Kako poteka delo detektiva v Ameriki

Detektive boste običajno našli v detektivskih agencijah po svetu. Detektivska agencija je ustanova v kateri običajno delajo detektivi. Seveda pa so lahko le-ti zaposleni lahko tudi, kot posamezniki. Pred kratkim sem bral odličen članek na eni izmed angleških spletnih strani, ki je govoril o detektivu na oddelku za umore v Los Angelesu. Njegov delavnik se začne ob 9. uri zjutraj, trajal pa naj bi do 17. ure popoldan, čeprav se ta velikokrat podaljša zaradi okoliščin. V službi se dobijo že malce prej, da z ekipo predelajo vse tekoče primer in tiste, ki so se zgodili čez noč, ko niso bili v službi.

Glede na to, da je bil opisani detektiv eden izmed glavnih, svoje delo tudi delektira različnim ekipam. Nato pa sledi šok, oz. tam nekaj povsem običajnega… Zgodi se umor. Ko je nekdo umorjen, se detektiv in njegova ekipa odpravijo na kraj zločina. Tam opravljajo vse od ogleda kraja zločina, intervjuvajo priče. Po njegovih besedah je vsak dan v njegovi službi dober. Veseli ga predvsem to, ko opazuje detektive pod njim, kako po delčkih sestavljanke sčasoma sestavijo celoto in rešijo primer.

Dopadel se mi je predvsem tudi pregovor »da so detektivi povezava med živimi in mrtvimi na tem svetu, in da govorijo namesto mrtvih«.

Omenjena oseba je bila na detektivskem oddelku zaposlena od leta 1993, največja sprememba, ki pa se mu je zgodila med delom pa je ta, da je tehnologija neznansko napredovala. Že s samim raziskovanjem človeške DNK lahko razrešijo marsikateri primer, kar v preteklosti ni bilo mogoče. Kaj več pa v katerem drugem članku.