Bazeni omogočajo zdravju koristne aktivnosti

Bazeni omogočajo zdravju koristne aktivnosti.

Sodobni bazeni omogočajo ustvariti kontrolirano naravno okolje. To pomeni, da prilagodimo temperaturo ter druge lastnosti vode izbranemu namenu. Bazeni nudijo toliko večje koristi so toliko večje, kolikor bolj premagujemo naravne ovire za plavanje ali gibanje v vodi na splošno. V zimskem času so tako bazeni primeren način kljubovanja nemogočih razmer za plavanje na prostem. Hkrati pa nudijo izjemno možnost ene izmed zdravju najbolj koristnih aktivnosti. Poleg zime, bazeni omogočajo plavanje v prehodnih obdobjih. V jesenskem in pomladnem času, zunaj prav tako razmere niso primerne za plavanje. Izjema so izredne vremenske razmere, ki podaljšajo plavalno sezono, ali lokacije z tradicionalno ugodnimi vremenskimi razmerami. Vendar gre za oddaljene kraje, njihova alternativa so pokriti oziroma ogrevani bazeni. Plavanje zahteva gibanje celotnega telesa, upor vode pomaga pri kurjenju odvečnih kilogramov, okolje samo pa je pomirjujoče in idealno za premagovanje stresa ter drugih obremenitev sodobnega življenja. V zdraviliško turistični ponudbah so bazeni zato stalnica, plavanje v vseh letnih časih nudi tudi naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla. Plavati je mogoče v wellness centru Planja, ki poleg plavanja nudi ostalo ponudbo sodobnega wellness centra. Aktivnosti izvajamo ali poljubno ali pa se prepustimo nasvetom strokovnjakov. Začnemo lahko z aktivnim plavanjem, nadaljujemo lahko z masažo, poskrbimo za nego telesa ter zaključimo s kosilom. Takšen način je odlična možnost za sproščanje, regeneracijo, krepitev imunskega sistema ter na splošno zdravju koristen. Ponudba kopanje in kosilo je zgolj ena od možnosti, kopanje je mogoče združiti s številnimi drugimi aktivnostmi. Ljubitelji rekreacije plavanje izkoriščajo na različne načine, aktivnosti pa pripomorejo k hitrejšemu napredku. Bazeni so poleg tega lahko namenjeni užitkarjem, ki predvsem cenijo blagodejne, zdravju koristne učinke vode. Vse kar počnejo je spontano, ne obremenjujejo se z doseganjem ciljev, ampak se preprosto prepustijo uživanju v vodi.

Bazeni omogočajo prijeten način sproščanja ter številne druge zdravju koristne učinke.

https://www.rogla.eu/si/zdravje-in-wellness/wellness-center-planja/bazen

Sprostitev z veliko začetnico

Sprostitev nudijo Terme Zreče v izobilju.

Prvo sprostitev nudijo že sami obronki pohorskih gozdov, ko se približujemo termam. Izhod iz sodobne slovenske prometnice je več kot prijeten uvod v dogodivščino, ki jo oblikujemo ali začinimo po svoje. Terme Zreče so zdravilni center ter športni center, nahaja se pod obronki Pohorja na nadmorski višini skoraj štiristo metrov nad morjem. Osnovo zdraviliškemu, rekreacijskemu in sprotnemu centru je v ob koncu sedemdesetih let dvajsetega stoletja postavila izgradnja prvega bazena. Naravna danost kalcijeve-magnezijeve-hidrogen karbonatne vode, ki na dan privre pri skoraj petintridesetih stopinjah Celzija, ima številne učinke za zdravje in sprostitev. Poleg številnih zdraviliških storitev je mogoče marsikaj lepega početi in doživeti. Nobene skrbi za aktivne ljudi, ki se bojijo dolgočasenja in lenarjenja. V letnem času je možno kolesariti, vzeti pot pod noge in premeriti številne pohodne poti, izbrati nordijsko hojo, odbojko na mivki, ribolov, golf ter številne druge aktivnosti. V zimskem času se sprostitev lahko aktivno odvija tudi v bližini višje ležečega smučišča Rogla. Na izbiro so vse klasične aktivnost zimskega časa, kot so smučanje, deskanje, tek na smučeh, krpljanje ter številne druge aktivnosti. Ogleda vredna so tekmovanja v zimskih športih ob prisotnosti svetovne konkurence, ki dajo piko na i splošno dobremu vzdušju. Za sprostitev so v termah Zreče poskrbeli z izleti v objemu zelenih gozdov Rogle ter ponudbami rekreativni dan na Zreškem Pohorju, Pohorska doživetja, Dan sprostitve ter s številnimi drugimi ponudbami. Kdor ima rad sprostitev z adrenalinskimi doživetji bo našel zvrhano mero užitkov na zimsko-letnem sankališču Zlodejevo, v Bike Parku Rogla in snežnem Fun Parku. Ponudbe so tako tradicionalne, kot aktualne narave. Kar pomeni, da velja spletno stran term Zreče redno spremljat ali preprosto vzpostaviti kontakt. Možno pa je izbrati tudi naključno opcijo obiska brez najave ali predhodnega zbiranja informacij, ki je že mnoge prijetno presenetila.

Sprostitev v termah Zreče ponuja zvrhan koš možnosti.

http://www.terme-zrece.eu/

Nudistični park Koversada Villas naravni življenjski slog

Nudistični park Koversada Villas je namenjen vsem, ki prisegajo na naravni življenjski slog .

Življenje so pripravljeni užiti brez vsakršnih ovir in zadržkov. Nudistični park Koversada Villas se nahaja na zahodni istrski obali. Lepoto lokacije poudarja slikovit kraj Vrasar, ter vhod v naravni park Limski kanal. Nudistični park Koversada Villas ima obilico nastanitvenih možnosti. Vila Koversada je nameščeno ob lepi plaži v bližini istoimenskega otoka. Naselje paviljonskega tipa obsega vrstne hiše z osem do šestnajst sob. Skupaj tvorijo ponudbo 184 dvoposteljnih in 32 triposteljnih bungalovov.

Nudistični park Koversada Villas bodo za svojega poleg odličnih nastanitvenih možnosti in lepe lokacije vzeli tudi ljubitelji gurmanskih užitkov. Restavracija Amfora in ribja restavracija Batana sta dobra kraja za vse, ki hočejo prijeten dopust popestriti z gurmanskimi užitki. V restavraciji Amfora bodo gostje uživali v ponudbi toplih in hladnih jedi, solat in žit. Dobro se bodo počutili tako ljubitelji kontinentalne kot sredozemske prehrane. Ribja restavracija Batana se nahaja v senci starodavnih borovcev. Jedilni list je sestavljen iz svežih lokalno ulovljenih rib in morskih sadežev. Poleg tega se bodo gurmanskih užitkov razveselili vsi ljubitelji testenin ter istrskih vin. Ljubitelji žara bodo nekaj korakov od peščene plaže z veseljem poizkusili bogat izbor jedi. Picerija Balun je namenjena predvsem ljubiteljem izvrstni pic, v ponudbi so tudi jedi iz testenin in mesa. Hitro osvežitev bodo gostje, ki se bodo odločili obiskati nudistični park Koversada Villas, našli v več odlično lociranih barih.

Vsem, ki se radi predajajo sončnim žarkom nudistični park Koversada Villas nudi obilo odličnih možnosti za ležerno poležavanje ob morju. Na voljo so jim kamnite ploščadi, peščena plaža in plaža iz drobnih kamenčkov.

Nudistični park Koversada Villas bo dobrodošla ponudba tudi za vse, ki si želijo aktivnega preživljanja prostega časa. Med športnimi aktivnostmi se lahko izbira tenis, nogomet, košarko, odbojko na mivki, rokomet, možno je igrati mini golf. Nudistični park Koversada Villas je odličen kraj za oddih.