Spa terme Zreče

Spa dejavnost term Zreče omogoča zdravilna voda z visoko vsebnostjo kalcija, magnezija in hidrogenkarbonata.

Spa Zreče se nahajajo v severovzhodni Sloveniji ob obronkih Pohorja na nadmorski višini štiristo metrov. Značilnost okolja je zmerno sredogorsko podnebje, ki nudi izjemno kakovost bivanja v času trajanja zdravljenja ali rehabilitacije. Danes ima zdravilišče skoraj štiri desetletja izkušenj, v tem času je iz prvega bazena zrasle sodoben zdraviliško športno rekreacijski center. Bolnikom zdravilišča koristi baleno rehabilitacija pri številnih obolenjih ter postopkih zdravljenja. Spa Zreče je znan po učinkovitem zdravljenju nevroloških bolezni, revmatičnih bolezni, bolezni srca in ožilja, dihalnih organov, poškodb lokomotornega sistema ter zdravljenju seči. Sposobni so sanirati tudi športne poškodbe ter pomagati po rekonstruktivnih operativnih posegih na gibalih ponovno vzpostaviti kakovostno življenje. Spa Zreče slovi tudi po dveh dodatnih zdravilnih danostih. Zreče ležijo na obronku predalpskega hribovja Pohorje. Ena od naravnih danosti Pohorja so srednjegorska močvirja v osrčju gozdov. Pohorsko šoto spa Zreče koristi zaradi starosti ter izjemne ekološke čistosti. Koristi se jo pri boleznih gibalnega sistema, uroloških boleznih, ginekoloških boleznih, internističnih boleznih ter psihosomatskih boleznih. Drugi dodati zdravilni dejavnik spa Zreče je Bentonit iz vulkanskih kamenin. Koristen je za dolgotrajne bolečine v predelu hrbtenice, kolen, kolkov, pri revmatskih obolenjih ter artrozah. Na človeško telo učinkuje z dovajanjem in zadrževanjem toplote na izbranih mestih. Posebnost spa Zreče je tudi bližina gorskega zdravilišča Rogla. Oddaljeno je ducat kilometrov, nahaja pa se na višini preko tisoč petsto metrov. Zdravilišče ima dve desetletji izkušenj z zdravljenjem pljučnih bolezni, astme, alergijskih stanj ter raznih drugimi težavami z dihali in pljučnimi boleznimi. Obe zdravilišči imata tudi wellness ter športno rekreacijsko ponudbo na prostem ter v pokritih prostorih. Športno rekreacijska ponudba je deloma sezonska ter vezana na naravne in vremenske dejavnosti.

Spa Zreče se lahko pohvali z izjemno ponudbo zdravljenja z prijetno toplo zdravilno termalno vodo ter popolno ponudbo wellness storitev.

Terme Zreče, raj za aktivne obiskovalce

Terme Zreče so pravi raj, ki ga aktivni obiskovalci cenijo.

Terme Zreče nikogar ne pustijo ravnodušnega, rekreacijsko aktivni obiskovalci bodo tu lahko izvajali številne rekreacijske aktivnosti. Dodaten plus bivanja v termah so storitve, ki znajo poskrbeti za dobro regeneracijo pred aktivnostmi naslednjega dne. Omogočeno pa jim je tudi razvajanje na tisoč in en način v wellness centru. V poletni sezoni je mogoče za zdravje izbrati številne skupinske ali individualne vadbe, aktivnosti v termalnih bazenih, v okolico se je moč podati s kolesom, veliko možnosti je za pohodništvo in nordijsko hojo, igrati je mogoče odbojko na mivki, v dolini potoka Koprivnica so možnosti za ribolov, od marca do novembra je v bližini odprto golf igrišče. V zimski sezoni je dogajanje aktivnosti na prostem strnjeno okrog smučišča Rogla, kjer pridejo na račun smučarji, tekači, deskarji ter pohodniki. Aktivnosti so možne tudi pod streho, v ta namen so na voljo športne dvorane, fitnes centri in druge možnosti. Vse možnosti terme omogočajo izbirati in izkoriščati individualno, zelo zanimiva po je ponudba raznih paketov. Paketi luštna cena, modre počitnice, kratek oddih, nepozabna doživetja štirih letnih časov, pomladni najem apartmajev Vile Terme Zreče ali njen večdnevni najem apartmajev Vile Terme Zreče, tekaški paket s Konjiškim maratonom, Razvajanje v dvoje, wellness odklop, zdrav oddih in drugi paketi so na temo osnovne oblikovane popolne ponudbe. Edinstvena in osnovna ponudba ostaja izvir zdravilne vode, s katerim je po izgradnji prvega bazena vse skupaj tudi začelo. Terme Zreče so pred skoraj štirimi desetletji odprle prvi bazen, danes imajo več zunanjih in notranjih bazenov s skupno površino tisoč šesto kvadratnih metrov. Danes so terme Zreče sodoben zdraviliško športno-rekreacijski center, v sklop ponudbe danes sodi tudi wellness in spa center ter številne druge storitve zdraviliške dejavnosti ter objekti in naprave za športno rekreacijske dejavnosti.

Terme Zreče iz sezone v sezono navdušujejo vedno več aktivnosti željnih obiskovalcev.

Wellness, življenje brez tablet in zdravil

Wellness je dobra pot do življenja brez zdravil in podobnih pripomočkov.

Na wellness nas lahko napoti zdravstveno stanje starejših generacij. Življenje mnogih starejših oseb je omogočeno z dnevnim uživanjem številnih tablet ter drugih oblik pomoči zdravju. Kako potrebujemo wellness storitve, bi nas verjetno najbolje opomnil dober strokovni pregled naše prehrane, gibalnih aktivnosti ter drugih zdravju koristnih aktivnosti. Naša hrana je pogosto zdravju neprimerna, najbolj znana je oznaka holesterol. O njem pridiga osebni zdravnik že skoraj vsakemu človeku v srednjih letih. S holesterolom načeloma ni nič narobe, zgolj njegove vrednosti niso pravilne. V wellness centrih imamo priložnost, da holesterol vrednosti postavimo v ravnovesje ter na idealno raven. To lahko storimo tudi pod strokovnim nadzorom, ki nam predpiše prehranjevanje, gibalne aktivnosti, počitek ter druge terapije. Na potrebo po wellness nas lahko opozori tudi analiza naše krvi, po zaužiti hrane naše lastne izbire. Poljubno izberemo hrano, kot vsak dan, ter damo kri na analizo. Potem za spremembo izberemo hrano po navodilih prehranskega strokovnjaka ali osebnega zdravnika, ter storimo isti pregled krvi. Oba vzorca krvi med seboj primerjamo, kmalu nam bo postalo jasno od kod izvira večina srčno žilnih težav. Zato je potrebno wellness center jemati, kot pomoč zdravju. Obisk je lahko različno pogost in intenziven, mnogi prisegajo na obisk enkrat letno. Zimske šolske počitnice so primeren termin, saj takrat lahko uživamo z družino. V termah Zreče je wellness center dodatno povezan s smučiščem Rogla, kar pomeni tudi dodano rekreacijsko vrednost. Povezava s smučiščem obratuje vsak dan, zato ni potrebno skrbeti za prevoz. Na smučišču imamo na voljo smučanje, tek na smučeh, deskanje, lahko se odločimo za sprehod v naravo z zimskimi čevlji ali krplji na nogah. V vsakem primeru bo takšen zimski obisk wellness centra koristil nam ter celotni družini.

Wellness centri so dobra investicija za osebno zdravje ter zdravje vseh družinskih članov.

http://www.terme-zrece.eu/si/zdravje-in-wellness/wellness

Sprostitev z veliko začetnico

Sprostitev nudijo Terme Zreče v izobilju.

Prvo sprostitev nudijo že sami obronki pohorskih gozdov, ko se približujemo termam. Izhod iz sodobne slovenske prometnice je več kot prijeten uvod v dogodivščino, ki jo oblikujemo ali začinimo po svoje. Terme Zreče so zdravilni center ter športni center, nahaja se pod obronki Pohorja na nadmorski višini skoraj štiristo metrov nad morjem. Osnovo zdraviliškemu, rekreacijskemu in sprotnemu centru je v ob koncu sedemdesetih let dvajsetega stoletja postavila izgradnja prvega bazena. Naravna danost kalcijeve-magnezijeve-hidrogen karbonatne vode, ki na dan privre pri skoraj petintridesetih stopinjah Celzija, ima številne učinke za zdravje in sprostitev. Poleg številnih zdraviliških storitev je mogoče marsikaj lepega početi in doživeti. Nobene skrbi za aktivne ljudi, ki se bojijo dolgočasenja in lenarjenja. V letnem času je možno kolesariti, vzeti pot pod noge in premeriti številne pohodne poti, izbrati nordijsko hojo, odbojko na mivki, ribolov, golf ter številne druge aktivnosti. V zimskem času se sprostitev lahko aktivno odvija tudi v bližini višje ležečega smučišča Rogla. Na izbiro so vse klasične aktivnost zimskega časa, kot so smučanje, deskanje, tek na smučeh, krpljanje ter številne druge aktivnosti. Ogleda vredna so tekmovanja v zimskih športih ob prisotnosti svetovne konkurence, ki dajo piko na i splošno dobremu vzdušju. Za sprostitev so v termah Zreče poskrbeli z izleti v objemu zelenih gozdov Rogle ter ponudbami rekreativni dan na Zreškem Pohorju, Pohorska doživetja, Dan sprostitve ter s številnimi drugimi ponudbami. Kdor ima rad sprostitev z adrenalinskimi doživetji bo našel zvrhano mero užitkov na zimsko-letnem sankališču Zlodejevo, v Bike Parku Rogla in snežnem Fun Parku. Ponudbe so tako tradicionalne, kot aktualne narave. Kar pomeni, da velja spletno stran term Zreče redno spremljat ali preprosto vzpostaviti kontakt. Možno pa je izbrati tudi naključno opcijo obiska brez najave ali predhodnega zbiranja informacij, ki je že mnoge prijetno presenetila.

Sprostitev v termah Zreče ponuja zvrhan koš možnosti.

http://www.terme-zrece.eu/