.

Pravi prenosnik si izberi www.harveynorman.si.

Detajli za dober gaming računalnik

Vsak računalničar, ki se želi resno ali ljubiteljsko posvetiti igranju računalniških iger, se bo moral podrobno spoznati z notranjostjo svojega računalnika. Prav tam namreč prebivajo komponente, ki so ključnega pomena za tekoče poganjanje sodobnih računalniških iger, te pa so pri svojih zahtevah zelo nepopustljive. Pogosto je zato najboljša opcija, da gaming računalnik sestavimo kar sami, saj imamo pri tem popolno svobodo pri izbiri posameznih komponent. Zmogljivost računalnika lahko sami prilagodimo glede na to, katere igre želimo igrati in kakšno izkušnjo pričakujemo.

Pomembno je predvsem to, da izberemo zmogljive osnovne komponente. V igričarskem računalniku so to procesor, grafična kartica, delovni pomnilnik in SSD pogon. Pri tem pridejo v poštev tudi detajli – pri grafični kartici na primer ni dovolj, da izberemo znamko in model čipovja, temveč lahko o končni izkušnji odloča tudi proizvajalec ohišja in spremljevalnih sistemov. Najbolj cenjene so serije ASUS gaming, saj ta proizvajalec grafične kartice znamk nVidia in AMD opremi z lastnimi sistemi in izboljšanim hlajenjem, prav tako prilagodi osnovne karakteristike grafične kartice, ki bo tako že v izhodišču tekla hitreje.

Takšni detajli so lahko pomembni, lahko pa tudi ne. V praksi bo ASUS gaming grafična kartica pri igrah morda ponudila za dve sličici na sekundo boljše delovanje, kar je za večino igričarjev neopazna razlika. Veliko pa šteje nižja delovna temperatura in posledično daljša življenjska doba, tišje delovanje in druge malenkosti.

Dober gaming računalnik pa ni sestavljen le iz osnovnih komponent, temveč dodaja pomembno piko na i še periferna oprema, ki je pravzaprav neposredno zaslužna za končno igričarsko izkušnjo. Spet kar nekaj opcij ponuja priznana serija ASUS gaming, ki pa ima pri računalniški periferiji bistveno več konkurence. Izbrati bo treba najprej vrhunski zaslon, ki ključno vpliva na izkušnjo pri igranju iger (pa tudi na zahteve po zmogljivosti strojne opreme), nato pa tudi zvočni sistem ter seveda miško in tipkovnico.

Uporabnost računalniških tablic

Z razvojem pametnih telefonov in računalnikov, se vzporedno tudi razvijajo tudi tablični računalniki. Ta pametna naprave je najboljši kompromis med prenosnim računalnikom in pametnim telefonom. Ni ravno prilagojen za delovno okolje in ni primeren za klice. Tablice za otroke omogočajo hitrejši razvoj otrokovih motoričnih sposobnosti.

Velikost zaslona

Vendar ima velik in hitro uporaben zaslon na dotik. Najbolj primerna je za hiter pregled podatkov in brskanje po svetovnem spletu. Sprva so kot programski pomnilniki na tem področju delovala le Apple in Android sistem. Kmalu se je te razvoju pridružil tudi Microsoft, z programskim okoljem Windows, ki pa je identičen na namiznih in prenosnih računalnikih.

Nakup tabličnega računalnika

Smo v situaciji, da nakupujemo tablični računalnik. Skoraj vedno cena določa kakovost. Vendar pa se moramo pred brezglavim nakupom vprašati, za kaj jo bomo uporabljali. Za delovne pogoje in pogosto se izplača vložiti več, saj pričakujemo hitro amortizacijo in dolgo delovno dobo naprave. Za bolj občasno uporabo in bolj za zabavo je bolje, da si umislimo srednji razred. Velikosti v razredu tablic ni veliko, je uporaba lahko različna zato je pametno preveriti vse različice.

Za primer vam lahko svetujemo, da lahko berete bolj pregledno si izberite 7 palično tablico.  Operacijski sistem je pomemben dejavnik nakupa, saj ste z nekaterim bolj seznanjeni. Izbirate lahko med Android, IOS ali Windows. Odločite se za tistega, kateri je prilagojen vašim potrebam in željam glede uporabe. Samo delovanje tablice je odvisno od procesorja ter rama oziroma spomina, da si zagotovite pravo kakovost in hitrost.

Prednosti tablic

Poglavitne prednosti tablice so predvsem, daljše delovanje, pripravljenost, vendar pa tablice niso primerne za vnašanje večjih količin podatkov in izmenjava podatkov je omejena.

Linkedin, velika množica poslovnih stikov

Linkedin je velika množica članov, katere cilj delovanja so poslovni stiki v čim večjem številu in kakovosti.

Število članov Linkedin skupnosti je iz dneva v dan večje, hkrati pa dnevno tudi veliko članov izgubi članstvo. Samokontrola je ena izmed dobrih lastnosti socialnega omrežja, s tem pa je mogoče računati na kakovostno spletno okolje . Na spletu imamo številna okolja, poslovna okolja imajo svoje posebnosti. Potrebno jih je upoštevati ter se držati pisanih kot tudi nepisanih pravil. Pisana pravila imamo jasno podana, nepisana pa so samoumevna. Linkedin člani razumejo kot poslovno okolje, zato jim ni potrebno pojasnjevati kako se v takem okolju obnašamo. Vsak človek načeloma ve, zakaj ima svečano obleko ter kje jo mora nositi. Za nekatere prireditve ter nekatera okolja je to tako samoumevno, da tega nihče ne poudarja posebno ob ustnem ali pisnem povabilu. Obstajajo pa seveda prireditve na višjem nivoju, kjer je ob povabilu jasno dodano besedilo o primerni oblek. Linkedin okolje velja podobno jemati, četudi si o tem osebno mislimo karkoli. Posebno pomembno je spoštovanje tega načela za prve korake. Linkedin okolje ima osebe z zelo različnim številom stikov, začetnika ne bo nobenemu težko prepoznati. Zanimiv bo predvsem preko primerne predstavitve, ki poudarja primernost poslovnemu okolju in poslovnim interesom. Kaj natančno želimo je dobro vedeti, mnogi si v ta namen izdelajo strategijo. Linkedin okolju bomo natančneje oziroma bolj očitno sporočali svoje namene, če se včlanimo v točno določene skupine. Preko njihovih značilnosti bo vsem jasno sporočeno, kaj nas zanima, s čim se ukvarjamo in podobne poslovne značilnosti in zanimivosti. Poslovnemu okolju primerno skupine zato tudi ne smemo izbirati vsevprek, ampak načrtno in odgovorno. Priporočila so v Linkedin okolju prav tako zaželena, z njimi so naše izpostavljene značilnosti potrjene kot verodostojne.

Linkedin okuje, ki ceni verodostojnost, poslovno resnost ter odprtost za navezovanje stikov z osebami iz celega sveta.

Več

Ios , koristen pripomoček

Ios je koristen pripomoček za vse navdušence sodobne tehnologije.

Koristen pripomoček je ios, ker nudi številne koristi. Danes je v mnogih primerih ios nepogrešljiva zadeva. Zato je ios hkrati izkušnja in želja mnogih. Izkušnja je ios za vse, ki imajo o njej povedati marsikaj dobrega, predvsem z vidika sprejemanja glasbenih vsebin. Želja pa je ios za vse, ki si želijo izkušnje s področja glasbenih vsebin. Izbira je velika, zato je hkrati tudi veliko zmede ob nakupih. Na prvi pogled razlik ni. Hkrati pa vsi vemo, da zgolj po izgledu ni pametno nakupovati. Razen seveda, če želimo imeti predmet nakupa za okras. Verjetno najboljšo izkušnjo bomo imeli, če bomo imeli predmet nakupa nekaj časa na preizkušnji. Preko preizkušnje bomo od nje zahtevali marsikaj. Vse to lahko prelijemo v izkušnjo ter posledično željo ob nakupu. Dobrodošlo je imeti predmet nakupa na uporabi pred odločitvijo zaradi možnih sprememb. Včasih nam do pozitivne izkušnje v času uporabe manjka kakšna malenkost. V primeru, da imamo predmet nakupa pred tem na preizkusu, bomo takšno malenkost zagotovo opazili, sami pa v času nakupa zahtevali. Brez teh malenkosti predmeta nakupa ne bomo izbrali, saj vemo, da lahko pomeni negativno izkušnjo v prihodnosti. včasih priložnosti za preizkus nimamo pri trgovcu, zato je potrebno najti drugo možnost za preizkus. Priložnosti se nam ponujajo pri prijateljih, sodelavcih, znancih in drugih osebah, ki takšen predmet nakupa imajo. Hkrati pa nam lahko na kratko predmet nakupa predstavijo in dajo kakšen pameten nasvet. Na ta način je naš preizkus boljši, hkrati pa je lahko v krajšem času učinkovitejši. Tako bomo potrebovali manj časa, da bomo ugotovili vse dobre lastnosti, ter vse manj dobre lastnosti. manj dobre lastnosti bomo v času nakupa želeli spremeniti v največji možni meri, ki bo takrat na voljo. Dobra izkušnja je zahteva vseh.

Ios je dodobra spremenil podobo današnjega vsakdanjika.

Tablični računalniki, informacije na dlani

Tablični računalniki omogočajo dostopne informacije uporabnikom. Informacije so danes pomemben del vsakdanjika. Uporabniku morajo biti na voljo hitro ter na enostaven način. Tablični računalniki so v veliki meri omogočajo. Dobri tablični računalniki so seveda od kupca do kupca različni. Zahteve, ki jih imajo kupci so različni. Tablični računalniki nekaterih kupcev so namenjeni predvsem preprosti uporabi.

Pri drugih kupcih so tablični računalniki naprave, katere so pogosto v uporabi. Tablični računalniki se lahko uporabljajo v različne namene. Predvsem je razlika v načinih uporabe. Nekateri bodo ali nameravajo v prihodnosti uporabljati tablični računalniki za kratke informacije, drugi bodo z njimi delali več časa. Kratke informacije je način uporabe, ki pomeni, več kratkotrajnih uporab. Obsežnejša uporaba je na drugi strani tista, ki predstavlja manj uporab, katere pa trajajo več časa. Razlike v zahtevah so tu očitno. Informacije morajo biti pri kratkotrajni uporabi pregledne v drugačnih kakovostnih zahtevah, kot v primeru dolgotrajne uporabe. Vodilo nakupa je lahko izraženo tudi na druge načine. Predvsem pa mora biti vsako vodilo v praksi upravičeno. Nesmisel je predvsem pričakovati, da bomo z nakupom zmogljivega računalnika, te lastnosti tudi znali in zmogli uporabljati. Velik krivec za takšno razmišljanje je predvsem predstavitev računalnikov, ki se predstavljajo kot sposobni velikega obsega dejavnosti in aktivnosti. Takšne se v praksi velikokrat izkažejo z nesmiselne in neupravičene. Teh težav nas v veliki meri reši preizkus.

Če je možno si zagotovimo tablico za določeno krajše obdobje. V teku dneva imamo naše zahteve izražene na osebni način. Slednjim mora tablica ustrezati in zagotavljati veliko uporabnost. V primeru, da temu ni tako izberemo drug, ustreznejši model. Ustreznejših modelov na trgu je veliko, potrebno je predvsem vedeti kaj so ustreznejše in boljše lastnosti. Spremembe so poleg tega mogoče na nekatere druge načine. Velja jih izrabiti, če se nam ponuja možnost. Tablični računalniki so spremenili sodobno dojemanje in sprejemanje informacij.

Domene in VPS gostovanja

Kot je razvidno že iz naslova, bomo v današnjem članku govoril o domenah in gostovanju. Obe stvari sta ena izmed prvih korakov na poti do lastne spletne strani. Nakup domene je vsekakor potreben. Domena je naslov, ki ga vtipkate v okence brskalnika, je kot neko ime vaše spletne strani. Načeloma omejitev pri imenih domen ni, omejene so le domenske končnice, vendar je teh na razpolago kar nekaj.

Kot sem že rekel, omejitev pri imenih domen ni, če le ta niso zasedena. Prostost domene boste najlažje ugotovili z orodjem preveri domeno. To orodje vam na precej enostaven način poišče ali je domena, za katero ste se odločili še prosta. Ko najdete primerno domeno za vaš posel in je ta prosta, vam ostane le še registracija domene. To lahko opravite pri katerem izmed mnogih registratorjev domen v Sloveniji ali tujini.

Naslednji korak pri postavitvi spletne strani pa je zakup strežniškega prostora ali z drugo besedo gostovanja. Večinoma lahko izbirate med tremi tipi gostovanj in sicer običajnim spletnim gostovanjem, reseller gostovanjem ter pa VPS gostovanjem. Običajno gostovanje je super ugodno iz vas bo stalo že od slabega evra na mesec. Reseller gostovanje pride za vas v poštev, če imate naprimer podjetje, ki se ukvarja s spletnimi stranmi in jih izdelujete za svoje stranke, zakupljen strežniški prostor lahko prodajate naprej. VPS gostovanje pa je gostovanje za napredne uporabnike. Pri tem postopku zakupite strežniški prostor na virtualnem strežniku, dostop imate do zelo veliko podatkov in funkcij ter nastavitev, s strežnikom pa lahko upravljate popolnoma sami.

Na kratko smo predelali kako poteka nakup domene ter strežniškega prostora. Postavljanje spletne strani je kar obširna tema in o naslednjih korakih bomo spregovorili v katerem drugem članku.

Mobilni ovitki za Samsung telefone

Azijski proizvajalec mobilnih telefonov in ostale zabavne tehnike Samsung je eden izmed vodilnih na svojem področju. Svoj sloves so si pridobili z izdelavo kvalitetnih produktov, predvsem pa so v svetu znani njihovi mobilni telefoni. Razvoj mobilne tehnologije poteka s svetlobno hitrostjo zato je zelo težko biti pri vrhu, a to Samsungu uspeva že mnogo let.

Ker pa so pametni telefoni tehnološko dovršeni, je tem primerna tudi cena. Niso najbolj poceni ,a pri kvalitetnih produktih tega ni za pričakovati. Veliki zasloni ter tanki telefoni so pravi recept za neljube nezgode. Še tako pazljivemu človeku se lahko zgodi, da mu telefon pade na tla, ali pa je za to odgovoren nekdo drug. Če boste imeli srečo, telefonu ne bo nič, če je ne boste imeli pa se vam bo opraskalo ohišje ali celo počil zaslon, vsekakor pa ni vredno tvegati. Samsung Galaxy S3 etui vas bo stal zelo majhen delež cene telefona, preprečijo pa lahko poškodbe, ki bi vas sicer drago stale.

Na trgu obstaja mnogo različnih dodatkov, ki na tak ali drugačen način zaščitijo vaše telefone, še vedno pa so najbolj cenovno ugodni etuiji in ti nudijo tudi največ zaščite. Samsung Galaxy S4 etui vas bo tako stal malo več kot 15€, nivo zaščite, ki ga nudi pa je zelo visok. Omogočen je dostop do vseh gumbov, tako lahko upravljate napravo brez, da bi vam bilo le to potrebno vzeti iz ovitka.

Mobilni ovitki za svoj denar ponujajo zelo veliko, na trgu pa obstaja mnogo različnih modelov, tako težav pri izbiri ne boste imeli. Svetujem vam, da svojo napravo zaščitite takoj ob nakupu in tako zavarujete svoj telefon.