Kuhinje morajo upoštevati varnostne in tehnične standarde

Kuhinje morajo v fazi načrtovanja zagotoviti varnost v času uporabe, upoštevani morajo biti vsi varnostni standardi. Prav tako morajo kuhinje upoštevati tehnične standarde proizvajalcev pohištva ali bele tehnike. Preverite izbiro pri Harvey Normanu.

Tehnični standardi omogočajo najboljši možni izkoristek ter dolgo življenjsko dobo brez okvar in dodatnih stroškov popravil. Ko načrtujemo kuhinje, se moramo ozreti tudi na tehnične zahteve proizvajalcev bele tehnike. Hladilnik, štedilnik, kuhalna plošča ter drugi elementi imajo lahko z različno postavitvijo različno energetsko učinkovitost ter na dolgi rok različno življenjsko dobo.

Nasveti proizvajalcev bele tehnike niso odveč

Bela tehnika ima točno določene izmerjene karakteristike v točno določenih pogojih. Pomemben dejavnik učinkovitosti pri kuhinjah je zračenje. Postavljene kuhinje nam ta dejavnik največkrat zakrivajo, saj vidimo zgolj sprednje stranice ali druge očem vidne dele. V prostor za njimi pa velikokrat nimamo vpogleda. V kuhinje vgrajena bela tehnika pogosto zahteva nemoten pretok zraka. S tem je zgotovljeno zračenje naprav, posledično pa učinkovito in dolgotrajno delovanje.

Zračenje kuhinje lahko omogočajo, ko so njeni elementi dovolj odmaknjeni od stene oziroma je med belo tehniko in elementi kuhinje dovolj prostora za nemoten pretok zraka. V mnogih primerih so proizvajalci kuhinj kot tudi bele tehnike na področju načrtovanja enotni oziroma uglašeni. Kar pomeni, da proizvajalci kuhinj upoštevajo zahteve proizvajalcev bele tehnike, proizvajalci bele tehnike pa zahteve proizvajalcev kuhinj.

Kar pa moramo v vsakem primeru preveriti, saj z individualno postavitvijo največkrat tudi prevzamemo odgovornost. V primeru okvar ali napak zaradi napačne postavitve obstaja možnost, da se bo proizvajalec skliceval na našo individualno postavitev. Zato je potrebno pri načrtovanju ali nakupu natančno upoštevati vse zahteve proizvajalcev, saj s tem izpolnimo kriterije za uveljavljanje potrošniških pravic v garancijskem roku ali na splošno. Potrošniške pravice na splošno pomeni, da kupec samoumevno pričakuje določene tehnične in druge lastnosti brez predhodnega preverjanja. Garancijski rok je obdobje, v katerem morajo v kuhinje vgrajeni aparati delovati brezhibno.

Kuhinjske nape, osnovne lastnosti

Kuhinjske nape lahko izberemo pravilno , če poznamo nekaj osnovnih lastnosti.

Osnovne lastnosti kuhinjske nape so pretok zraka, glasnost delovanja ter način filtriranja zraka. Pretok zraka je podatek, ki nam pove, koliko zraka napa izsesa v eni uri. Pri primerjanju ponudbe med seboj je koristen tudi standard IEC . Zagotavljajo nam ga pomembnejši proizvajalci kuhinjskih nap. Glasnost delovanja se meri v decibelih, vsakemu pa je jasno, da si želi čim tišjo napo. Odvisna je od stopnje delovanja, pretočnosti odvodne cevi, bolj ali manj direktnega izpuha ter modela. Filtriranje zraka zagotavljata ogljeni in maščobni filter. Ogljeni filter je nameščen pred motor kuhinjske nape in je namenjen iz kuhinje odstraniti neprijetne vonjave. Sestavljen je iz aktivnega oglja, uporabljamo pa ga takrat, ko zraka ni mogoče izpeljati iz prostora. Maščobni filter je nameščen pred motorjem nape ter ima nalogo očistiti izbezan zrak maščobe. Za razliko od ogljenega filtra je maščobni trajen. Potrebno ga je le redno čistiti, medtem ko je potrebno ogljeni filter redno menjati. Med seboj se kuhinjske nape razlikujejo tudi po funkcijah. Pomembne funkcije so delovanje motorja, osvetlitev, opozorilnik za čiščenje filtra, sistem za tiho delovanje, ter prezračevalna funkcija. Motor ima več stopenj, ki nam omogočajo izbrati ustrezen pretok zraka ter temu primerno količino izsesanega zraka. Izvedbe so različne. Pogosto imajo kuhinjske nape turbinski motor, novejši pa brez krtačni motorji. Njihova pomembna lastnost je, da imajo večjo učinkovitost in manjšo porabo električne energije. Osvetlitev nam omogoča dobro vidljivost. Izvedena je preko halogenske ali led žarnice, dražji modeli imajo tudi stikalo, s katerim je moč regulirati moč osvetlitve. Čiščenje filtra je pomemben del vzdrževanja, preko njega pa zagotavljamo učinkovitost delovanja. Bolj kot je čist filter, več zraka bo lahko napa izsesala. S to funkcijo nas kuhinjske nape preko raznih opozoril pokažejo kdaj je treba očitat ali zamenjati ustrezen filter.

Kuhinjske nape so osnova kakovostne kuhe.

Vgradni hladilnik, lajša opravila

Vgradni hladilnik ljudem lajša opravila

Opravila vgradni hladilnik lajša vsem uporabnikom. Zadovoljni uporabnik predvsem želi, da vgradni hladilnik zagotavlja vse želene in funkcije dobro in kakovostno, predvsem pa z optimalnimi stroški delovanja. V sodobnem času je vgradni hladilnik še posebno zahtevna izbira. Vsi se danes zavedamo, kako pomembno je smotrno izrabljanje energije, zato mora biti vgradni hladilnik tej nalogi ustrezni. Tako je danes vgradni hladilnik smotrn nakup že zaradi energijske ustreznosti. V preteklosti ta lastnost ni bila tako izrazita, danes pa postaja že v mnogih primerih motivacija nakupa. Stroški obratovanja so iz dneva v dan vedno bolj pomembna lastnost. Z nakupom energijsko učinkovitih naprav si stroške zmanjšujemo. Na ta način upravičujemo nakup. Vendar mora biti energijska učinkovitost smotrno upravičena. Kar pomeni, da razlika med investicijo in učinki, predstavlja smisel nakupa. Danes to ni težko spoznati. Na voljo imamo veliko možnosti, da se sami prepričamo kaj in kako je učinkovito. S tem imamo možnost spoznati tudi smiselnost samega nakupa in investicije. Pri investiciji je tudi pomembno, da se časovno čim prej obrestuje. Nikakor si ne želimo, da bi se investicija izplačala šele v daljni prihodnosti. želimo imeti prihranke takoj oziroma v kratkem časovnem obdobju. Kar pomeni, da je investicija takoj prepoznana kot dobra in smiselna. V nasprotnem primeru se veliko kupce odloča za odlog investicije v prihodnost. Računajo namreč, da bo z napredkom in večjimi nakupi, omogočena bolj dostopna investicija. S tem pa bo tudi njihova upravičenost bistveno lažje izvedena. Izbira od tega spoznanja ni daleč. Potrebno je le izbrati sebi primerno, kar pomeni upoštevanje vseh zmožnosti, želja in potreb. Največkrat so zmožnosti na nasprotnem bregu žela in potreb. Vendar je velikokrat dobro razmišljati širše. Nakup prinaša številne druge prednosti, ki jih velja pri odločitvi upoštevati. Predvsem to velja za primere, ko želimo poleg drugega kakovost.

Vgradni hladilnik nudijo neštete prednosti.

Hladilniki, klasični in sodobni

Hladilniki so lahko na voljo kot klasični modeli ali njihove sodobne različice. Danes so hladilniki na voljo v neprimerno večji ponudbi kot nekoč. Starodavna ponudba je običajno obsegala nekaj modelov, v nekaj trgovinah. Hladilniki današnjih dni pa so v praktično vsaki trgovini na voljo v več zelo različnih modelov.

Poleg tega so hladilniki, ki so sicer načeloma enaki, zaradi konkurence na trgu, na voljo v zelo različnih pogojih nakupa. Hladilniki si pri tem delijo nekatere lastnosti drugih gospodinjskih aparatov. Trgovci, bi najraje videli kupca, kateremu bi prodali celotno paleto gospodinjski aparatov, ki ji potrebuje doma. Da bi prodali enemu samemu kupcu celotno paleto gospodinjskih aparatov, so pripravljeni na marsikatero ugodnost za kupca. Hladilniki pri tem niso izjema. Kar načeloma ni nič narobe, če smo s trgovcem zadovoljni na podlagi dobrih izkušenj iz preteklost. Hladilniki izbrani na tak način so lahko dobri. Tako kot so bili hladilniki ter drugi gospodinjski aparati v preteklosti. Največkrat nas k temu prepričujejo dobro in pošteno sodelovanje trgovca ob nakupu, možnost dodatnih storitev kot je dostava in montaža, ter nenazadnje odlične poprodajne storitve. Nakup hladilnika je zahteven tako kot nakup mnogih drugih gospodinjskih aparatov. Ker hladilnik običajno brez težav deluje veliko let, se v tem času lahko mnogo stvari spremeni.

Lastnosti, ki smo jih poznali v preteklosti, danes imajo sodobne naslednike. Zato so trgovci lahko dobrodošla pomoč. Z novostmi so na tekočem, ker jih o tem dnevno obveščajo prodajni zastopniki. Hkrati pa so dnevno v stiku s kupci. Tako jim je na podlagi informacij, ki jih prejmejo od kupcev, bistveno lažje določiti koristne lastnosti določenega kupca. Poleg tega je potrebno pri nakupu izbrati ponudbo, ki lahko nudi tudi nekatere druge ugodnosti nakupa. V primeru, da med hladilniki izločimo dva enaka, ki pa se razlikujeta v dodatnih storitvah, je vsekakor bolj mamljiva ponudba, katera nudi dodatne storitve.

http://www.beko-si.com/hladilniki