Strojni ometi – cena in še kaj

Ko se odločamo prenoviti naš dom s fasado oziroma imamo novogradnjo, je potrebno poskrbeti tudi za omet. Ta se v grobem deli na strojnega in na ročnega. Vsaka od vrst ometa pa ima seveda svoje slabe in tudi dobre plati. Vse bolj so priljubljeni strojni oz. špric ometi. Cena pa je eden od ključnih dejavnikov, ki jo ljudje preverijo, preden se odločijo za storitev pri priljubljenem podjetju. Cena je seveda odvisna od marsičesa, predvsem pa se navezuje na uporabljene materiale in na površino območja, ki ga bomo ometali.

Strojni ometi

Kako poiskati primernega izvajalca špric ometov

Če v spletni brskalnik vtipkamo ključne besede, in sicer strojni ometi cena, potem se nam bodo pokazale cene, ki veljajo tako za strojne kot tudi ročne omete. Cena za obe vrsti ometa je v resnici enaka, giblje pa se nekje med 6,5 do 7 evra na kvadratni meter. Seveda lahko pri ceni nastopijo tudi manjša odstopanja, predvsem zaradi neravnih površin ali zahtevne vgradnje. To še posebej velja za tisto med špirovci ali gradnjo, ki poteka na poševni podlagi. Tako bi na primer za nadstropje, ki ima 100 kvadratnih metrov ter vključuje nekje med 300 in 400 kvadratnih metrov ometa, odšteli okrog 2000 evrov za strojne omete. Še vseeno pa moramo po spletu raziskovati, da pridemo do najboljše ponudbe. Ta naj bi vključevala le najboljše materiale, ki jih imajo podjetja za izdelavo ometov, ter tudi ugodne cene, ki so sprejemljive prav za vsakogar. Obenem je pomembno tudi to, katerega proizvajalca izberemo. Eno izmed bolj znanih podjetij je Zidarstvo in fasaderstvo Lisi.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>