Vrtne garniture, pasti všečnosti na prvi pogled

Vrtne garniture so pogost nakup na prvi pogled.

To so pogosto vrtne garniture, s katerimi nimamo nikakršne uporabniške izkušnje . Všeč nam je lahko karkoli od lastnosti in zaznanega : barva, materiali, izvedba ter druge lastnosti. Ena od pogostih pasti je izpostavljenost dobrih lastnosti, ki jih vrtne garniture kažejo ter jih najprej opazimo. Te lastnosti imajo pogosto zakrite razne pomanjkljivosti, zato velja biti pri izbiri previden. Za dodano vrednost izpostavljenosti dobrih lastnosti poskrbijo trgovci z raznimi dekoracijami in dodano razno drugo opremo. Tako nam v oči padejo točno določene vrtne garniture, druge pa lahko zaradi tega spregledamo. Če se postavimo v vlogo trgovca, je takšna izpostavljenost zaradi slabe prodaje, manjšega zanimanja, stare zaloge ali kaj podobnega. Sami moramo takšne vrtne garniture predvsem preveriti ter ne slepo zaupati izpostavljenosti. Dekoracija in razna druga dodana oprema je privlačna, vendar lahko za nas tudi bolj ali manj nemogoča. Dodatno opremo lahko nimamo kam postaviti, lahko je doplačilno za nas nesprejemljivo ter nam lahko drugače ne ustreza. Zato velja biti pri izbiri nekoliko bolj rezerviran, pa čeprav zaradi tega ne ravno dobro sprejet s strani trgovca. Pastem všečnosti na prvi pogled se najlažje upremo, če si naredimo seznam ali celo spisek lastnosti. Sestavimo ga na podlagi nam najbolj primernih lastnosti vrtne garniture po naših izkušnjah ali na osnovi tujih referenc. S tem seznamom ali spiskom se odpravimo po nakupih ter zahtevamo čim večjo prilagodljivost. Vse kar ni na spisku je za nas neprimerno ter osnova za pogajanja. Marsikateri trgovec bo nudil za manj primeren vrtne garniture popust, posebno v višjih cenovnih razredih. Najmanj kar lahko v nasprotnem primeru naredimo je, da se odločimo za izdelavo vrtne garniture po naročilu.

V tem primeru izberemo samostojno čisto vse lastnosti, v ceno pa je lahko vštet tudi prevoz, postavitev ter razne druge dodatne ugodnosti za vrtne garniture.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>