Svetila za večjo varnost

Zdravje in varnost nas in naših najbližjih nam mora biti vedno na prvem mestu. Da preprečimo morebitne poškodbe in nesreče moramo biti kar se da previdni. Ena izmed bolj nevarnih stvari so nočni sprehodi po neosvetljenih delih cestišča, zlasti v primeru, ko se ob robu cestišča nahaja le majhna steza in ne pločnik.

Svetila so takrat tisti pripomoček, ki lahko rešuje življenja. Tudi po zakonu moramo svetila na takšnih delih obvezno uporabljati in neupoštevanje teh zakonov nas lahko privede do težav, če nas opazijo policisti. V skrajnem primeru lahko celo pride do nesreče v kateri najbolj skupimo mi, nato pa nam pošljejo še prometno kazen ker nismo upoštevali teh pravil.

Takšna svetila oz. luči imenujemo tudi svetilke. Svetilka je največkrat lahko izjemno majhna in jo brez težav spravim v žep ali torbico, tako da pomanjkanje prostora ali kaj podobnega prav gotovo ni tehten izgovor, s katerim bi uspeli prepričati policiste v to, da vas ne kaznujejo.

Sodobna svetila kot dodatek notranje opreme

Tudi s finančnega stališča so svetilke bistveno bolj ugodna rešitev kot ena sama kazen prometnega policista, tako da niti tega izgovora nikar ne uporabljajte za to, da nimate svetilke med sprehodi na delih cestišč, ki niso osvetljena in nimajo pločnika za pešče.

Pri nakupu upoštevajte tudi to, da svetilke ne smejo motiti ali slepiti ostalih udeležencev v prometu, tako da ne posegajte po izredno močnih svetilkah. Takšne so praviloma tudi precej dražje, tako da bo izbira običajnih svetilk najboljša izbira.

Vsekakor pa sama svetila ne zagotavljajo še največje varnosti. Pomembno je, da ste tudi vi vedno pozorni na promet ter se ob morebitni nevarnosti čim bolj odmaknete od cestišča.

Comments are closed.