Pomivalni stroj- ključna oprema vsake kuhinje

Kateri je ključni kuhinjski pripomoček? Kandidatov je več, izstopajo pa predvsem večje kuhinjske naprave, na katere se dandanes močno zanašamo. Mnogi bi verjetno izpostavili hladilnik, brez katerega si ne moremo predstavljati priprave hrane v sodobni kuhinji. Prav tako pomembni so različni kuhalniki, imeti moramo vsaj štedilnik in pečico, če želimo redno pripravljati raznovrstne obroke. Na koncu pa gre omeniti še pomivalni stroj, ki ga nikakor ne smemo zanemariti. V vsakem okolju se takšna naprava izkaže za ključno – v domačem gospodinjstvu močno razbremeni vsakogar, ki se loti kuhanja, pa tudi v profesionalnih gostinskih lokalih je nepogrešljiva naprava, čeprav bi lahko namenili nekoga zgolj za ročno pomivanje posode. Pomivalni stroj mora biti vedno pripravljen na uporabo, pri svojem delu pa kar se da učinkovit.

Kakovost in zanesljivost

Pri nekaterih pripomočkih lahko varčujemo, pri ključni opremi pa nikakor ne. Pomivalni stroj nas na primer ne sme pustiti na cedilu, še bolj to velja za hladilnik, ki lahko vsebuje velike količine živil. Zanesljivost je ključna odlika gospodinjskih aparatov, predvsem večjih naprav, ki jim zaupamo večji delež dela v kuhinji. V profesionalnem gostinskem okolju je ta lastnost seveda še toliko bolj izrazita, saj lahko okvare ali izpadi delovanja povzročijo velike zamude in težave v utečenem delovnem procesu.

Tudi pri kakovosti si ne moremo privoščiti varčevanja. Pomivalni stroj mora svoje delo opraviti brezhibno, saj nam nič ne pomaga, če posode ne more dobro pomiti – če bomo morali delo na koncu opraviti ročno, je najbolje pomivalni stroj že v izhodišču izločiti iz procesa. Enako velja za preostale pomembne kuhinjske naprave. Redno se zanašamo na njihovo delovanje in zmogljivosti, zaradi katerih jih sploh uporabljamo. Če se izkaže, da niso sposobne opravljati svojega dela, si z njimi ne moremo prav nič pomagati. Prav zato je pametno redno preverjati delovanje kuhinjske opreme in izdelke po potrebi tudi zamenjati oziroma nadgraditi.

Kuhinje morajo upoštevati varnostne in tehnične standarde

Kuhinje morajo v fazi načrtovanja zagotoviti varnost v času uporabe, upoštevani morajo biti vsi varnostni standardi. Prav tako morajo kuhinje upoštevati tehnične standarde proizvajalcev pohištva ali bele tehnike. Preverite izbiro pri Harvey Normanu.

Tehnični standardi omogočajo najboljši možni izkoristek ter dolgo življenjsko dobo brez okvar in dodatnih stroškov popravil. Ko načrtujemo kuhinje, se moramo ozreti tudi na tehnične zahteve proizvajalcev bele tehnike. Hladilnik, štedilnik, kuhalna plošča ter drugi elementi imajo lahko z različno postavitvijo različno energetsko učinkovitost ter na dolgi rok različno življenjsko dobo.

Nasveti proizvajalcev bele tehnike niso odveč

Bela tehnika ima točno določene izmerjene karakteristike v točno določenih pogojih. Pomemben dejavnik učinkovitosti pri kuhinjah je zračenje. Postavljene kuhinje nam ta dejavnik največkrat zakrivajo, saj vidimo zgolj sprednje stranice ali druge očem vidne dele. V prostor za njimi pa velikokrat nimamo vpogleda. V kuhinje vgrajena bela tehnika pogosto zahteva nemoten pretok zraka. S tem je zgotovljeno zračenje naprav, posledično pa učinkovito in dolgotrajno delovanje.

Zračenje kuhinje lahko omogočajo, ko so njeni elementi dovolj odmaknjeni od stene oziroma je med belo tehniko in elementi kuhinje dovolj prostora za nemoten pretok zraka. V mnogih primerih so proizvajalci kuhinj kot tudi bele tehnike na področju načrtovanja enotni oziroma uglašeni. Kar pomeni, da proizvajalci kuhinj upoštevajo zahteve proizvajalcev bele tehnike, proizvajalci bele tehnike pa zahteve proizvajalcev kuhinj.

Kar pa moramo v vsakem primeru preveriti, saj z individualno postavitvijo največkrat tudi prevzamemo odgovornost. V primeru okvar ali napak zaradi napačne postavitve obstaja možnost, da se bo proizvajalec skliceval na našo individualno postavitev. Zato je potrebno pri načrtovanju ali nakupu natančno upoštevati vse zahteve proizvajalcev, saj s tem izpolnimo kriterije za uveljavljanje potrošniških pravic v garancijskem roku ali na splošno. Potrošniške pravice na splošno pomeni, da kupec samoumevno pričakuje določene tehnične in druge lastnosti brez predhodnega preverjanja. Garancijski rok je obdobje, v katerem morajo v kuhinje vgrajeni aparati delovati brezhibno.

Kuhalne plošče, dobra izbira

Kuhalne plošče so dobra izbira .

Dobra izbira so kuhalne plošče zaradi pestre in številne raznolike ponudbe. Pestra ponudba omogoča, da izberemo kuhalne plošče, ki so nam najbolj prilagojene z množico prisotnih lastnosti. Katere so številne lastnosti, ki pomenijo prilagoditev kuhalne plošče za nas, odločamo predvsem in zgolj sami. Odločitev za kuhalne plošče v ponudbi ni enostavna. Nekateri si izbiro kuhalne plošče olajšajo z nekaj osnovnimi vodili. V prvi vrsti se odločamo na podlagi cenovnega razreda. Ponudba je danes na voljo v številnih razredih. Tako imamo lahko dostopne, kot tudi prestižne, ter seveda vmesno različico cenovnega nakupa. V mnogih primerih o dobrem nakupu odloča priljubljenost modela predmeta nakupa. Točno določen predmet nakupa, ki je označen z modelom, je lahko na določenem tržišču najbolje prodajan. Kar pomeni, da je na tem točno določenem tržišču največ kupcev izbralo prav točno določen model predmeta nakupa. V tem primeru gre za množico lastnosti, katre ta točno določen predmet nakupa ima, ter je seveda vsem kupcem tudi najbolj primeren. Možnosti seveda s tem niso izčrpane. V mnogih primerih imamo nakupe, ki so nasprotje ali alternativa takšnemu razmišljanju. Mnogi tako ne kupijo najbolj prodajan izdelek zato, ker nočejo imeti izdelek, kot ga ima množica. V tem primeru poiščejo alternativo, ki ima številne podobne lastnosti. Kupijo praktično isto, vendar hkrati različno od množičnega nakupa. Kupci se s tem želijo oddaljiti od množice ter imeti nekaj čisto svojega. Takšen nakup je prednost, ima pa tudi manj prijetno plat. Ker je povpraševanje za točno določen model predmeta nakupa velik, to pomeni, da se bo za alternativo zanimalo manj kupcev. Za proizvajalca te alternative je pomembno, da jo proda. V tem primeru pomeni, da bo za to izvedel razne ukrepe. Tako bo za svoj izdelek ponudil številne ugodnosti, katerih namen je prepričati kupce v nakup.

Kuhalne plošče so moder nakup.

http://beko-si.com/Kuhalne-plosce

Porcelan Stil commerce

Dvajsetletna tradicija v svetovanju in prodaji drobnega gostinskega inventarja je odlika podjetja Stil commerce. Stil commerce se ukvarja s celotnim programom za restavracije in druge kuhinje ter jedilnice. Prodajni program omenjenega podjetja namreč obsega opremo gostišč, hotelov, restavracij in drugih velikih kuhinj s hotelskim porcelanom, kozarci, kuhinjsko posodo, jedilnim priborom, servirnimi vozički in podobnim. Hčerinska firma podjetja Stil commerce, ki se imenuje Gastro stil d.o.o se od leta 2007 nahaja v Bosni in Hercegovini.

Poslanstvo podjetja Stil commerce je torej opremljanje velikih kuhinj in jedilnic z drobnim hotelskim inventarjem in banketnimi sistemi. Ekipa s svojim znanjem in izkušnjami ter s spremljanjem trendov želi ponuditi investitorjem inventar, ki bo pravi za njihov lokal tako po izgledu in kvaliteti, kot tudi ceni. Cilj omenjenega podjetja je dolgoročno sodelovanje, podjetje pa se pohvali z odličnostjo, profesionalnim odnosom, konkurenčnostjo in kvaliteto svojih uslug.

Podjetje Stil commerce vam nudi kvaliteten, sodobno oblikovan in tudi cenovno ugoden porcelan. Izdelki iz porcelana, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Stil commerce so blagovne znamke Schonwald in Steelite. Če se boste pri ogledu slik izdelkov iz porcelana srečali s kakšnim vprašanjem, je najbolje, da kar kontaktirate ekipo podjetja Stil commerce, ki vam bo z veseljem priskočila na pomoč pri izbiri in nakupu porcelana. Poleg izdelkov iz porcelana pa preverite tudi ostalo široko in pestro ponudbo kvalitetnih izdelkov za vsako kuhinjo. Ponudite svojim gostom in sebi kar najboljše in poskrbite, da za kvalitetno in estetsko ustrezno gostinsko opremo tudi vi.

Nevarnost požara in drugih poškodb v kuhinji

Varnost v kuhinji je zelo pomembna, čeprav ji mnogokrat posvečamo premalo pozornosti. Zaradi vsakodnevne rutine, se običajno sploh ne zavedamo vseh nevarnosti, ki prežijo na nas. Nenazadnje je kuhinja zagotovo prostor v stanovanju z največ možnimi varnostnimi tveganji.

Pojdimo skozi nekaj najbolj pomembnih nevarnosti na katere moramo paziti v vsaki kuhinji.

Nevarnost požara
Nasprotno od radožive pesmi “Fire in the kitchen”, pravi ogenj v kuhinji lahko predstavlja veliko težavo. Najprej bodimo pozorni kako smo pri kuhanju oblečeni. Šali, kravate in predolgi rokavi bi se lahko ob plinskem štedilniku hitro vneli in v takšnem primeru zagotovo kuhanja ne bi zaključili z večerjo za mizo. Pogosti netilci požara so tudi pregreto olje, flambiranje hrane, talenje plastičnih ročajev na neizklopljeni grelni plošči, kratek stik na gospodinjskih aparatih in podobno. Vsem tem težavam se z veliko mero previdnosti lahko izognemo. Če pa vseeno pride do gorenja hrane ali olja v posodi, nikar ognja ne skušajte pogasiti z vodo, ampak posodo pokrijte s pokrovko. Na ogenj, ki gori izven posode lahko stresete sodo ali sol in tako preprečite ogenj v kuhinji.

sodobne kuhinje
Ureznine in druge poškodbe v kuhinji
Vsi poznamo pregovor, da slabo nabrušen nož pomeni da je pri hiši slab gospodar. Čeprav je oster nož bolj nevaren kot ne, je tak nujno potreben za pripravo hrane. Ureznine se predvsem dogajajo pri rezanju živil in pranju nožev. Niso pa redke poškodbe pri nepravilni uporabi nožev, kot je odpiranje pločevink, rezanje embalaže, vijačenje na električnih napravah in podobno. V kuhinji pazimo tudi na druge poškodbe, ki se lahko pripetijo vsakomur. Seveda vemo, da voda in elektrika nista prijateljici in vendar pogosto z mokrimi rokami izklapljamo električne kable iz vtičnice. Nikoli kabla ne vlečemo iz vtičnice, če je gospodinjski aparat še v delovanju.

V kuhinji vedno poskrbimo za varnost, le tako si lahko obetamo okusno in mirno večerjo.