Zakaj je kampiranje na Hrvaškem tako priljubljeno

Kampiranje na Hrvaškem ni še nobenega ljubitelja poletnega dopusta pustilo razočaranega. Hrvaška obala je bila priljubljena turistična destinacija že stoletja nazaj. Obiskovali so jo plemiči in aristokrati iz celotne Evrope in vedno je veljala za prestižno točko na Jadranu. Tudi za slovenske turiste predstavlja hrvaška obala zelo priljubljeno destinacijo. Razlogov za to je nedvomno več, vendar pa sta dva najpomembnejša naslednja: 1. hrvaška obala se nahaja zelo blizu nas in 2. neokrnjena narava s svojim čistim morjem je najlepša in najbolj privlačna v vsej Evropi. In prav kampiranje na Hrvaškem je tisti najbolj primeren in pristen način, da izkoristimo dopust v neposrednem stiku s to prekrasno naravno dediščino.

Hrvaška je nedavno nazaj postala članica Evropske unije. To je prineslo precej prednosti tudi za tiste, ki se odločajo za kampiranje na Hrvaškem ali pa za preživljanje dopusta na kakšen drugi način. Na voljo imate zelo pestro ponudbo kampov, predvsem pa so med njimi številni takšni, ki ponujajo zelo širok nabor storitev, ki povečujejo udobje gostov.

Če se odločate za kampiranje na Hrvaškem, potem izberite kamp, ki ima takšno lego, ki vam najbolj ustreza. Sem spada oddaljenost od obale in do okoliških mest. Tisti, ki imate radi bolj samotarsko preživljanje dopusta, obiščite kakšen kamp, ki se nahaja dlje od mesta in turističnih središč. Posebej pomembno je, da ko izbirate kamp za kampiranje na Hrvaškem, pogledate njegovo ponudbo. Za starše z otroki je pomembno, da so dostopni bazeni in razne animirane prireditve. Obiskovalci, ki so bolje športno razpoloženi, pa bodo želeli možnost izposoje koles, surfov, vodnih skuterjev, teniška igrišča, igrišča za nogomet in košarko itn. V to ponudbo spada tudi možnost organiziranega potapljanja. Moderna ponudba kampov je široka, kar je še dodaten razlog za kampiranje na Hrvaškem. Poleg najlepše obale v Evropi in odlične ponudbe po ugodnih cenah, imate še nešteto drugih možnosti, kako preživeti prekrasen dopust.

Več informacij najdete tukaj

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>