Kaj mora zagotoviti kakovostna fasada?

Če se odločate za prenovo fasade, je potrebno pri tem izpostaviti kar nekaj vidikov, na katere je potrebno biti pozoren, preden se dokončno odločite kakšna naj bo le ta. Kakovost materialov in pravilna in strokovna izgradnja bosta poskrbela, da bo vaš dom doživel popolno prenovo in vam ter vašim najbližjim zagotovil najboljše ugodje.

Kakšna torej mora biti kakovostna fasada? Najpomembnejša je izolacija. Ta pripomore k zmanjšanju rabe energije v vašem domu. Tako boste pozimi pri ogrevanju in poleti pri hlajenju doma prihranili kakšen evro. Dobra izolacija bo poskrbela za stalno temperaturo v hiši ali stanovanju. Izolacija je zelo pomembna, zato je zelo pomembno, da se posvetujete s strokovnjaki kateri toplotnoizolacijski fasadni sistem je primeren za vašo hišo in kakšno debelino toplotne izolacije izbrati. Ta je odvisna od vrste toplotnoizolacijskega materiala. Bolj kot je izolalativen, tanjša je lahko izolacija fasade.

Kakovostne fasade morajo tudi “dihati”. Biti morajo paropropustne, obenem pa morajo odbijati dež. S pomočjo prezračevane fasade bo para, ki prehaja iz notranjega prostora v zunanji zid, izhlapela v navpičnem zračnem toku med toplotno izolacijo in fasadno oblogo.

Poleg izolativnosti in paropropustnosti pa mora fasada nuditi tudi zaščito vašemu domu. Nuditi mora tako zaščito pred atmosferskimi vplivi, kot tudi toplotno zaščito, požarno zaščito in zvočno zaščito.

Vse to so funkcije in lastnosti kakovostne fasade, ki bo poskrbela, da bo vaše bivanje udobno in prijetno, obenem pa vam bo pomagala prihraniti še kakšen evro. Poskrbela bo tudi za bolj estetski videz vaše hiše, saj boste lahko Izbirali med najrazličnejšimi odtenki.

Vrtne garniture, oprema bivalne površine

Vrtne garniture opremljajo zunanje bivalne površine skladno z željami in zahtevami.

Dom sestavljajo notranje bivalne površine, v nekaterih primerih pa tudi zunanje površine . Nahajajo so na zunanji strani bivalnih objektov, lahko so zelo različne, pomenijo pa veliko pridobitev, če so uporabne in jih je mogoče izkoristiti. izbrane vrtne garniture lahko postavimo na skromen balkon, pa imamo dodatno bivalno površino zunaj. Torej obstajajo možnosti tudi tam, kjer jih praktično ni oziroma so omejene. Potrebno je samo razmisliti, kaj nam naš prostor nudi v smislu potenciala. Nesmisel je razmišljati o kakšni dodatni večji investiciji, če je potrebno prostor zgolj nekoliko urediti, odstraniti nepotrebno ter nanje postaviti vrtne garniture. Velikokrat možnosti ne vidimo, ker imamo zgrešene predstave. Razlogov je več in zelo različnih. Niso redki primeri, ko si ljudje vrtne garniture predstavljajo zgolj v razkošnih ambientih. Krivci pa pogosto niso sami, ampak tudi sama promocija. V reklamne namene se vrtne garniture postavi v razkošna okolja ter jih na ta način ovekovečijo na podobah. Ljudem s tem ne predstavijo zgolj izdelek, ki ga ponujajo na trgu. Ponudijo jim tudi predlog ureditve, ki pa lahko doseže nasprotni učinek. Investitor ima lahko čisto drugačen, bolj skromno odmerjene možnosti. Kar pa še ne pomeni, da ne bodo vrtne garniture sodile v ta prostor. Pozabiti je potrebno na videno predstavitev z reklamnega materiala ter se osredotočiti na lastne možnosti. Osnovne značilnosti ponudbe imamo velikokrat izpisane poleg slikovnih vsebin. Kar nam lahko sporoča ustreznost za naš prostor. V primeru, da razpoložljivemu prostoru ne ustreza, imamo poleg slikovnih vsebin in vsebin osnovnih značilnosti, tudi izpisano kam se lahko obrnemo za dodatne informacije in pojasnila. Vsak proizvajalec oziroma prodajalec ima namen prodati čim več, zato se bo na naše zahteve po dodatni informacij in pojasnila odzval.

Vrtne garniture predstavljajo izziv za oblikovalce, snovalce, proizvajalce, prodajalce ter predvsem tiste, ki se zanje odločajo.