Vrtne garniture, pasti všečnosti na prvi pogled

Vrtne garniture so pogost nakup na prvi pogled.

To so pogosto vrtne garniture, s katerimi nimamo nikakršne uporabniške izkušnje . Všeč nam je lahko karkoli od lastnosti in zaznanega : barva, materiali, izvedba ter druge lastnosti. Ena od pogostih pasti je izpostavljenost dobrih lastnosti, ki jih vrtne garniture kažejo ter jih najprej opazimo. Te lastnosti imajo pogosto zakrite razne pomanjkljivosti, zato velja biti pri izbiri previden. Za dodano vrednost izpostavljenosti dobrih lastnosti poskrbijo trgovci z raznimi dekoracijami in dodano razno drugo opremo. Tako nam v oči padejo točno določene vrtne garniture, druge pa lahko zaradi tega spregledamo. Če se postavimo v vlogo trgovca, je takšna izpostavljenost zaradi slabe prodaje, manjšega zanimanja, stare zaloge ali kaj podobnega. Sami moramo takšne vrtne garniture predvsem preveriti ter ne slepo zaupati izpostavljenosti. Dekoracija in razna druga dodana oprema je privlačna, vendar lahko za nas tudi bolj ali manj nemogoča. Dodatno opremo lahko nimamo kam postaviti, lahko je doplačilno za nas nesprejemljivo ter nam lahko drugače ne ustreza. Zato velja biti pri izbiri nekoliko bolj rezerviran, pa čeprav zaradi tega ne ravno dobro sprejet s strani trgovca. Pastem všečnosti na prvi pogled se najlažje upremo, če si naredimo seznam ali celo spisek lastnosti. Sestavimo ga na podlagi nam najbolj primernih lastnosti vrtne garniture po naših izkušnjah ali na osnovi tujih referenc. S tem seznamom ali spiskom se odpravimo po nakupih ter zahtevamo čim večjo prilagodljivost. Vse kar ni na spisku je za nas neprimerno ter osnova za pogajanja. Marsikateri trgovec bo nudil za manj primeren vrtne garniture popust, posebno v višjih cenovnih razredih. Najmanj kar lahko v nasprotnem primeru naredimo je, da se odločimo za izdelavo vrtne garniture po naročilu.

V tem primeru izberemo samostojno čisto vse lastnosti, v ceno pa je lahko vštet tudi prevoz, postavitev ter razne druge dodatne ugodnosti za vrtne garniture.

Vrtne garniture, nakup ob koncu sezone

Vrtne garniture imajo pogosto sezonski popust .

Popusti niso dobrodelna akcija, ampak posledica spremenjenih razmer na trgu. Trg predstavljata ponudba in povpraševanje. V sezoni od pomladi do konca poletja vrtne garniture uporabljamo, zato je po njih povpraševanje veliko. Ob velikem povpraševanju trgovci nimajo interesa zniževati ceno, saj je zanimanje veliko. Vse se spremeni ob koncu sezone, ko se povpraševanje po garniturah zniža. Dodatno pa trgovce bremenijo neprodane zaloge . Neprodane zaloge so za trgovce breme iz več razlogov. V njih se skriva izguba, ki je z vsakim dnem večja in se akumulira. Dodatno bremenijo prodajne in skladiščne prostore. Z zaslužkom od prodaje bi imeli možnost gospodariti, na prodajnih in skladiščnih prostorih pa bi lahko razstavili ali skladiščili tržno bolj zanimivo blago. Zato so pripravljeni vrtne garniture prodati po nižji ceni, ker pričakujejo temu primero večje zanimanje kupcev. Kupci imajo podobne dileme, ki so seveda od primera do primera različne. Cenovno ugodne vrtne garniture nudijo prihranek, vendar je možnost izkoristka majhna, minimalna ali praktično onemogočena. Kar pomeni, da bolj ali manj vržejo denar stran. Dodatno lahko vrtne garniture kradejo prostor, ki ga lahko koristimo v druge namene. Največje možnosti za dober izkoristek imajo lastniki zimskih vrtov oziroma vsi, ki bodo lahko vrtne garniture pozimi uporabljali. Poleg zimskih vrtov so to lahko razni pomožni bivalni prostori, kot so garaže, kleti in podobni prostori. Če jih uredimo, pospravimo in očistimo, lahko v njih namestimo vrtne garniture ter imamo dodaten prostor. Uporabljamo ga lahko za zabave, za hobije ter za razne druge priložnosti. Kdor takih možnosti nima, mora resno razmisliti o smiselnosti nakupa. Neuporaba kupljenega pomeni stran vržen denar, tudi če gre za izredno velik popust. Praktično denar spremenimo v zaloge, ki jih ne bomo potrebovali nekaj mesecev.

Vrtne garniture so dober nakup ob koncu sezone, če imamo potrebo ali priložnost uporabe v zimskih mesecih.

 

Več

Vrtne garniture, številne možnosti izbire

Vrtne garniture ponujajo številne možnosti izbire ter v mnogih primerih dodatne ugodnosti.

Na dodatne ugodnosti velikokrat niti ne pomislimo. Vrtne garniture imajo lahko
nižje cene , prodajalec nam nudi boljše plačilne pogoje, brezplačno dostavo, postavitev, montažo in podobno. Na vse te dodatne ugodnosti velikokrat ne pomislimo, ker so v ospredju vrtne garniture. Večkrat pa se nanje ozremo, ko sta dve ponudbi izenačeni v velikem obsegu. V takem primeru lahko tehtnico na stran najboljše izbire nagnejo prav naštete dodatne ugodnosti. Nižje cene so popusti iz različnih razlogov. Sezona je pri koncu, prodajalec odprodaja zalogo zaradi preusmeritve prodajnega programa, vrtne garniture imajo lahko napake, so poškodovane in podobno. V teh primerih so osnovne lastnosti praktično nespremenjene. Kljub nižji ceni dobimo praktično enake lastnosti, kot pred popustom. Zato velja take ponudbe vsaj pogledati. Včasih so takšne vrtne garniture celo boljša izbira, kot novejše. Tak primer je program, ki je že dolgo časa v prodaji. Prednost v primerjavi z novejšo ponudbo je v tem, da lahko na raznih primerih vidimo kako uporaba vpliva na materiale, zasnovo, konstrukcijsko trdnost in podobne lastnosti. Praktično imamo pred očmi prikazano, kako bi izbrane vrtne garniture izgledale po določenem času uporabe. Pri najnovejših modelih to možnost nimamo, ker so na trgu premalo časa. Temu primerno pa ne moremo videti, kako uporaba vpliva na zasnovo, materiale, konstrukcijsko trdnost in druge lastnosti. Plačilni pogoji so lahko tudi zelo dobra in sprejemljiva lastnost. Zaradi boljši plačilnih pogojev nam je lahko dostopno tudi prestižnejša ponudba oziroma ponudba iz višjega cenovnega razreda. Dostava na dom in montaža sta možna dodatna prihranka. Velikokrat je izbrano večjih dimenzij, kar pomeni posebne zahteve za prevoz. Prevoz v lastni režiji bi pomenil več voženj ali pa razne dodatne logistične stroške .

Zato nam takšne vrtne garniture prinašajo bodisi možnost prihrankov, bodisi možnost nakupa dražjih izvedb ali številnih dodatnih artiklov.

Vrtne garniture, oprema bivalne površine

Vrtne garniture opremljajo zunanje bivalne površine skladno z željami in zahtevami.

Dom sestavljajo notranje bivalne površine, v nekaterih primerih pa tudi zunanje površine . Nahajajo so na zunanji strani bivalnih objektov, lahko so zelo različne, pomenijo pa veliko pridobitev, če so uporabne in jih je mogoče izkoristiti. izbrane vrtne garniture lahko postavimo na skromen balkon, pa imamo dodatno bivalno površino zunaj. Torej obstajajo možnosti tudi tam, kjer jih praktično ni oziroma so omejene. Potrebno je samo razmisliti, kaj nam naš prostor nudi v smislu potenciala. Nesmisel je razmišljati o kakšni dodatni večji investiciji, če je potrebno prostor zgolj nekoliko urediti, odstraniti nepotrebno ter nanje postaviti vrtne garniture. Velikokrat možnosti ne vidimo, ker imamo zgrešene predstave. Razlogov je več in zelo različnih. Niso redki primeri, ko si ljudje vrtne garniture predstavljajo zgolj v razkošnih ambientih. Krivci pa pogosto niso sami, ampak tudi sama promocija. V reklamne namene se vrtne garniture postavi v razkošna okolja ter jih na ta način ovekovečijo na podobah. Ljudem s tem ne predstavijo zgolj izdelek, ki ga ponujajo na trgu. Ponudijo jim tudi predlog ureditve, ki pa lahko doseže nasprotni učinek. Investitor ima lahko čisto drugačen, bolj skromno odmerjene možnosti. Kar pa še ne pomeni, da ne bodo vrtne garniture sodile v ta prostor. Pozabiti je potrebno na videno predstavitev z reklamnega materiala ter se osredotočiti na lastne možnosti. Osnovne značilnosti ponudbe imamo velikokrat izpisane poleg slikovnih vsebin. Kar nam lahko sporoča ustreznost za naš prostor. V primeru, da razpoložljivemu prostoru ne ustreza, imamo poleg slikovnih vsebin in vsebin osnovnih značilnosti, tudi izpisano kam se lahko obrnemo za dodatne informacije in pojasnila. Vsak proizvajalec oziroma prodajalec ima namen prodati čim več, zato se bo na naše zahteve po dodatni informacij in pojasnila odzval.

Vrtne garniture predstavljajo izziv za oblikovalce, snovalce, proizvajalce, prodajalce ter predvsem tiste, ki se zanje odločajo.

Vrtni stoli, nepogrešljivi del vsakega vrtnega pohištva

Vrtni stoli so sestavni del skoraj vsake vrtne garniture, oziroma vrtnega pohištva. Kakšni bodo vrtni stoli na našem vrtu, je odvisno zgolj od nas samih, bistvenega pomena je, da so estetski, funkcionalni in seveda udobni. Vrtni stoli niso le del pohištva, na katerem sedimo, pijemo kavo ali beremo, ampak so tudi okras našega vrta, balkona ali terase. Prav na balkon ali na teraso najpogosteje namestimo poleg mize vrtne stole. Takšni vrtni stoli so velikokrat podobni pohištvu, ki ga uporabljamo tudi v notranjih prostorih, saj jih mnogokrat uporabljamo v podobne namene, kot jih uporabimo v jedilnici. Ponudba na trgu je velika, mi pa moramo biti pri izbiri vsekakor dovolj izbirčni in preudarni. Stoli morajo biti prave velikosti, dovolj stabilni, predvsem pa trpežni, da bodo zdržali več kot le eno sezono.

Vrtni stoli, ki so narejeni iz plastike, aluminija, trpežnega lesa kot sta akacija in tikovina, vrtni stoli iz sintetičnih pletiv, mrežic in iz sintetičnega materiala so tako zelo dobra izbira, saj so precej odporni na vremenske vplive. Pri tem ne gre spregledati dejstva, da je treba tako kot vse vrtno pohištvo, tudi vrtne stole negovati, še posebej pa je priporočljivo, da jih čez zimo pospravimo v suh prostor. Vrtni stoli, ki so narejeni iz lesa, morajo biti redno vzdrževani, kar lahko najbolje naredimo z različnimi kemičnimi premazi. Podobno je s stoli, ki so narejeni iz kovine, le da so ti v večji meri izdelani iz nerjavečega materiala. Osnovno vodilo pri nakupu vrtnega stola je vsekakor njegova uporabnost. Kvaliteten in uporaben vrtni stol omogoča udobno sedenje in nam pri tem omogoča, da lahko opravljamo najrazličnejša opravila. Pomembno je, da se oblikovno skladajo z vrtom, z okolico in predvsem z ostalimi elementi, ki krasijo naš vrt. Vrtni stoli so še bolj udobni, če jih opremimo z različnimi blazinami.

Več informacij