Sklenitev avtomobilskega zavarovanja

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je osnovno avtomobilsko zavarovanje, katerega mora skleniti vsak voznik oziroma lastnik vozila. Gre za zavarovanje, kjer zavarovalnica povrne škodo, ki je posledica uveljavljanja odškodninskih zahtevkov tretjih oseb na podlagi civilnega prava v določenih primerih. Zavarovalnica povrne škodo, če je pri uporabi ali posesti vozila, navedenega v zavarovalni polici, prišlo do uničenja ali poškodovanja stvari ter če je prišlo do smrti, telesne poškodbe ali prizadetega zdravja osebe. Če želite registrirati svoj avto, potem je avtomobilsko zavarovanje nujno za vas! V primeru, da boste vi tisti, ki boste tretji osebi s tem avtomobilom povzročili škodo, bo zavarovalnica tej osebi povrnila na podlagi sklenjenega zavarovanja avtomobilske odgovornosti.

Posebnost pri avtomobilskem zavarovanju je ta, da začetniki začnejo v 14.premijskem razredu in vsako leto brez škode napredujejo en razred nižje po lestvici, s tem pa posledično dobijo nižjo premijo. V primeru škode, torej škode, ki so jo povzročili, pa padejo kar tri razrede višje in s tem je posledično tudi bistveno višja premija. Zavarovanec se tako premakne 3 razrede višje za vsako posamezno škodo, vendar pa v letu dni lahko nazaduje za največ 12 razredov.

Če vas zanima informativni izračun avtomobilskega zavarovanja, vam toplo priporočamo, da kliknete na povezavo avtomobilsko zavarovanje izračun, kjer lahko preko spleta naredite informativni izračun zase. Na tej spletni strani lahko pobrskate tudi po pogostih vprašanjih ali pa pokličete na dano telefonsko številko, kjer vam bodo z veseljem svetovali tako o avtomobilskem zavarovanju kot tudi o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju in varčevanju za mlade. Ne odlašajte več in poskrbite za zavarovanje tudi vi!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>