Pomembna prelomnica v življenju

Oktobra je moj najmlajši brat praznoval 18. rojstni dan. To je kar pomembna prelomnica v življenju, ko postaneš polnoleten. 18 let je nek prag v svet odraslosti, ko že lahko sprejemaš pomembne odločitve v življenju. A hkrati polno odgovarjaš tudi za svoje napake. Po drugi strani, pa če se spomnim svojih 18 let, se mi zdi da si v tistem času še neko neodgovorno mlado bitje, ki išče svoj prostor pod soncem. A najbolj zabavni del polnoletnosti je rojstnodnevna zabava in darila za 18 rojstni dan. Tudi če nismo najbolj veliki pristaši praznovanj rojstnih dni, se mi zdi da se za polnoletnost skoraj spodobi pripraviti zabavo za prijatelje in sorodnike. Po drugi strani je to velika prelomnica tudi za starše, da njihov otrok prestopa v svet odraslosti.

Zabava za rojstni dan

Malo me je poneslo po spominih in še kar dobro se spomnim, kakšna darila za 18 rojstni dan sem dobila pred dobrimi 13 leti. Skupaj še z dvema prijateljicama smo pripravile malo večjo zabavo za prijatelje v neki diskoteki. Zabave so se udeležili predvsem sošolci iz srednje šole, nekaj znancev in prijateljev.

Darila pa so bila zelo različna, od raznoraznih žganih pijač in buteljk vina, do bonov za nakupe in kakšna adrenalinska doživetja. Starši pa so mi podarili nekaj denarja, da sem lahko opravila izpit za avto. To je bilo tisto največje darilo, ki sem ga sama sebi na koncu podarila. Izpit za avto – resnična vstopnica v samostojnost in odraslost.

Še vedno popularni boni za adrenalinska doživetja

A časi se niso kaj dosti spremenili, moj brat je dobil bon za bungee jumping in bon za skupinsko raftanje. Starši so mu podarili nekaj denarja za nakup novega prenosnega računalnika. Darila za 18 rojstni dan so res nekaj posebnega – lahko so smešna in zabavna, adrenalinska, a tudi resna z veliko denarno vrednostjo. Še najbolj pa v spominu ostane zabava za polnoletnost, in prijatelji, ki ti pomagajo proslaviti ta velik korak. Z nekaj malo truda lahko pripravimo imenitno zabavo, ki se jo bodo vsi spominjali še veliko let.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>