Tonerji starejši laserskih tiskalnikov

Tonerji za laserske tiskalnikeTonerji za laserske tiskalnike niso vsi enaki. Če ste tudi vi lastnik laserskega tiskalnika in mislite, da se vam je izpraznil, potem boste morali kupiti novega. Ker pa se tonerji med različnimi znamkami med seboj razlikujejo, boste morali izbrati pravega. Vsak proizvajalec tiskalnika običajno izdeluje svojega. Seveda pa je tudi od samega modela laserskega tiskalnika odvisno, kakšen toner lahko uporabimo. Proizvajalci laserskih tiskalnikov na vsakih nekaj let zamenjajo osnovne lastnosti, s tem se spremenijo tudi tonerji. To pomeni, da če imamo sami doma starejšo različico nekega laserskega tiskalnika, potem skoraj zagotovo tonerji novejši modelov ne bodo primerni zanj.

Zaradi tega je veliko ljudi zaskrbljenih, da s časom ne bodo tonerji za njihove modele več dostopni, ker jih proizvajalec ne bo več izdeloval. Ta skrb je sicer deloma upravičen, saj se proizvodnja z leti res preneha, ampak običajno govorimo o zelo dolgem obdobju proizvodnje. Poleg tega pa ostanejo tudi zaloge še nekaj časa po tem. Mnogi svoje laserske tiskalnike menjajo zelo pogosto, mnogi se pokvarijo ali pa jih preprosto zavržejo, tako da s časom kupcev, ki jih zanimajo zastareli tonerji, ni več toliko kot na začetku.

V primeru pa, da tonerji za vaš specifični model res niso več nikjer dobavljivi, potem res še ni potrebno obupati. Obstajajo tudi seti za polnjenje oziroma obnavljanje. Prah za laserski tiskalnik, ki je sestavljen iz finih kosov plastike, ogljika in pigmenta lahko z nekaj spretnosti spraviei v njegovo notranjost. Nekateri stari tonerji to omogočajo na zelo lahek način, pri drugih pa je potrebno nekaj več spretnosti.

Comments are closed.