Peleti za sodoben način ogrevanja

Lesni peleti so sodobno lesno kurivo, ki je narejeno iz stisnjenega suhega ter mletega lesa listavcev ali iglavcev. Za izdelavo vrhunskih peletov se uporablja suh odpadni les brez kakršnih koli kemičnih primesi. Ta les se stisne pod izredno močnim pritiskom. Najkakovostnejši lesni peleti so torej izdelani iz 100 odstotnega lesa in ne vsebujejo nobenih kemikalij, lubja ali kakšnih drugih materialov. Zato se lahko pohvalijo z visoko kurilno vrednostjo ter z nizkimi preostanki pepela in vlage.

kakovostna peletna peč

Peč na pelete je odlična izbira

Lesni peleti so priljubljen način ogrevanja za dom

K temu seveda svoje doprinese tudi njihova ugodna cena, sledi pa še preprosta uporaba ter ekološka neoporečnost. Zato ni nič čudnega, da so peleti postali pravi ogrevalni hit. Tovrstno ogrevanje je tudi zelo učinkovito, saj se peleti lahko pohvalijo z visoko energijsko vrednostjo. Tako zagotavljajo maksimalen izkoristek ter poskrbijo za ugodno razmerje med kakovostjo in ceno.

Bodite pozorni na standarde

Danes je na tržišču ogromno različnih proizvajalcev, zato se peleti med seboj kar precej razlikujejo. Tako po dimenzijah kot tudi po kakovosti in vrsti surovine, iz katere so izdelani. Najpomembnejše merilo za kakovost je zagotovo vsebnost pepela. Zato je potrebno biti pri izbiri še posebej previden, saj je razpon zelo velik. Ustrezen standard zagotavljajo peleti ENplus A1 ali ENplus A2. Seveda lahko najdete tudi pelete slabše kakovosti, ki imajo na primer standard EN B. Le-ti za kurjenje v domačih pečeh največkrat sploh niso primerni. Svetujemo vam, da si priskrbite kakovostne pelete s certifikatom, saj boste le tako lahko nemoteno uživali v toplem domu.

Omenimo naj še dejstvo, da so lesni peleti lahko izdelani iz različnih vrst lesa. Vrste lesa se lahko med seboj tudi mešajo. Zaradi načina predelave in lastnosti lesa so najkakovostnejši smrekovi ali jelovi peleti. Takšni peleti so dokaj svetli in za seboj pustijo izredno majhne količine pepela. Priporočamo vam, da se odločite prav za njih. Oglejste si ponudbo na Merkurjevi spletni strani.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>