Za kolesarjenje potrebujete le kolo in voljo

Za kolesarjenje je dovolj le kolo in veliko dobre volje. Tudi kolo naj ne bo nič posebnega. Dovolj bodo že koliko toliko ohranjena gorska kolesa, tudi otroška kolesa so dovolj dobra, če želi vaš otrok kolesariti.

Ko kolesa niso več problem in poskrbite, da so brezhibna, se kolesarjenje lahko začne. A za začetnike je lahko velik problem poiskati primerne kolesarke poti. Za kolesarjenje so najbolj primerne tiste poti, ki so tudi najbolj varne ter zanimive tudi zaradi narave. Takšne poti naj bodo čisto zaprte za promet ali pa naj bo promet na njih minimalen. Izbrati morate tudi takšne kolesarke poti, ki bodo ustrezale vašemu tipu kolesa, saj je to za kolesarjenje bistvenega pomena.

Če imate cestno kolo, potem se boste prometu težko izognili, saj se vaše kolo dobro obnese le na cesti oz. asfaltnih površinah, na katerih je običajno tudi veliko prometa. Treking kolo bo že dovolj dobro za kakšno makadamsko ali gozdno pot, prav ti dve vrsti pa imajo najrajši gorska kolesa.

V kolikor ne poznate področja kjer želite kolesariti, je najbolje, da se na prvih nekaj kolesarskih podvigov odpravite s kakšnim prijateljem ali prijateljico, ki to področje pozna. Če nimate nikogar, ki bi vas lahko odpeljal na kolesarki izlet, se lahko kljub temu odpravite kamor koli želite.

Danes imamo namreč na voljo številne GPS naprave, ki vas vodijo na vaši poti do cilja. Poti si lahko že prej nastavite. Tudi brez takšnih naprav bi šlo, saj lahko na internetu poiščete številne kolesarke poti po Sloveniji in podrobne opise. Če jih boste natisnili in vzeli s sabo na pot, bo to lahko prav zanimiva kolesarska izkušnja. Prvič se boste malo iskali, drugič pa boste pot že dokaj dobro poznali.

Comments are closed.