Zakaj izbrati lesena vrata?

Kljub temu, da so vhodna vrata le zanemarljiv del celotne fasade površine objekta, so ta eden najbolj vidnih elementov celotne zunanje podobe hiše. Vsak obiskovalec, ki se napoti k naši hiši, bo vedno stopil najprej proti vratom, zato so vrata del, ki bo najbolj na očeh. Nekateri jih poimenujejo tudi obraz in duša hiše, namreč ta element daje prvi vtis o lastniku hiše.

Ena izmed dražjih vendar kljub temu najbolj varnih, obstojnih in kvalitetnih vrat so masivna lesena vrata. Z svojim masivnim lesenim videzom dajejo tudi občutek mogočnosti in hkrati topline v stanovanju. Še bolj kot pri drugih vratih je pri masivnih lesenih vratih pomemben pravilen način izdelave. Zaradi suhega in toplega zraka, znotraj stanovanja lahko kaj hitro prispeva k deformaciji ali ukrivljanju masivnih vrat. Da se to prepreči, morajo biti vrata izdelana po sistemu lepljenja slojnega lesa.

Če izbiramo lesena vrata za vhod v hišo, je najbolje da izberemo močna lesena vrata, ki so narejena iz masivnega lesa ter dodatnih materialov, kot so steklo, kovine… taka vrata so zelo varna, saj vsebujejo elemente proti vlomu.

Včasih so močnejša vrata predstavljala premožnega lastnika, medtem ko so manjša in enostavnejša vrata predstavljala manj premožnega prebivalca. Skozi čas so se te razlike zabrisale, sedaj pa se ta ponazoritev spet vrača na slovenska vhodna vrata. Cene vhodnih vrat se med seboj zelo razlikujejo, od nekaj 100€ pa vse do več 1000€, odvisno predvsem od kvalitete.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>