Štancanje  nam omogoča pridobitev velikega števila serijskih izdelkov

Štancanje je izredno uporabna tehnika, ki nam omogoča odlično oblikovanje in preoblikovanje pločevine med tako imenovanim pestičem in nastavljeno matrico. Velika prednost štancanja je ta, da lahko s pomočjo tega postopka v zelo kratkem času izdelamo ogromno enakih kosov enake serije.

Zato je štancanje izredno uporabno pri različnih vrstah pločevine. Pomembno je tudi dejstvo, da se pri štancanju debelina pločevine ne spremeni, kar je pomembno za končni izdelek.

štancanje pločevine

Štancanje različnih vrst

Poznamo več vrst štancanja. Najbolj poznane tehnike štancanja so zagotovo upogibno, oblikovalno in ovijalno štancanje, ki se uporablja v različnih serijskih proizvodnih procesih. Poleg že omenjenih tehnik pa sta zelo pogosti tudi zoževalno in ravnalno štancanje. Vse naštete tehnike se vedno kombinirajo tudi z rezanjem pločevine, zato mora naprava podpirati obe operaciji, a delo poteka hitreje.

Štancanje poteka s posebnim orodjem, ii ga imenujemo štance. Celoten postopek se lahko izvede v eni operaciji, Lahko pa je sestavljen iz več zaporednih operacij, med katerimi se pločevina postopoma oblikuje tako, da na koncu dobi želeno obliko. Seveda je število operacij odvisno od zahtevnosti predmeta, ki ga želijo strokovnjaki izdelati s štancanjem .

Štancanje je zelo uporabno v avtomobilski industriji

Za hitro in nemoteno proizvodnjo avtomobilskih kosov se ravno tako uporablja postopek štancanja. Ker morajo biti vsi avtomobilski kosti najvišje kakovosti, se tu največkrat uporablja tako imenovana tehnika vročega štancanja. Tako lahko s pomočjo štancanja izdelajo trdne jeklene kose, ki so izjemno natančno oblikovani in narejeni.

 

Več o štancanju pločevine, si lahko preberete na https://www.bevec.si/stancanje-plocevine/.

3d tiskanje ima številne prednosti

Danes je na trgu cela vrsta amaterskih 3d tiskalnikov, ki omogočajo kvalitetno 3d tiskanje izdelkov in predmetov za domačo uporabo. Potem so tu še tiskalniki, ki jih uporabljajo manjša podjetja za proizvodnjo svojih izdelkov, najbolj kakovostni pa so profesionalni 3d tiskalniki, ki se uporabljajo v različnih vejah industrije in omogočajo izdelavo večje serije izdelkov.

3d tiskanje malih serij

3d tiskanje ima visoko stopnjo ponovljivosti in natančnosti

Ne glede na to, za kakšne 3d tiskalnike gre, se 3d tiskanje ponaša s številnimi prednostmi, zaradi katerih je ta način tiskanja postalo tako priljubljeno. En od teh je, da je proizvodnja takšnih izdelkov izjemno hitra, pri čemer ima veliko stopnjo ponovljivosti in natančnosti. Od 100 izdelanih predmetov jih je s pomočjo 3d tiskanja 99% izdelanih popolnoma enako.

To je še posebej pomembno takrat, ko gre za zakomplicirane izdelke, kjer je verjetnost napak in nenatančnosti toliko večja. V tem primeru so vsi izdelki identični, prav tako pa je tudi bistveno manj napak v sami izdelavi.

3d tiskanje bistveno skrajša proces izdelave

Majhno število napak in visoka ponovljivost pa pripeljeta proizvodni proces tako daleč, da je tudi čas izdelave s pomočjo 3d tiskalnikov bistveno krajši. Medtem, ko je s klasičnimi metodami čas izdelave dolg tudi po nekaj tednov, pa nam 3d tiskanje omogoči, da je izdelek natisnjen lahko kar čez noč.

Pri klasičnih metodah gre za dolgotrajne procese načrtovanja in testiranja, medtem ko je pri 3d tiskanju postopek zelo enostaven. Že pri izdelavi prototipa, je mogoče v fazi nastajanja računalniškega 3d modela popraviti določene nepravilnosti, zaradi česar je takšen prototip lahko hitreje testiran, celotna proizvodna linija izdelka pa lahko na ta način hitreje steče.

Zmanjšajte stroške proizvodnje

3d tiskanje omogoča tiskanje z najrazličnejšimi materiali, od jekla, do lahkih materialov kot so na primer ogljikova vlakna in aluminij. Ne glede na to, za kateri material gre, pa je potrebno poudariti, da je njegova izkoriščenost maksimalna in praktično ni nobenega odpadka, posledično temu pa so tudi stroški materiala bistveno manjši.

Ker je celoten proces proizvodnje takšnih izdelkov bistveno krajši, je logično pričakovati, da so tudi na račun tega celotni stroški bistveno manjši kot pa pri klasičnih metodah.

Filter za plin se uporablja pri postopku filtracije zemeljskega plina

Zemeljski plin se danes uporablja na različnih področjih, za domače potrebe pa ga najpogosteje uporabljamo kot naravni vir energije. Uvrščamo ga med okolju najbolj prijazne energente, ki ima visoko kurilno vrednost in izkoristek. Dobava zemeljskega plina poteka s pomočjo na tisoče kilometrov plinovodov, ki omogočajo njegovo distribucijo. Preden pa je zemeljski plin pripravljen za uporabo, potrebuje predelavo, za kar je potreben ustrezen filter za plin.

 

Načrpan zemeljski plin vsebuje trde delce, sluzi , vodikove sulfide, olje in ostale onesnaževalce, zato je obvezen filter za plin, ki jih s primerno filtracijo odstrani preden pride plin do kemičnih obdelav in črpalk. Pri celotnem postopku filtracije sta potrebna dva filtra za plin. Pred črpalko je vstavljen filter za plin trdih delcev, ki na tej točki zadrži vse trde delce. Za črpalko pa je vgrajen filter za plin, ki ga imenujemo tudi separator, ki odstrani še morebitne oljne aerosole, ki pridejo do samega kompresorja.

 

 

Filtre za plin uvrščamo tudi v skupino procesnih filtrov

 

Filter za plin pa se ne uporablja zgolj za predelavo zemeljskega plina. Posebno skupino filtrov za plin uporabljamo tudi za filtracijo v množici industrijskih procesov, zato so različni tako imenovani procesni filtri nepogrešljiva sestavina tudi v različnih vejah industrije.

 

Poleg njega poznamo še filter za tekočine, ki se najpogosteje uporablja na področju industrije pijač, v prehrambeni industriji, farmacevtski industriji, kemični industriji, lekarnah, pivovarnah ali vinarnah. Filter za stisnjen zrak pa se uporablja v številnih proizvodnih podjetjih, kjer se proizvaja z različnimi kompresorji ali puhali.

 

Več o filtrih za plin si lahko preberete na naslednji povezavi: www.prima-filtertehnika.si/industrijski-filtri/filtri-zemeljskega-plina

 

 

Laserski razrez pločevine je prihodnost kovinskopredelovalne industrije

Sodobni laserji dandanes posegajo v različne veje industrije, gospodarstva in celo medicine, ker so se izkazali za zelo učinkovite stroje. In podobno je tudi z uporabo laserjev v kovinskopredelovalni industriji. Medtem ko je v preteklosti veljal razrez pločevine za zelo zamuden postopek ,pri katerem je bila potrebna še dodatna obdelava, pa je s pomočjo laserjev postal laserski razrez pločevine izjemno učinkovit postopek.

laserski razrez pločevine

Laserski razrez pločevine ima številne prednosti

Laserski razrez pločevine pa se poleg učinkovitosti ponaša še po mnogih drugih prednostih, zaradi katerih je to tako zelo iskan postopek. Celoten postopek je računalniško voden, zato je možnost napake ali pa nenatančnosti minimalna. Laserski razrez pločevine boste takoj prepoznali po svojem izjemno natančnem in gladkem rezu, ki zagotavlja enostavnejšo in hitrejšo obdelavo pločevine. Z laserskim razrezom praktično ni nobene potrebe po dodatnem brušenju ali kakšnem drugem postopku dodatne obdelave pločevine.

Računalniško vodeni laserji omogočajo, da je odpadek pločevine minimalen, saj prilagodijo razrez na takšen način, da je izkoristek materiala čim večji. S tem je kakovost celotne storitve izjemno visoka, stroški razreza pa minimalni. Takoj po razrezu lahko že sledi naslednja faza proizvodnje, kot je na primer sestavljanje, saj dodatna obdelava praktično ni potrebna.

Laserski razrez pločevine bistveno pripomore k racionalizaciji proizvodnje

Z vsemi svojimi prednostmi, se je laserski razrez pločevine izkazal za izjemno racionalen postopek. Medtem, ko je bil v preteklosti celoten postopek sestavljen iz več različnih delovnih nalog, pa sodobni laserji v sebi združujejo naloge, ki bi jih sicer moralo opravljati več naprav. Celoten postopek je na ta način hitreje opravljen, pri čemer potrebujemo za isto naročilo tudi manj delovne sile. S sodobnim laserskim razrezom pločevine pa ne prihranimo zgolj časa, ampak tudi denar.

Laserski razrez pločevine zagotavlja minimalne obratovalne stroške. Postopek, ne le da je kakovostno izpeljan, ampak je pri tem tudi zelo malo izgub v smislu materiala in časa. Zaradi visoke kakovosti razreza, je celoten postopek izdelave izdelkov bistveno krajši, s čimer so tudi stroški proizvodnje manjši. To se na koncu pokaže na eni strani v večjem dobičku ponudnikov tovrstnih storitev in na drugi strani po dostopnih cenah in zadovoljstvu naročnika.

Če želite še več o tej dejavnosti in pridobiti ponudbo za ugodne, a kakovostne storitve na tem področju, sledite tej povezavi.