Toplotna in požarna zaščita objekta

Zavedanje o pomembnosti fasadne izolacije zadnje čase krepko narašča. V današnjih časih bo namreč vsak investitor, ki ima nekaj znanja in vesti, težil k energijsko varčni hiši. Smisel sicer ni samo varčevanje energije z vidika lastnih stroškov, ampak je pomembno ohranjanje okolja in zmanjševanje emisij toplogrednih plinov. Danes se najpogosteje pojavlja kontaktni tankoslojni fasadni sistem. Podjetje Knauf Insulation vam nudi dva tipa toplotnih in protipožarnih izolacij, ki so namenjene kontaktnim fasadam. Oba tipa izolacije, ki jih ponuja omenjeno podjetje, pa imata razred odziva na ogenj A1.

Pri izolaciji je pomembna debelina izolacije in vrsta izbranega materiala, saj je izolacija bistveni element doseganja nizkoenergijskega režima objektov. Pomemben vidik izolacije pa je tudi negorljivost, saj taka izolacija naredi objekt bistveno bolj požarno varen. Knauf Insulation za nizkoenergijske hiše priporoča debelino izolacije 16-20 cm pri zunanji steni, 30 cm toplotne izolacije za poševno streho ter 10-14 cm izolacije za tla.

Toplotna izolacija mora imeti dobre toplotnoizolacijske lastnosti. Knauf Insulation vam na tem mestu priporoča 20-30 cm debeline izolacije za zunanjo steno, 30-40 cm debelo izolacijo pri poševni strehi in za tla izolacijo debeline 14-20 cm. Kot smo že omenili, je pomembna požarna varnost. Negorljiva izolacija na fasadi v primeru požara lahko bistveno upočasni njegovo širjenje in seveda tudi pridobi dragoceni čas za evakuacijo stanovalcev in reševanje premoženja.

In zakaj bi izbrali kameno volno Knauf Insulation za vašo fasado? Kamena volna vam nudi izjemne toplotno izolacijske lastnosti in vam tako omogoča prihranek velike količine energije, je negorljiva, hkrati pa je tudi naraven izolacijski material, ki bo vaši hiši omogočil dihanje. Objekt boste tudi zvočno zaščitili, vaša fasada pa bo kompaktna in trajna. Za izbiro fasade in izolacije si vzemite čas.

Comments are closed.