Tudi nudizem ima svoja pravila, ki jih je treba upoštevati

Nudizem je beseda, ki izvira iz stare grške besede nudus, kar pomeni, biti gol, torej biti brez obleke. Je oznaka za kopanje, sončenje, skratka za dopust brez oblačil. Zgodba o nudističnih letoviščih se je začela daleč pred holivudskimi filmi, ki so prikazovali goloto. Izvorno je nudizem nemški koncept iz 1920 leta in poudarja zdravo goloto. Še danes je prav Nemčija tista država, ki poleg nudizma na plažah, nudijo možnosti za nudistični treking, sprehode, pri njih pa boste našli tudi nudistične kolesarske klube. To je seveda v Nemčiji, čeprav se počasi prijemlje že tudi pri nas. V večini drugih držav po svetu, imajo ljudje nudizem najraje na temu namenjenih plažah. Glede na to, da se tudi po časopisih in na televiziji predstavlja vedno več golote, postaja tudi nudizem vedno bolj privlačen. Pri nas še nimamo javnih nudističnih plaž, zato pa je za nudizem veliko bolje poskrbljeno na sosednjem Hrvaškem.

Nudizem ni kazanje samega sebe, ampak je preprosto način življenja. Če niste nudist od nekdaj in so v vas vcepleni tisti nerazumni občutki sramu pred drugimi, je prav, da si preberete nekaj nasvetov, če si v prihodnje želite tudi vi okusiti čare nudizma na plaži. Če ste nekoliko bolj sramežljivi, se na plažo odpravite takrat, ko še ni gneče. Tako se boste lahko v miru slekli in pripravili na božanje sončnih žarkov. Ekshibicionizem in voajerstvo sta res sestavni del nudizma, toda vedeti morate, da večina nudistov tudi na plaži ceni zasebnost. Bodite uvidevni do drugih in ne razkazujte svojega premoženja preveč očitno in ponosno. Prav tako ne strmite v njihove intimne predele, ne kažite s prstom, vsekakor pa se ne posmehujte. Nudizem je svojevrsten užitek, zavlečite se v svoj kotiček na plaži, zaščitite se pred soncem in se popolnoma predajte le sebi, soncu in vodi.

Več informacij tukaj

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>