Zagotovo je pravi čas, da zamenjate stara okna

Zamenjati stara okna, ki so na pogled sicer še vedno kolikor toliko lepa, še vedno se jih lahko umije in so kot nova, vendar pa so že stara? Se tudi vi to sprašujete in zamenjavo prelagate iz leta v leto, na zimo pa ste že povsem odločeni, da jih boste zamenjali, ker imate takšne izgube, ko kar čutite, kako ob oknu v stanovanje zahaja mrzel zrak?

Odgovor je vsekakor da, zamenjajte že enkrat stara, dotrajana okna, saj je bil čas za zamenjavo pravi tudi že nekaj let nazaj, približno 10 ali pa malo več nazaj, ko so res začeli izdelovati vrhunska okna, s katerimi boste res privarčevali. Pred tem je bilo nekaj let sicer tudi možno kupiti kolikor toliko dobra okna, ko so že začeli v okna vgrajevati po tri stekla in vmes plin, vendar pa je napredek vseeno danes šel mnogo bolj naprej.

lesena stara okna

               Napredek pri oknih je šel zelo naprej v primerjavi z okni izpred 50 let

 

Se sploh še spomnite, kakšna okna so bila včasih. Seveda, bila so samo lesena, vendar pa je okoli tistih oken tako pihalo, da so bila pozimi vedno zarošena in obložena z odejami, da se je pihanje vsaj nekoliko ublažilo. V kolikor imate takšna okna, res nikar več ne čakajte naslednjega letnega časa, temveč pojdite res v akcijo takoj, saj se vam stanovanje tudi poleti veliko bolj greje, kot bi se sicer z novimi okni. Pa nikar se ne bojte, da bi zato bilo v vašem stanovanju več vlage. V kolikor boste okna pravilno uporabljali, tudi vlage ne boste imeli, zato dejansko ni čisto nobene ovire. Če samo računate, koliko denarja boste morali odšteti za nakup oken, potem raje pomislite še iz druge smeri, koliko pa boste pozimi privarčevali, ker vam toplota ne bo več uhajala skozi okna. Zagotovo nekaj kubikov manj drv bo šlo, v kolikor pa se grejete s kurilnim oljem pa bodo prihranki še toliko večji in se vam bo investicija kaj hitro povrnila, v stanovanju pa se boste počutili mnogo bolje.

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>