Zavarovanje za študente, nevarnosti na vsakem koraku

Zavarovanje za študente je nezgodno zavarovanje , ki je namenjeno osebam, katere izpolnjujejo določene pogoje. Predvsem se pogoji , ki so obvezni, da zavarovanje za študente lahko sklenemo, nanašajo na starost, status in druge podobne pogoje.

V največ primerih zavarovanje za študente, osebe, ki sklenejo zavarovanje zavaruje za primer invalidnosti, izgube življenja, ter dnevno nadomestilo za zdravljenje v bolnišnici. Dnevno nadomestilo za zdravljenje v bolnišnici je dan preživet v bolnišnici zaradi nezgode. Osebi, ki sklene zavarovanje za študente se izplača zavarovalna vsota v primeru težjih bolezni, nadomestilo za stroške težjih operacij v tujini, nadomestila za razne zlome, opekline in podobne poškodbe.

Zavarovanje za študente je namenjeno osebam, ki se izobražujejo in spadajo v starostni okvir zavarovanja. Pomembnost, ki ga zavarovanje za študente ima je zavarovanje pred nevarnostmi, s katerimi se soočajo vsak dan. Ker je dnevni urnik študentov pester, raznolik in naporen je v njem veliko aktivnosti. Temu primerno nanje prežijo nevarnosti na vsakem koraku, čeprav se jih praktično ne zavedamo. Nevarnosti na vsakem koraku se ne zavedamo vse do trenutka, ko se pojavi nesreča. Takrat izvemo, da so že poslopja kjer poteka izobraževanje, prehranjevanje, učenje in bivanje študentov polna potencialnih nevarnosti. Pomislimo samo koliko stopnic študentje dnevno prehodijo, koliko različnih podlag pod nogami prepešačijo, s kakšnimi predmeti v okolici kjer hodijo, se nahajajo ali gibajo se srečujejo. Pri tem ni nujno, da so nevarnosti in nevarni dogodki potencirani z njihovo zmanjšano previdnostjo, razposajenostjo ali nepoučenostjo o nevarnostih. Zavedati se je treba, da so za potencialne nevarnosti študentov lahko krivi vsi soudeleženci. Zavarovanje za študente je koristno že ko pomislimo na mokra tla, katera je čistilka ravnokar očistila ali jih je hišnik zmočil zaradi narave popravila ali vzdrževanja šolske stavbe v kateri poteka prehrane, stavbe v kateri poteka bivanje ali katere koli druge stavbe v kateri se študent lahko nahaja.

http://www.vzajemna.si/

Nakup na spletu, sodobna oblika trgovine

Nakup na spletu je sodobna oblika trgovine . Uveljavila se je z razvojem spleta in njegove dostopnosti širši populaciji uporabnikov.

Današnji nakup na spletu uporabljajo predvsem mlajše generacije, natančneje tiste, ki so seznanjene z uporabo spletne trgovine ter nakup na spletu poznajo kot zaupanja vreden nakup. V prihodnosti gre pričakovati spremembe predvsem v starosti populacije, predvsem starejših. Z naravnim procesom staranja se bodo danes mlajši, ki nakup na spletu uporabljajo, po vsej verjetnosti spremenili v starejšo populacijo. Veliko je pri tej verjetnosti odvisno od samega napredka, ki ga nakup na spletu doseči v prid zaupanja uporabnikov. Zavedati se je treba, da bo kljub zavedanju o pozitivnih učinkih poštenega poslovanja, vedno obstajala tudi manjša skupina, katera bo poštenje koristila kot negativno izkušnjo za uporabnika.

Spremembe bo nakup na spletu dosegel preko vsega kar si predstavljamo pod pojmom množičnost trgovanja . Z drugo besedo to pomeni, da se bodo spremembe dogajala v večanju procenta nakupa na spletu v primerjavi z klasičnim nakupom. Nemoč, ki jo nakup na spletu ima in je tudi v prihodnosti ne bo mogoče v celoti odpraviti je nezmožnost fizičnega kontakta z izdelkom. Nezmožnost fizičnega kontakta je ključna pri nakupu izdelkov, ki so v lastnostih individualno prilagojeni kupcu in so zaradi napačnega naročila neuporabni. Takšna napaka se v primeru fizičnega kontakta z izdelkom v klasični trgovini ne more zgoditi oziroma je možnost za to bistveno manjša kot nakupu prek spleta.

Poleg nezmožnosti kontakta so ovire pri širšem uveljavljanju nakupa prek spleta tudi v stroških pošiljanja. Ovire pri stroških pošiljanja so predvsem v cenovni razliki in občutno dražjem pošiljanju za manjše trge kot je Slovenije. Razliko v stroški pošiljanja bodo najbolje poznali vsi, ki živijo ob meji in jim je razlika v stroških pošiljanja dobro znana. Dodatne stroške ima nakup na spletu tudi v primeru, ko naročen izdelek ne ustreza iz naročila jasno izraženim zahtevam.

Več informacij lahko najdete na http://www.red-orbit.si/

Turistična agencija posrednik turističnih storitev

Turistična agencija je organizacija, ki posreduje med iskalci in ponudniki turističnih storitev.

Pri posredovanju med iskalci in ponudniki turističnih storitev ima turistična agencija v ponudbi razne oblike turističnih storitev kot so : transport, nastanitev, prehrana, zabava, kulturne prireditve, obisk ustanov in objektov, ki nudijo možnost ogleda ter druge podobne turistične storitve.

Turistična agencija, ki nudi organizirana potovanja, ter druge turistične storitve, je dokaj mlada oblika podjetništva. Pionirsko obdobje je turistična agencija doživela sredi 19. stoletja, ter se postopoma razvijala do obdobja po drugi svetovni vojni. Obe svetovni vojni turistična agencija pozna kot zaviralca razvoja, saj je takrat sodoben železniški promet namenjen potnikom zamenjal vloge – od turistov višjega in srednjega sloja, do vojakov. Tudi priljubljena letovišča in kraje, ki so pred prvo svetovno vojno vabila turiste, turistična agencija ni mogla koristiti kot cilje potovanj, saj je vojno dogajanje onemogočalo tako prevoz, kot druge oblike turističnih storitev.

Po drugi svetovni vojni se je v ljudeh znova zbudila želja in potreba po potovanjih in odkrivanju novih krajev, tako je turistična agencija znova prišla na svoj račun. Pravi razmah je turistična agencija doživljala skladno z razvojem prevoznih sredstev in dejavnosti prevozništva, predvsem v smislu dostopa tako prevoznih sredstev, kot prevoznih storitev širšim množicam. Prevozna sredstva si v privih povojnih letih ni mogel privoščiti vsak posameznik, zato je takrat prevladovalo v potovanje vključeno prevozniško storitev. Sredi 50′, predvsem pa 60′ letih minulega stoletja se je industrija začela zavedati pomena cenovno dostopnih prevoznih sredstev, predvsem pa verižne reakcije storitev, ki jih množična uporaba prevoznih sredstev predstavlja. Tako je z dostopnostjo prevoznih sredstev bilo omogočeno ne le potovanje, temveč tudi individualno naravnane turistične aktivnosti.

Turistična agencija je s tem odprla novo poglavje in doživela pestro paleto novih poslovnih priložnosti. Poti in kraji so bili ljudem razmeroma neznani, zato so velikokrat potrebovali nasvet in pomoč pri organizaciji potovanja. V enaki meri so bile neznanka znamenitosti, prireditve in razne oblike turistične ponudbe, katere je turistična agencija poznala in obvladovala.

http://www.agencija-oskar.si/

Kamp Polari v slikovitem zalivu

Kamp Polari je lociran v modrem zalivu . Nahaja se južno od starodavnega mesta Rovinj. Krasijo ga prelepe plaže, ki se raztezajo na dolžini dveh kilometrov.

V ponudbi lokacij namestitvenih enot kamp Polari nudi velik izbor možnosti. Tako lahko obiskovalci izbirajo lokacije namestitev ob obali, ljubitelji sence bodo raje izbrali parcele v odmaknjenih sencah borovega gozda. 1650 parcel je dober razlog, da kamp Polari uvrstimo na prednostno dopustniško listo.

Kamp Polari ima pri namestitvenih enotah na voljo naslednje ponudbe : superior parcela morje, superior parcela, parcela ter kamp prostor. Ponudbo zaokrožajo mobilne hiške deluxe, premium in standard. Ponudbo namestitvene enote po svojem okusu ne bo težko najti, saj se parcele razlikujejo od takšni, ki nudijo razgled na morje v prvi vrsti, do tistih v naravni senci borovega gozda.

Poleg namestitvenih enot kamp Polari ponuja pester izbor za tiste, ki željo prijetno okolje in izkušnjo bivanja združiti z gurmanskimi užitki. V ribji restavraciji Feral bodo prišli na svoj račun vsi, ki prisegajo na sveže ribe iz okoliškega morja ter školjke iz naravnega okolja Limskega kanala. Prav tako kuharski mojstri restavracije lahko ustrežejo tudi zahtevnejšim okusom, ki si željo priprave ribjih jedi in morskih sadežev na svoj, individualni način. Ljubitelji žara bodo našli svoj kotiček v Brnistra Gril. Poleg jedi z žara znajo kuharski mojstri krožnik obogatiti z izbiro svežih solat in sadja. Ljubiteljem hitre in okusne prehrane kamp Polari ponuja Adria Snack, za vse žejne so na plaži in ob bazenu možnosti hitre osvežitve.

Kamp Polari je za aktivne počitnice modra odločitev, saj lahko obiskovalci izbirajo od terenov za klasične športne aktivnosti kot so nogomet, tenis do adrenalinskih podvigov kot je let s padalom. Kamp Polari bo navdušil vse rekreativce, ki si želijo aktivnosti v okolici kot so recimo kolesarji ter tiste, ki si želijo plesa in zabave pozno v noč.

Resort Belvedere, v naročju zelenih borovcev

Resort Belvedere se nahaja v bližini naselja Vrsar, v srednjem delu zahodne obale Istre. Geografske znamenitost, ki ga obdajajo je otoček Sv.Jurija, nekoliko južneje je vhod v Limski kanal.
Resort Belvedere je idealen kraj za kakovosten oddih in sprostitev, ponudba kapacitet je dovolj pestra in bogata, da bo vsak našel sebi, svojim željam in potrebam primeren prostor pod istrskim soncem.
Vsem, ki iščejo vrhusko opremljene sobe in apartmaje ima resort Belvedere veliko za ponudit. Na seznamu je 134 dvoposteljnih sob in 176 apartmajev, ki so obdani z lepo oblikovanim vrtom, razdeljenih v 16 paviljonov. Iz njih je mogoč prelep razgled na staro mestno jedro Vrsarja ter pristanišče.
Vrhunski Resort Belvedere ima ponudbo nastanitvenih kapacitet razdeljeno na sobe in apartmaje. Opremljeni so z sušilcem za lase, LCD satelitskim TV, telefonom, klimo, proti plačilu je možno dobiti internetno povezavo.
Resort Belvedere ima v okviru ponudbe sob na voljo tri možnosti in sicer : dvoposteljna soba superior, dvoposteljna soba superior z dodatno posteljo ter dvoposteljna soba premium z dodatno posteljo. Poglavitna razlika med njimi je število oseb, ki jih lahko posamezna soba nudi – superior največ dve osebi, superior in premium z dodatno posteljo največ tri.
V ponudbi apartmajev resort Belvedere obiskovalcem nudi na izbiro šest vrst apartmajev in sicer : studio, apartma standard A3, apartma premium A3, apartma A4, apartma A5 ter Apartma A6. Poglavitna razlika med ponudbo apartmajev je število oseb, ki v njih lahko biva: studio, apartma standard A3, apartma premium A3 največ tri osebe, apartma A4 največ 4 osebe, apartma A5 največ 5 oseb, Apartma A6 največ 6 oseb.
Poleg nočitvenih in nastanitvenih kapacitet Resort Belvedere nudi prehrano, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne goste. Poleg klasične prehrane je moč izbirat hrano drugih prehranskih praks kot so vegetarijanci, diabetiki, ter vsem vrstam športnikom na pripravah. V ponudbo restavracije in bari spada : Restavracija, Belvedere pub, Pool bar, Aperitif bar.
Za vse , ki iščejo vrhunski oddih, kvalitetno bivanje ter prehrano je resort Belvedere pravi naslov.

http://www.maistra.si/