Zakaj izbrati gume Debica?

Pnevmatike oziroma gume kot jim tudi pravimo, so eden pomembnejših delov vsakega prevoznega sredstva (avtomobila, tovornjaka, motorja, tudi kolesa itd.). Brez gum, bi bil avto neuporaben. Gume, pa imajo poleg tega, da omogočajo premikanje oziroma vožnjo avtomobila, še druge naloge:
– omogočati morajo dober stik s podlago v vseh okoliščinah (hitrostnih, topografskih in klimatskih)
– pospeševanje in zaviranje, ter prečne sile
– odpornost na temperaturo
– oprijem cestišča
– vzdržljivost

Poznamo tri vrste gum, ki pa se razlikujejo predvsem v profilu in pa trdoti gume. Uporabljajo pa se za različne letne čase:
zimske gume
letne gume
celoletne oziroma letno-zimske gume

Katere gume se uporabljajo za kateri letni čas, pa nam pove že ime. Letne gume se uporabljajo v zimskih časih, oziroma takrat, kadar sta na cestiščih sneg in pa led. Letne gume pa se uporabljajo takrat, kadar ni snega in ledu, oziroma nevarnosti zdrsa s cestišča, se pravi nekje od sredine marca pa do sredine novembra. Razlika med letnimi in zimskimi gumami je v profilu, pa tudi v tem, da so zimske gume malo bolj trde. Pa tudi v ceni se razlikujejo. Pri nakupu gum moramo biti pozorni predvsem na starost gum, saj imajo tudi te življenjsko dobo, in tako postanejo manj varnejše. Ker pa je dandanes velika konkurenca med proizvajalci gum, pa dostikrat ne vemo, za katere gume se odločiti. Pa naj vam povem nekaj o gumah proizvajalca Debica. Podjetje Debica izdeluje zimske in letne gume. Gume Debica so zelo priznane gume, spadajo pa tudi v visok kakovostni razred. Čeprav so to kakovostne gume, se lahko pohvalijo tudi z izjemno nizko ceno in pa dolgo življenjsko dobo. Te gume lahko kupite v raznih avto salonih, lahko pa tudi preko interneta, kjer imate zelo veliko ponudbo gum Debica, poleg tega pa jih lahko med seboj tudi primerjate.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>