Tudi toner Samsung ima generične nadomestke

Toner Samsung se uporablja v laserskih tiskalnikih blagovne znamke Samsung, ki je pravi sinonim za kakovost in za vzdržljivost svojih izdelkov. Tako kot večina laserskih tiskalnikov, so tudi laserski tiskalniki podjetja Samsung dokaj zahtevne naprave, ki so navadno namenjene tiskanju tudi do nekaj tisoč kopij v enem mesecu. Tako velike in obsežne potrebe po tiskanju pa imajo le redka slovenska gospodinjstva, zato običajno tonerji zdržijo kar lep čas. Nekateri namreč omogočajo kar do 5000 kopij in glede na to, da je toner Samsung kar precej draga zadeva, morda enkrat na leto ali pa še v daljšem času nekako še gre, da kupimo originalen toner. Res je, da so obnovljeni tonerji Samsung precej bolj poceni, kot so originali, a bi pri tem gotovo lahko ugibali tudi o kakovosti le teh. Vse je seveda odvisno od tega kje smo obnovljeni toner kupili. Na najbolj enostaven način lahko obnovljeni toner Samsung po nižji ceni kupimo v številnih spletnih prodajalnah, ki se ukvarjajo s tovrstno dejavnostjo. Nekateri uporabniki so tudi z uporabo obnovljenih tonerjev v celoti zadovoljni, znali bi celo povedati, da je kvaliteta samega tiskanja z njimi popolnoma enaka originalu. Spet pa so tu drugi, ki bodo povedali, da se nakup neoriginalnega tonerja Samsung ne splača kupovati, saj je kakovost izpisa slabša, kot so ga bili vajeni pri tiskanju z originalnim tonerjem blagovne znamke Samsung. Dejstvo je, da je obnovljeni toner Samsung, sploh, če ne poznamo podjetja, ki ga je na novo obnovilo oziroma napolnilo, dovolj dober le za domačo uporabo. Da bi bil toner Samsung resnično obnovljen, bi namreč morala obnova vsebovati vsa vodila za transport papirja, saj se guma obrablja in ne omogoča potrebnega trenja za določen papir, obnova potrebnega pa bi pomenila precejšen strošek. Ko kupimo recikliran toner Samsung, nikoli ne vemo, kolikokrat je že doživel pomlajevanje.

http://www.printink.si/

Na sprehod s čevlji ali brez?

Ali ste že kdaj pomislili na to, da so čevlji edina zaščita, ki vas ščiti pred vsemi nevarnostmi, ki se nahajajo na tleh? Nevarni predmeti, bakterije, spolzke površine, ostro kamenje itn. so le delček vsega na kar vsakodnevno stopamo, pa se tega niti ne zavedamo. Čevlji so že tisočletja zraščeni z našimi stopali. Ko se odpravljamo ven si jih obujemo, ne da bi niti pomislili na to, zakaj to počnemo. Povsem naravno se nam zdi, da so čevlji del našega telesa, brez katerih bi se v svetu počutili izpostavljene. Ne glede na vse to, pa ima veliko ljudi včasih željo po osvoboditvi stopal. Nekateri si upajo tvegati in hodijo bosi celo po mestih. Vendar pa je to veliko bolj nevarno, kot če bi hodili bosi v naravi. Na mestnih površinah je namreč toliko možnih virov okužb, ki nas lahko napadejo skozi majhne praskice, ki nastajajo med hojo, da človeka, ki redno prakticira boso hojo, slej ko prej napadejo. Kot možna rešitev tega problema se ponujajo čevlji, ki simulirajo boso hojo. Običajno so to sandali s posebnim podplatom, ki ima ravno pravšnjo trdoto, da daje občutek bose hoje. Ta efekt je dosežen, ko lahko s stopalom čim bolj občutimo površino, po kateri hodimo, istočasno pa čim manj občutimo podplat obuvala.

Nekateri strokovnjaki za zdrave življenjske sloge že dolgo časa opozarjajo, da je hoja na boso nogo lahko izjemno blagodejna za zdravje. Vendar pa to velja predvsem za boso hojo v naravi, kjer lahko s hojo po naravno razgibani podlagi stimuliram masažo določenih živčnih točk na stopalu. Vendar pa so čevlji za hojo po mestu nujni. Če vam je občutek bose hoje všeč, potem pridejo v poštev čevlji, ki simulirajo hojo z bosimi stopali. Čevlji torej niso le modni dodatek, ampak so pomembna civilizacijska pridobitev, na katero velikokrat gledamo le še kot na estetski dodatek.

Več na spletni strani.

Kitajska ponuja potovanja za vse okuse

Kitajska je četrta največja država na svetu in je tako velika, kot so ZDA brez Aljaske, a ponuja toliko zanimivih mest in toliko raznolikih pokrajin, kot celotna Evropa.  Kitajska je zares ogromna dežela, ki ima izjemno bogato kulturo, ter dolgo in predvsem živahno zgodovino. Le malo je krajev na svetu, ki bodo na vas naredili tako močan vtis, kot ga naredi Kitajska, ki ponuja toliko raznolikih čudes. Za potovanje na Kitajsko boste potrebovali vizum, izjema sta Hong Kong in Macao, vse informacije v vezi s potovanjem in s pridobitvijo vizuma, boste dobili na veleposlaništvu Ljudske republike Kitajske, ki je v Ljubljani. Če boste potovali s turistično agencijo, pa vam bodo podali veliko informacij v vezi s potovanjem, pa tudi pomagali do vizuma kar pri njih.

Ker je Kitajska zares ogromna dežela, lahko pričakujete raznolika podnebna območja, pa tudi vse mogoče podnebne ekstreme. Kitajska je primerna za obisk kadarkoli v letu, a je pri tem treba upoštevati, v kateri njen del boste potovali. Najbolj priljubljeni meseci za obisk so marec, april, september in oktober, vendar morate vedeti tudi to, da so to meseci, ki so cenovno najmanj ugodni. Kitajska je dežela mnogih obrazov, v kateri najdemo veliko znamenitosti in zanimivosti, ki vas bodo tako očarale, da se boste tja radi vrnili. Če pogledamo le nekatere, nikakor ne moremo mimo glinene vojske v Xianu, neverjetne veščine Šaolinskih menihov, naravnost očarale vas bodo prikupne pande, pravljična pokrajina v Guilinu, sodobni in živahni Šanghaj, kraška pokrajina ter mešanica starega in sodobnega, ki zaznamuje utrip mesta Peking. Kitajska je svet, ki ga ne morete spoznati v enem samem tednu, to je dovolj le za bežen spoznavni dotik. Komaj po treh tednih jo lahko vsaj nekoliko začutite. Kitajska je dežela, ki jo dejansko morate obiskati večkrat, da zares spoznate vse njene posebnosti.

http://www.agencija-oskar.si/

Kaj so uradni prevodi?

Biti prevajalec in opravljati prevajanje je v času globalizacije, v času podiranja mej med državami v Evropi, zelo iskan poklic. Prevajalce potrebujemo na različnih področjih. Prevesti enostavna besedila je enostavno in se ga loti lahko tudi začetnik. Veliko bolj odgovorno in zahtevno je sestaviti prevod strokovnih besedil in leposlovnih besedil. V posebno skupino štejemo uradno ali sodno prevajanje. Lahko ga opravimo ustno ali pisno. Opravljajo ga lahko samo sodni prevajalci ki jih mora potrditi Ministrstvo za pravosodje in prevalalec mora opraviti posebno zaprisego.

Sodni prevodi.

Biti morajo vedno sodno overjeni. Prevajanje je sestavljeno iz besedila, ki je izvirnik in prevoda v cilnem jeziku. Obe besedili je potrebno zvezati z državno vrvico in potrebno ju je ožigosati s štampiljko sodnega tolmača. Tolmač mora biti sodno zaprisežen prevajalec. On je tisti, ki potrjuje pravilnost prevoda listine z zaznamkom, ki je lahko napisan ali pa odtisnjen. Tolmač ima svojo štampilko na kateri je njegovo osebno ime in stalno prebivališče. Kateri prevodi morajo biti sodno overjeni je določeno. To so spričevala in diplome, potrdila o nekaznovanju, družbene pogodbe, notarski zapisi, kupoprodajne pogodbe, bilance stanja, izpisi iz sodnega registra, sodbe, letna in finančna poročila in poslovni dokumenti. Prevajalske agencije imajo velikokrat zagotovljene sodne prevajalce, ki lahko opravljajo sodno prevajanje. Lahko se pa odločimo za samostojnega sodnega prevajalca. Sodno prevajanje opravljajo sodni tolmači. To so jezikovno izobraženi ljudje, ki prevajajo pisana besedila in govorjena besedila. Prevajalcem govorjenih besedil pravimo sodni tolmači in večinoma prevajajo na zahtevo sodišča, na zahtevo državnega organa ali pa na zahtevo pravne ali fizične osebe.

Še več o sodnih prevodih si lahko preberete tudi tukaj.

V Sloveniji imamo Pravilnik o sodnih tolmačih. Ta pravilnik je zapisan za nekatere tuje jezike in sicer za: albanski, angleški, arabski, bosanski, bolgarski, češki, črnogorski, francoski, finski, flamski, grški, hrvaški, holandski, italijanski, japonski, kitajski, madžarski, makedonski, nemški, pakistanski, poljski, portugalski, romunski, ruski, slovaški, srbohrvaški, srbski, španski, švedski, turški in ukrajinski jezik. Možni so tudi sodni prevodi v gotici, latinici in prevodi govorice gluhonemih. Sodni prevodi v ostale jezike ni možno opraviti.

Čemu služijo zaposlitveni portali, kot je mojedelo.com

Zaposlitveni portali, kot je mojedelo com, so postali v zadnjih letih najbolj učinkovit način za iskanje zaposlitve. V današnjem času je lahko iskanje prve zaposlitve izjemno težko. Razlog je vsem znan: v Sloveniji je gospodarska kriza pošteno zmanjšala število razpoložljivih delovnih mest, zaradi česar je zelo težko najti zaposlitev. Tisti, ki še nimajo delovnih izkušenj pa so še dodatno potisnjeni v slabši položaj, ker jih prehitijo osebe, ki jih seveda imajo. Pomembno je torej, da iskalec zaposlitve izkoristi vse priložnosti, tudi tiste, ki jih ponujajo zaposlitveni portali, kot je mojedelo com. Potrebno se je mrežiti in informacijo, da iščete zaposlitev, morate posredovati čim več osebam. Naj vam pri tem ne bo nerodno, tako kot lahko z lahkoto naredite svoj profil na mojedelo com, lahko z lahkoto poveste tudi znancem, sorodnikom in sosedom, da iščete delo in da ste pripravljeni sprejeti ponudbe, ki zadoščajo določenim kriterijem.

 

Zavedati se morate, da dandanes ti kriteriji ne morejo biti preveč visoki, če želite najti delo v relativno hitrem času. To pomeni, da boste morali popustiti glede stopnje izobrazbe in sprejeti delo, ki takšne stopnje izobrazbe, kot ste jo dosegli, ne potrebuje. Pri iskanj si pomagajte s portali, kakršen je tudi mojedelo com. Zaposlitveni portali so točke srečevanja ponudbe in povpraševanja po delu, saj služijo predvsem temu, da na hiter in učinkovit način obe strani med seboj povežejo. Takšni spletni portali so odličen naslov za iskanje vseh informacij, ki so povezane z iskanjem zaposlitve, pa naj bo prva, druga ali pa tretja po vrsti. Vedno se lahko naučite kaj novega in spoznate, kje ste nekoč pri iskanju delali napake, zaradi katerih je bil celoten proces daljši kot bi bil sicer. Zaposlitveni portal, kot je mojedelo com, vam bo priskrbel vse potrebne informacije za to, da boste napisali odlično prošnjo za delo, CV in drugo zaposlitveno dokumentacijo.

Več si preberite tukaj.

Kako sestaviti informativni izračun zavarovanja (1/3)

Danes vam večina zavarovalnic omogoča, da naredite informativni izračun zavarovanja. Tako lahko recimo izračun zavarovanja naredite na zelo preprost način prek pogovornega okna na spletni strani zavarovalnice. V primeru, da bi radi zavarovali svoj avtomobil, boste lahko korak za korakom vnesli razne relevantne podatke. Najprej boste izbrali znamko vozila, nato model, datum prve registracije, rojstni datum lastnika in nato boste dodajali različne dodatne opcije, ki jih bo izračun zavarovanja upošteval pri končni ceni. Standardni paketi vključujejo zavarovanje voznika, nimajo pa vsi paketi recimo kasko zavarovanja. V izračun zavarovanja za avtomobil lahko pri nekaterih zavarovalnicah vnašamo elemente tako imenovanega delnega kaska. To pomeni, da izbiramo možne škodne dogodke, za katere bo avtomobil zavarovan. Tako lahko izberemo, da izračun zavarovanja upošteva naravne in tako imenovane elementarne nesreče, škodo, ki jo povzroči divjad ali pa domače živali, škodo, ki nastane na parkirišču, primer kraje, posebej se lahko zavarujejo zunanja svetlobna telesa in stranska ogledala itn.

 

V izračun zavarovanja lahko vključite tudi asistenco. Gre za storitev, ki jo jamči zavarovalnica, s katero poskrbi, da lahko kadarkoli pokličete pomoč. Če se vam pokvari avto, vam zmanjka bencina v rezervoarju, vam pregorijo žarometi itn., lahko pokličete asistenco, ki vam ponudi brezplačno pomoč, če seveda uveljavljate pravico do pomoči, za katero ste zavarovani oziroma prek zavarovanja upravičeni.

 

Številne zavarovalnice pri avtomobilskem zavarovanju, ko delate izračun zavarovanja, upoštevajo določene popuste in bonuse. Mnogokrat dobijo popust mlade družine, saj spadajo med manj rizične voznike na cesti. Če je v avtomobilu majhen otrok, to poveča odgovornost voznika in zaradi tega je tudi vedenje na cesti veliko bolj varno in s tem je toliko manjša verjetnost, da nastane škodni dogodek. V izračun zavarovanja lahko vključite tudi pravno zaščito, s katero si zagotovite dodatno pravno varnost v primeru takšnih ali drugačnih nezgod. To pomeni, da vam ni potrebno skrbeti za pravne zastopnike in postopke, ki so nastali v povezavi s predmetom zavarovanja.

 

Več informacij poiščite tukaj.