Napihljiva blazina je na plaži nepogrešljiva

Naše navade in razvade se s časom spreminjajo, kar velja tudi za aktivnosti, ki se jim predajamo na poletnem dopustu. Seveda ima vsak svoje prioritete, nekateri ciljajo predvsem na to, da bodo uspeli zasesti ugoden položaj na plaži in se predajali božanju sončnih žarkov, drugi pa bi se raje podali na morske valove. Vsak dopustnik bo torej s seboj vzel tudi nekaj opreme, ki mu bo pomagala pri izpolnjevanju svojih predstav. Kateri kos se bo izkazal za posebej vsestranskega? To je gotovo napihljiva blazina, ki je na plaži praktično nepogrešljiva, ne glede na to, kakšne aktivnosti imamo v načrtu. Pravzaprav je napihljiva blazina izjemno uporabna tudi v drugih okoljih, ne le ob morju – povsod, kjer načrtujemo sproščanje ob vodi, je pametno vzeti s seboj takšno blazino. Njena najbolj markantna vloga je vsekakor na morskih valovih, kjer ponuja neprekosljivo mesto za sprostitev in zabavo. Prav tako pa je napihljiva blazina ustrezna izbira za na plažo, tako za odrasle kot za otroke, recimo za poležavanje ali igro.

Napihljiva blazina jagoda

Napihljiva blazina v vseh mogočih izvedbah

Poleg tega je postala napihljiva blazina v zadnjem času prava modna muha, ljudje kar tekmujejo, kdo se bo na plaži predstavil z najbolj odbitim napihljivim pripomočkom. Navdušujejo različne oblike, od krofov, pice in labodov do raznih podob iz popularne kulture. V vsakem primeru izpolnjuje napihljiva blazina več nalog, in to odlično. Odpira mnoge nove možnosti za zabavo na morju in ob njem, hkrati pa s svojo podobo zbudi še nekaj več zanimanja in smeha. Splača se torej investirati v blazino, ki bo na morju pravi hit. Glede na to, da so blazine cenovno dokaj ugodne, poleg tega pa na voljo v izjemno široki ponudbi, praktično ni izgovorov. Gotovo bo tudi v prihodnjem poletju napihljiva blazina pravi spremljevalec na obmorskem dopustu.

Oglejte si ponudbo napihljivih blazin na spletni strani www.hervis.si.

Največja zvezda na morju bo gumijasti čoln

Preživljanje poletnih dni na plaži je lahko povsem sproščujoče in prijetno tudi brez posebnih aktivnosti. Pravzaprav mnogim bolj prija poležavanje v senci kot pa iskanje osvežitve v morju. A vsekakor je tudi veliko takšnih, ki tudi ob morju stalno iščejo nove možnosti za nepozabno zabavo. Takšne zabavljače bo bržkone navdušil gumijasti čoln, ki je zelo dobra ideja za popestritev poletnega dopusta! Odpira namreč nove možnosti za zabavo, posebej dobro pa se izkaže pri raznih družabnih aktivnostih v družbi prijateljev ali sorodnikov, morda pa celo popolnih neznancev. Seveda je lahko gumijasti čoln tudi prava izbira za tiste, ki želijo poležavanje s plaže preseliti na morje – tudi na čolnu je možno sproščeno plavati na valovih in se nastavljati sončnim žarkom. Pravzaprav ima ta rešitev mnoge prednosti, izognimo se gneči in pesku, lahko se namestimo praktično kamorkoli. Če gumijasti čoln to dopušča, lahko plovilo uporabimo tudi za raziskovanje skritih kotičkov obale ali pa zaplujemo proti odprtemu morju. V vsakem primeru se bo izkazalo, da je tak čoln prava zvezda na morju, zato ni čudno, da gre za priljubljeno dopustniško opremo med mladimi in starimi uporabniki.

gumijasti coln

Gumijasti čoln za mlado in staro

Gumijasti čoln lahko kupimo v različnih izvedbah, tako da bodo pravi izdelek zase našli prav vsi radovedneži, ki se želijo na morju zabavati na ta način. Cenovno ugoden gumijasti čoln za eno osebo je odlična izbira za otroško igro, morda tudi za sproščeno uporabo odraslih posameznikov, se pa v primeru večjih pričakovanj splača investirati v nekoliko boljši čoln, ki ponuja tudi več opcij uporabe. Kakovosten gumijasti čoln z večjo nosilnostjo je uporaben za brezskrbno veslanje po morju, običajno takšni čolni brez težav prenesejo tudi težo dveh odraslih uporabnikov. V vsakem primeru je pametno izbrati kakovosten izdelek, ki bo upravičil investicijo in navduševal pri uporabi. Kakovostne gumijaste čolne najdete tukaj.

Enodnevni izleti po Sloveniji so z 1nadan cenejši

Bi radi svojega otroka v soboto ali pa nedeljo ali pa za en dan med počitnicami peljali na enodnevni izleti po Sloveniji, da niste ves čas le doma ali pa v bližini svojega doma in da malo popestrite prosti dan? Vas od vsega skupaj še najbolj žuli to, da za enodnevni izleti po Sloveniji porabite kar precej denarja, pa si tega ne morete privoščiti prav pogosto? Potem se malo znajdite in poiščite ugodnejšo ponudbo za enodnevni izleti po Sloveniji in porabili boste tudi do 50 % ali pa še več.

Ne, sploh ni malo, zato res obiščite spletni portal 1nadan, kjer boste našli le najboljše ponudbe in prav gotovo ne boste ostali več toliko prostih dni doma. Dejansko samo poglejte ponudbo, kupite kupon, ga natisnite in potem ob unovčenju predložite. V kolikor je potrebna predhodna rezervacija, pač v naprej povejte, da boste unovčili kupon, ki ste ga dobili na tem portalu.

Cenejši enodnevni izleti po Sloveniji

1nadan bo popestril vaše proste dni in kar na enkrat se bodo vsi spraševali, od kod vam denar za toliko lepih trenutkov

 

Zakaj se ne bi odpravili na kakšen ogled jame, ali pa muzeja ali pa katere druge naravne lepote, zakaj bi vsak vikend jedli doma, če pa si lahko privoščite skupno kosilo v prijetni družbi v gostilni, kar popestrite skupaj s kakšnim prijetnim izletom?

Dejansko razloga ni več, če se enkrat odločite, da boste začeli proste dneve preživljati na tak način, torej tudi denar ni več tak razlog, kot je bil prej.  Si predstavljate, da si kupite res pojedino za celo družino že za okoli 10 €, hkrati greste na ogled kakšne jame za kakšnih 5 € na osebo, pri čemer ima otrok brezplačen ogled? Če si tega ne predstavljate, res pojdite na omenjeno spletno stran, si poglejte vse ponudbe za enodnevni izleti po Sloveniji in prepričani ste lahko, da boste vsak teden našli kakšen dober predlog za enodnevni izleti po Sloveniji, saj se ponudbe ves čas menjajo. Če si ne želite vedno pogledati le predloge za enodnevni izleti po Sloveniji, si poglejte predloge tudi za izlete v sosednje bližnje kraje. Videli boste, kako bolj spočiti in polni energije boste, saj doma ves čas vidite le probleme.

 

Tenerife, španski otok v Atlantiku

Tenerife je otok, ki se nahaja med osemindvajset in devetindvajset stopinjami severne širine ter med 16° in 17° poldnevnikom. Med vsemi večjimi Kanarskimi otoki, Tenerife zavzema osrednje mesto. Večji Kanarski otoki so še Gran Canaria, La Gomera in La Palma. Manjši pa Lanzarote, El Hierro in Fuerteventura. Lanzarote in Fuerteventura se nahajata na skrajnem vzhodu, , El Hierro in La Palma pa na skrajnem zahodu.

Otok presežkov

Matična domovina Španija je od otoka Tenerife oddaljena tisoč kilometrov, afriška obala pa tristo kilometrov. Otok ima površino preko dva tisoč kvadratnih kilometrov, dolžina obale je skoraj tristo petdeset kilometrov, na njem pa živi skoraj polovica prebivalcev Kanarskih otokov. Najvišja točka otoka Tenerife je hkrati najvišja točka Španije. Otok Tenerife je nastal ob dviganju gorskih masivov z dna Atlantika ob pomoči ognjeniških izbruhov. Rojstvo otoka, naj bi se po oceni strokovnjakov zgodilo pred približno dvanajst milijonov let. Današnja podoba otoka Tenerife je nastala pred približno tremi milijoni let, z združevanjem treh različnih otokov. Ti so zrasli na mestu masivov Anaga, Teno in Valle de San Lorenzo, ob pomoči ognjenika Teide. Na otoku se nahaja izredna biotska raznovrstnost. Na otoku uspeva tisoč štiristo vrst rastlin, med njimi več kot sto endemičnih. Živalski svet otoka sestavljajo številni endemični nevretenčarji, edinstvene vrste plezalcev, sesalcev in ptic. Zaradi občutljivosti rastlinskega in živalskega sveta je skoraj polovica otoka vključeno v mrežo zaščitenih naravnih območji kanarskih otokov oziroma Red Canaria de Espacios Naturales Protegidos. V mrežo sodi sto šestinštirideset zaščitenih območji, na Tenerifih jih leži triinštirideset. Prvotni prebivalci otoka so bili Gvanči, otok so imenovali Achinet ali Chenter. V literaturi bomo zasledili različne izgovorjave. Naseljevali so tudi območje danes največjega mesta na otoku, po oceni strokovnjakov pred dvema tisočletjema. Območje največjega mesto so staroselci imenovali Añazo, današnje ime pa spominja na kolonialno osvojitev otoka ob koncu petnajstega stoletja. Največje mesto otoka Tenerife je hkrati glavno mesto otoške skupine Kanarski otoki.  Če vas mikajo Tenerifi si ponudbo za potovanje oglejte tukaj. 

Turčija, ozemlje civilizacijskega mostu

Turčija je bil dolga stoletja civilizacijski most. Dolga stoletja sta se Evropska in Azijska celina na območju današnjega Carigrada skoraj stikali. Od sredine sedemdesetih let dvajsetega stoletja obstaja povezava med celinami, omogoča jo Bosporski most. Turčija je z gradnjo mostu nadgradila Perzijsko izvedbo iz leta petsto trinajst pred našim štetjem ter iz leta štiristo osemdeset pred našim štetjem.

Carigrad je svojo pomembnost ohranil do današnjih dni

Velja za največje mesto, je kulturno, finančno in gospodarsko središče države. Turčija ima skupaj s Carigradom osem milijonskih mest. Z naskokom največji je Carigrad, ki šteje preko trinajst milijonov prebivalcev. Turčija ima od leta tisoč devetsto dvajset prestolnica v mestu Ankara. Nekoč zaspana Angora ima danes pet milijonov prebivalcev, İzmir skoraj tri milijone, Bursa pa skoraj dva milijona. Med milijonska mesta sodijo še Adana, Gaziantep, Konya in Antalya. Vsako od večjih mest ima svojo zgodbo in svoje razloge za obisk. Antalya je največje Turško mesto na obali Sredozemlja, letno ga obišče preko deset milijonov turistov. Prestolnica Ankara je prav tako pomembno turistično središče. Nahaja se sredi polpuščavske osrednje Anatolije. Sedež vlade se je v Ankaro preselil pred skoraj stoletjem, največja zanimivost mesta je bizantinska trdnjava na vrhu hriba vzhodno od starega mesta. İzmir se nahaja ob Egejskem morju, velja za vodilno turško pristanišče. Bursa je četrto največje mesto Turčije, leži ob vznožju gore Uludağ. Številni parki in vrtovi poskrbijo za pogosto slišan vzdevek Zelena Bursa. Vzdevek je pravi kontrast smučišč, ki se nahajajo na pobočjih preko dva tisoč pesto metrov visokega Uludağa. Kljub nezanemarljivi višini gore, Turčija lahko obiskovalcem ponudi goro z dvakratnikom nadmorske višine Uludağa. To je Ararat, nedejavni ognjeniški stožec z nadmorsko višino pet tisoč sto šestinpetdeset metrov. Turčija ima kot rečeno še tri milijonska mesta : Adana, Gaziantep in Konya. Adana in Gaziantep se nahajata v predelu jugovzhodna Turčija, največja turška provinca Konya pa ima sedež v istoimenskemu mestu. Več o popotovanju po Turčiji si preberite tukaj.

Mariborsko Pohorje, smučišče na robu prestolnice

Mariborsko Pohorje je slovensko smučišče na robu štajerske prestolnice. Smučarjem Mariborsko Pohorje ponuja možnost smučanja na osrednjem grebenu Pohorja, sredi gozdov. Mariborsko Pohorje se nahaja na vzhodu slovenskega alpskega predgorja . Predgorje sega od nadmorske višine štiristo do preko tisoč petsto metrov.

Preko polovica površin se nahaja na nadmorski višini od štiristo do devetsto metrov, osemindvajset procentov površin je v pasu med devetsto in tisoč tristo metri, nad tisoč tristo metri se nahaja sedem odstotkov površin. Smučarji imajo na voljo preko enainštirideset kilometrov prog, kar uvršča smučišče Mariborsko Pohorje na sam vrh slovenskih smučišč po dolžini prog.

Smučanje na pobočju mariborskega Pohorja

Mariborsko Pohorje ima daljše proge od drugih slovenskih smučišč

Slovensko smučišče z največjimi smučarskimi progami

Med smučarskimi progami prevladujejo lahke proge, ki so označene z modro barvo. V to skupino so uvrščene proge, katerih prečni in vzdolžni nagib ne presega petindvajset odstotkov. Izjema so krajši odseki na odprtem trenu. Skupno je na mariborskem Pohorju preko triindvajset lahkih prog. To so Turistična, Andrejeva, proga Bellevue, Repova, Ravna proga, Glažarska, Areška pot, Cvirinova proga, Šolska proga, Mali x1 ter Mali x2 , povezava Žigart ter Žigart od 3,5 do 0,3 kilometra. Srednje zahtevne proge so označene z rdečo barvo, smučišče Mariborsko Pohorje ima skupno trinajst kilometrov takšnih prog. Gre za proge Mariborski slalom, Miranova proga A in Miranova proga B, Gradisova proga, Marinkova proga, Ruški smuk, Pisker ter Cojzerica. Dolge od 0,7 do 2,2 km.

Za ljubitelje najzahtevnejših prog pa ima Mariborsko Pohorje pet kilometrov prog označenih s črno oznako. To so Fis slalom, Jonatan ter Markova proga, dolge so od 0,8 do 1,4 km Smučišče se razteza od tristo petindvajset metrov do tisoč tristo sedem in dvajset metrov nadmorske višine. Za prevoz smučarjev na smučišču Mariborsko Pohorje skrbijo gondola, štirinajst površinskih, tri dvosedežnice, štirisedežnica ter šest sedežnica. Mestni avtobus prevaža smučarje in druge potnike do gondole, kar naredi smučišče Mariborsko Pohorje še bolj enostavno dostopno.

 

ZDA so vedno priljubljena destinacija

ZDA so vedno priljubljena destinacija zaradi naravnih in kulturnih znamenitosti ter vedno globalno pestrega in zanimivega dogajanja. ZDA obsegajo devet milijonov osemsto tisoč kvadratnih kilometrov veliko ozemlje. Večinoma se nahaja na severno ameriški celini med Atlantikom in Tihim oceanom, Kanado in Mehiko. Ozemlje je razdeljeno med zvezne države, ki večinoma ležijo na severno ameriški celini. Havaji so zveza država, ki leži zahodno od Severno Ameriške celine. Pod ozemlje ZDA spadajo tudi odvisni teritoriji Puerto Rico, Ameriški Deviški otoki, Ameriška Samoa in Guam. Skupno živi na območju ZDA preko tristo milijonov prebivalcev, triinosemdeset odstotkov prebivalstva živi v metropolitanskih območjih. Več kot tretjina mest leži ob Atlantiku, šestnajst odstotkov ob Pacifiku ter dvanajst odstotkov v Mehiškem zalivu. Najredkeje poseljeno območje ZDA je območje med reko Misisipi in Skalnim gorovjem. ZDA ima enajst od skupno petinpetdeset svetovnih mest.

Veliko jabolko

Največje mesto po številu prebivalcev je New York z preko osem milijonov prebivalcev znotraj meja mesta ter skoraj devetnajst milijoni prebivalcev na metropolitanskem območju. Drugo največje mesto ZDA je Los Angeles s skoraj štirimi oziroma trinajstimi milijoni prebivalcev. Sledijo Chicago, Houston in Phoenix. Kalifornija in Teksas sta zvezni državi z največ prebivalci, opazen pa je premik geografskega centra prebivalstva od starega industrializiranega severozahoda proti jugu in zahodu.

ZDA so za vsakega obiskovalca velik izziv, saj gre za veliko in raznoliko deželo. Mlajše generacije so si sposobne s pomočjo sodobnih komunikacij zagotoviti dostopna potovanja. To je mogoče doseči z iskanjem najbolj ugodnih ponudb ter njihovim združevanjem v celoto. Na tak način obiščemo največ znamenitosti po najbolj dostopni ceni ter v najkrajšem času.

Kdor ima več časa si bo zagotovil zgolj vozovnico do ZDA ali kvečjemu povratno vozovnico. Vse ostalo je mogoče sproti prilagajati zahtevam, željam in ponudbi. Zgolj dovolj kumunikativen je treba biti. Obstajajo letalske, železniške, cestne in druge odlične povezave, ki vodjo na praktično vse konce ZDA.

Islandija je neodkrita evropska dežela

Islandija je v veliki meri neodkrita evropska dežela. Na zemljevidu Evrope se Islandija izrisuje, kot severno ležeči otok. Zahodno od nje leži Grenlandija, vzhodno od nje Norveška, jugovzhodno pa Združeno Kraljestvo ter Irska. Natančneje otoka Velika Britanija in Irska, med njimi pa se nahajajo Ferski otoki. Od Grenlandije je oddaljena skoraj tristo kilometrov, Frerski otoki so oddaljeni štiristo dvajset kilometrov, skoraj šesto kilometrov je oddaljen otok Jan Mayen, Shetland in Zunanji Hebridi ter Škotska in otok Orkney so oddaljeni okoli sedemsto petdeset kilometrov, skoraj tisoč kilometrov pa je oddaljena Norveška. Frerski otoki, otok Jan Mayen, Shetland in Zunanji Hebridi, otok Orkney so pogosto spregledani, saj ji zaradi njihove velikosti pogosto spregledamo. Izjema je otok Orkney, znan kot severni del Škotske. Ker je Islandija bliže Evropi kot Severni Ameriki ter je zaradi političnih, zgodovinskih, kulturnih in nenazadnje praktičnih razlogov del Evrope.

Dežela brez poletnega sončnega zahoda

Poleti na Islandiji klasični sončni zahod zaman pričakujemo, nudi pa se nam čisto drugačno doživetje. Sonce se sredi noči dotika obzorja ter s tem ustvarja nepopisno lepe prizore dežele na severu Evrope. Otok Islandija meri nekaj več kot sto kvadratnih kilometrov, celotna država pa ima dodatno še trideset manjših otokov. Naseljena sta Grímsey in Vestmanski otoki. Ledeniki in jezera zavzemajo preko štirinajst odstotkov površine, z vegetacijo pa je porasle manj kot četrtina ozemlja. Čeprav je pokrajina na prvi pogled pusta, ponuja Islandija obilico edinstvenih naravnih lepot. Med njimi so na prvem mestu gejzirji, slapovi, lagune s termalno vodo ter druge naravne lepote, ki jih v drugih delih stare celine zaman iščemo. Z nekaj sreče nam lahko Islandija ponudi tudi ogled kitov v naravnem okolju Severnega morja, veliko bolj domač pa je prizor neskončnih čred ovac. Surova, neokrnjena ter zato toliko lepša mati narava je tisto, po čemer se Islandija v veliki meri loči od ostalih evropskih dežel.

Oglejte si termine potovanj na Islandijo z agencijo Oskar!

Terme Zreče, raj za aktivne obiskovalce

Terme Zreče so pravi raj, ki ga aktivni obiskovalci cenijo.

Terme Zreče nikogar ne pustijo ravnodušnega, rekreacijsko aktivni obiskovalci bodo tu lahko izvajali številne rekreacijske aktivnosti. Dodaten plus bivanja v termah so storitve, ki znajo poskrbeti za dobro regeneracijo pred aktivnostmi naslednjega dne. Omogočeno pa jim je tudi razvajanje na tisoč in en način v wellness centru. V poletni sezoni je mogoče za zdravje izbrati številne skupinske ali individualne vadbe, aktivnosti v termalnih bazenih, v okolico se je moč podati s kolesom, veliko možnosti je za pohodništvo in nordijsko hojo, igrati je mogoče odbojko na mivki, v dolini potoka Koprivnica so možnosti za ribolov, od marca do novembra je v bližini odprto golf igrišče. V zimski sezoni je dogajanje aktivnosti na prostem strnjeno okrog smučišča Rogla, kjer pridejo na račun smučarji, tekači, deskarji ter pohodniki. Aktivnosti so možne tudi pod streho, v ta namen so na voljo športne dvorane, fitnes centri in druge možnosti. Vse možnosti terme omogočajo izbirati in izkoriščati individualno, zelo zanimiva po je ponudba raznih paketov. Paketi luštna cena, modre počitnice, kratek oddih, nepozabna doživetja štirih letnih časov, pomladni najem apartmajev Vile Terme Zreče ali njen večdnevni najem apartmajev Vile Terme Zreče, tekaški paket s Konjiškim maratonom, Razvajanje v dvoje, wellness odklop, zdrav oddih in drugi paketi so na temo osnovne oblikovane popolne ponudbe. Edinstvena in osnovna ponudba ostaja izvir zdravilne vode, s katerim je po izgradnji prvega bazena vse skupaj tudi začelo. Terme Zreče so pred skoraj štirimi desetletji odprle prvi bazen, danes imajo več zunanjih in notranjih bazenov s skupno površino tisoč šesto kvadratnih metrov. Danes so terme Zreče sodoben zdraviliško športno-rekreacijski center, v sklop ponudbe danes sodi tudi wellness in spa center ter številne druge storitve zdraviliške dejavnosti ter objekti in naprave za športno rekreacijske dejavnosti.

Terme Zreče iz sezone v sezono navdušujejo vedno več aktivnosti željnih obiskovalcev.

Prvomajske počitnice – prvi dopust leta 2017

Prvomajske počitnice 2017 so lepo doživetje, ko temperature zraka ustrezajo našim pričakovanjem.

Dobre prvomajske počitnice leta 2017 morajo upoštevati vremenske razmere na izbrani destinacij. V Sloveniji težav ne bo, izdatne razlike bomo doživeli predvsem na višje ležečih območjih. Sicer pa bodo prvomajske počitnice letnika 2017 v večini drugih predelov Slovenije nudile primerljive temperature. V visokogorju so območja na prvi pomladanski dan pogosto prekrita s snežno odejo, veliko ga ostane še do začetka meteorološkega ali celo koledarskega poletja. Za prvomajske počitnice leta 2017 v gorah je zato potrebno računati s snežno odejo, ki se topi in postopoma izginja. S tem pa tudi izgublja stabilnost, mnoge poti so dodatno tudi prekrite z ostanki večjih ali manjših snežnih plazov. Po klasični in označeni poti ne moremo, zato moramo najti alternativne prehode. Na nižje ležečih območji sredogorja so prvomajske počitnice priložnost za opazovanje začetka pomladi z zamudo. V dolini je začetek že marca ali celo februarja v najbolj ugodnih primerih. Na nižje ležečih območjih sredogorja bomo zato deležni vseh prijetnih prizorov, ki so v dolini že pozabljeni. Čisto drugačno izkušnjo nam nudi obmorski pas, ki je za najbolj pogumne priložnost za prvo plavalno izkušnjo novega leta. Če zanemarimo novoletni skok v morje, ki pa je dobesedno to. Skok, nekaj zamahov ter povratek na kopno. Prvomajske počitnice na drugi strani lahko nudijo že prijetno plavanje v temperaturah primernih za najbolj neučakane. Drugim pa je dovolj, če pomočijo noge v vodi ter uživajo ob prijetnem vremenu ob obali. Uživanje v večjih spremembah nam bodo nudile prvomajske počitnice na drugih kontinentih. Meseca maja se začnejo temperature spuščati, ter nudijo obiskovalcem starega kontinenta znosnejše potovanje. Predvsem za tiste, ki ne marajo pretirano visokih temperatur. Takšne izkušnje lahko pričakujemo na nekaterih območjih Avstralije, Južne Amerike ter drugih kontinentih.

Prvomajske počitnice 2017 so lahko priprava na letni dopust.

agencija-oskar.si/prvomajska-potovanja/