Spoznajte čarovnije okusa in obiščite Vietnam

Vietnam je država, ki leži ob Južnokitajskem morju na jugovzhodu Azije. Glavno mesto Hanoj se močno razlikuje od tipičnih evropskih velemest, saj je približek kaosa. Cele četrti dišijo po hrani, ki se peče in pripravlja kar na pločnikih, zato sploh ne preseneča, da je Vietnam ena izmed najbolj želenih gastronomskih destinacij, njihova ponudba ulične hrane pa verjetno najbolj raznovrstna. Vietnam leži v subtropskem in v tropskem pasu, kar se seveda kaže tudi v njegovi klimi. Ima vse, kar je značilno za vsa tropska podnebja, suho sezono in mokro sezono, imenovano tudi monsun, ti dve sezoni pa sta v različnem času v različnih delih države.

Najbolj idealen čas za potovanje v Vietnam je med oktobrom in zgodnjim majem, ko je manj vlage in tako manj možnosti za padavine. Jezik, ki ga govorijo prebivalci, je vietnamski, v uporabi pa so tudi angleški, francoski, kitajski in khmerski jezik. Vietnam nudi svojemu obiskovalcu zares veliko, razgibane terene za šport, prelepe plaže, pa tudi svoj vznemirljiv kraški svet. Na severnem delu države je eno največjih svetovnih čudes, veličasten zaliv, ki spada k mestu Ha Long s približno 2000 otoki različnih velikosti, različnih oblik, ki se dvigujejo navpično nad gladino vode. Njihovi vrhovi so prekriti z gosto džunglo, večina jih je nenaseljenih. Nekateri otoki so bogati z velikimi kraškimi jamami, med katerimi jih je nekaj tudi osvetljenih za turiste. Če ste se odločili za potovanje v Vietnam pomeni, da si želite vstopiti v deželo, ki je polna naravnih lepot, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti in izjemno srčnih in dobrodušnih ljudi. Dejstvo je, da je Vietnam velika država, zato ga bo treba, da bi ga zares spoznali, predvsem pa doživeli, obiskati kar nekajkrat. Vietnam je dežela nepreglednih riževih polj, ki se raztezajo vse od severa do juga in druga največja izvoznica riža na svetu.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>