Naložbeno srebro je strateško pomembno

Ali ste vedeli, da je srebro s strani Evropske komisije uvrščeno med 14 najbolj pomembnih strateških kovin, ki so potrebne za razvoj in napredek gospodarstva? Zaradi svojih lastnosti je za industrijo najbolj pomembna kovina na svetu, vedno bolj pa so priljubljene tudi investicije v naložbeno srebro.

 

Zaradi vse večjih potreb v industriji, pa je postalo srebro tudi zelo redka kovina, ki naj bi jo bilo le še za dobrih 10 let. To pa je ključni razlog, da se vedno več ljudi odloča za investicije v naložbeno srebro, ki je lahko strateško vedno bolj pomembno.

 

Naložbeno srebro ima visoke donose

 

Podobno kot zlato, tudi naložbeno srebro nudi zaščito pred inflacijo, saj ohranja realno vrednost premoženja. Potrebno pa se je zavedati, da so tudi v tem primeru to dolgoročne naložbe, saj njegove cene neprestano nihajo glede na dogajanje na svetovnem trgu.

 

Mnogi pa ne vedo, da je v primerjavi z zlatom, imelo naložbeno srebro že od nekdaj višje donose. Nekateri pa so celo mnenja, da ima srebro tudi bistveno večji potencial rasti kot pa rumena plemenita kovina.

Naložbeno srebro

Za naložbeno srebro je potrebno plačati DDV

 

Kadar vlagamo v naložbeno srebro, govorimo palicah in srebrnikih čistoče 99,9%. Srebrni kovanci so še posebej priljubljeni med investitorji z majhno kupno močjo, ki z skušajo manjšimi vsotami privarčevati. Najbolj preprosto ga dobite pri različnih ponudnikih plemenitih kovin.

 

Potrebno pa je vedeti, da je potrebno, za razliko od zlata, ob nakupu plačati tudi davek na dodano vrednost, kar pa mnogih investitorjev ne odvrača od nakupa.

 

Torbice za različne priložnosti

Nekatere predstavnice nežnejšega spola imajo doma kar nekaj torbic, ki jih različno kombinirajo s svojimi oblačili. Prav tako pa jim ni vseeno, katero vrsto torbice bodo uporabile za določen dogodek oziroma srečanje. Le malo pa je takšnih žensk, ki imajo pri roki samo eno torbico. Ne glede na to, je pomembno zlasti to, da vam takšen modni kos opreme zadostuje in da ste z njim zadovoljni. Na voljo so vam torbice v najrazličnejših velikostih. Če pri nakupu niste prepričani, ali bi vam bolje koristila večja ali nekoliko manjša torbica, je najbolje, da se odločite za nakup torbice v srednji velikosti. Vsekakor je pomemben tudi videz torbice, a enako pomembno je, kako je torbica razporejena v notranjosti. Če je v njej samo en predel, potem boste morali zelo paziti, kam boste položili kakšen predmet. Sicer pa je za večino torbic značilno, da je njihova notranjost razdeljena na vsaj dva ali pa tri dele, pri čemer je eden nekoliko večji, ostala dva dela pa sta manjša žepa.

Torbice

Torbice za športne aktivnosti in poslovne priložnosti

Torbice se med seboj razlikujejo tudi glede na namen uporabe. Že na prvi pogled zato lahko ločite torbice, ki so namenjene za športna udejstvovanja ter torbice, ki nas na primer spremljajo na poslovnih dogodkih. Nekatere torbice pa so zasnovane tako, da jih lahko uporabimo za prav vse priložnosti. Navadno pravimo, da so takšne torbice športno elegantnega videza. Torbice, namenjene za športne dejavnosti, so praviloma nekoliko večje. Vanje lahko spravimo vse kose oblačil ter drugo opremo, ki jo med športanjem potrebujemo. Takšne torbice so narejene iz različnih materialov, najpomembneje je, da lahko zdržijo tudi nekoliko večjo težo. A na splošno velja, da torbice niso namenjene za prenašanje izjemno težkih predmetov, morda samo izjemoma. Usnjene torbice so med vsemi vrstami skorajda najtrpežnejše, zato imajo praviloma tudi najdaljšo življenjsko dobo. Izberite si jo tukaj.

Vaje za hujšanje lahko najdemo tudi na spletu

Ko nastopi poletni čas, veliko žensk začne hujšati, saj si želi odpraviti vse odvečne kilograme, ki so se nabrali v dolgih zimskih mesecih. Pozimi smo vsi zaviti v debelejša oblačila in zato v večini primerov niti ne opazimo, da smo se zredili. Ko pa se pojavi pomlad in začnemo nase vleči krajša in ožja oblačila, hitro opazimo, da smo pridobili kar nekaj novih kilogramov, ki jih bomo morali s pomočjo kakšne vaje za hujšanje tudi odpraviti. Vaje za hujšanje so izredno priljubljene, saj vplivajo točno na določene predele telesa. Z njihovo pomočjo lahko hitro in učinkovito shujšamo v zelo kratkem času. Vse ženske, ki si želijo do poletja imeti ponovno lepo postavo, lahko začnejo na spletu, kjer je na voljo ogromno vaj za hujšanje. Vendar pa moramo paziti, da uporabimo le prave vaje za hujšanje, ki bodo resnično delovale.

vaje za hujšanje

V poletnem času so vaje za hujšanje izredno pomembne

Poletje je čas, ko smo vse ženske rade lepe in popolne. Seveda pa vsaki izmed nas ni dano, da bomo imele lepo postavo brez napora. Večina žensk se mora za lepe in ravne obline kar precej potruditi. Za pridobitev popolne postave so odličen vaje za hujšanje, ki vsaki ženski omogočajo ponovno pridobitev zapeljivih in privlačnih predelov telesa. Vse kar je potrebno je to, da se ženska potrudi in si vsakodnevno vzame čas, da vaje za hujšanje tudi izvede. Ker živimo v izredno hitrem času, pa je veliko žensk preveč zaposlenih s službo in z družino, zato si ne utegne vzeti časa in poskrbeti za svoje telo. Vaje za hujšanje morajo tako postati del našega vsakdana. Le tako bomo po dveh ali treh mesecih vztrajne vadbe lahko opazili prve rezultate. Če sami nismo dovolj motivirani za vaje za hujšanje, se lahko odpravimo v profesionalne centre za lepo postavo, kjer na bomo pomagali in nas vodili skozi celotni postopek hujšanja.

Vaje za hujšanje pa lahko najdete tudi na strani www.lineasnella.si.

Napihljiva blazina je na plaži nepogrešljiva

Naše navade in razvade se s časom spreminjajo, kar velja tudi za aktivnosti, ki se jim predajamo na poletnem dopustu. Seveda ima vsak svoje prioritete, nekateri ciljajo predvsem na to, da bodo uspeli zasesti ugoden položaj na plaži in se predajali božanju sončnih žarkov, drugi pa bi se raje podali na morske valove. Vsak dopustnik bo torej s seboj vzel tudi nekaj opreme, ki mu bo pomagala pri izpolnjevanju svojih predstav. Kateri kos se bo izkazal za posebej vsestranskega? To je gotovo napihljiva blazina, ki je na plaži praktično nepogrešljiva, ne glede na to, kakšne aktivnosti imamo v načrtu. Pravzaprav je napihljiva blazina izjemno uporabna tudi v drugih okoljih, ne le ob morju – povsod, kjer načrtujemo sproščanje ob vodi, je pametno vzeti s seboj takšno blazino. Njena najbolj markantna vloga je vsekakor na morskih valovih, kjer ponuja neprekosljivo mesto za sprostitev in zabavo. Prav tako pa je napihljiva blazina ustrezna izbira za na plažo, tako za odrasle kot za otroke, recimo za poležavanje ali igro.

Napihljiva blazina jagoda

Napihljiva blazina v vseh mogočih izvedbah

Poleg tega je postala napihljiva blazina v zadnjem času prava modna muha, ljudje kar tekmujejo, kdo se bo na plaži predstavil z najbolj odbitim napihljivim pripomočkom. Navdušujejo različne oblike, od krofov, pice in labodov do raznih podob iz popularne kulture. V vsakem primeru izpolnjuje napihljiva blazina več nalog, in to odlično. Odpira mnoge nove možnosti za zabavo na morju in ob njem, hkrati pa s svojo podobo zbudi še nekaj več zanimanja in smeha. Splača se torej investirati v blazino, ki bo na morju pravi hit. Glede na to, da so blazine cenovno dokaj ugodne, poleg tega pa na voljo v izjemno široki ponudbi, praktično ni izgovorov. Gotovo bo tudi v prihodnjem poletju napihljiva blazina pravi spremljevalec na obmorskem dopustu.

Oglejte si ponudbo napihljivih blazin na spletni strani www.hervis.si.

Kako doseči maksimalno hitrost interneta?

Hitrost interneta je v praksi odvisna od različnih dejavnikov, zato ni nujno, da se za upočasnitev kriv ponudnik telekomunikacijskih storitev. Pogosto je težava na strani uporabnika, pa za to morda niti ne ve. Ker je možno mnoge probleme dokaj enostavno odpraviti in izboljšati hitrost povezave, se gotovo splača preveriti, kakšno je stanje in ali so možne izboljšave. V končni fazi seveda velja omejitev, ki je določena v paketu, ki ga koristimo pri ponudniku telekomunikacijskih storitev. Tam je zapisana teoretična maksimalna hitrost interneta, ki jo linija dopušča. Če ne dosegamo te hitrosti, je za to verjetno kriv kakšen dejavnik pri uporabniku. Lahko pa da gre samo za nesporazum – hitrosti so običajno zapisane v megabitih na sekundo, medtem ko se v praksi pogosteje uporablja enota megabajt na sekundo, ta vrednost je 8x manjša. Prav tako je možno, da je hitrost interneta navidezno manjša zaradi obremenitev na liniji, recimo v času prenašanja kakšnih večjih datotek ali pretočnega predvajanja multimedijskih vsebin. Če odpravimo vse te dejavnike, bi morali doseči maksimalno hitrost interneta, ki jo dopušča ponudnik.

hitrost interneta

Višja hitrost interneta v nadgrajenih paketih

Ponudniki telekomunikacijskih storitev imajo premišljeno oblikovane pakete, ki odgovarjajo željam in potrebam povprečnega uporabnika. Za tiste, ki so nekoliko bolj zahtevni, pa dobri ponudniki omogočajo nadgradnjo. Nadgraditi je možno tudi samo hitrost interneta, kar je idealno za tiste, ki ob tem ne želijo nadgraditi tudi televizijskega paketa ali drugih vsebin v paketu. Tako lahko dosežemo boljšo hitrost, ne da bi močno posegali v obstoječi paket, posledično tudi razlika v ceni ne bo drastična. Pravzaprav je možno boljšo hitrost interneta doseči že za presenetljivo nizko ceno, če to opravimo z enostavno nadgradnjo paketa, zato se splača preveriti, ali obstaja ta opcija. Nadgradnje so sicer omejene z razpoložljivo infrastrukturo in naposled seveda z omejitvami trenutno dostopne tehnologije. Želite povečati hitrost interneta?  Oglejte si vaše možnosti na strani www.t-2.net.