Netbook ali običajni prenosnik?

mini-prenosnikČe ste morda lastnik mini prenosnika ali pa se ste se kadarkoli odločali o tem, da bi si ga omislili, ste se verjetno srečali z vprašanjem, kakšne so pravzaprav glavne razlike med netbooki in prenosniki. Oboji nam sicer omogočajo, da ne glede na lokacijo ostanemo povezani z internetom, vseeno pa se v mnogih lastnostih razlikujejo.
Netbooki, kot je na primer HP mini prenosnik, so zasnovani z namenom, da uporabniku vsepovsod omogočajo enostaven dostop do svetovnega medmrežja. Majhni in izredno lahko mini prenosniki so kot nalašč za vse tiste, ki veliko potujejo, vendar se je potrebno na drugi strani zavedati, da ne omogočajo tolikšne učinkovitosti kot običajni prenosniki, poleg tega pa tudi ne podpirajo medijsko bolj zahtevnih medijskih aplikacij. Najbolj optimalna rešitev je ta, da netbook kombiniramo s prenosnikom, vendar si verjetno marsikdo ne more kar tako privoščiti obeh naprav.
Tudi prenosniki uporabniku ponujajo možnost povezljivosti na internet ne glede na lokacijo in vgrajen brezžični modul. Seveda je vse odvisno od posameznega modela, vendar se praviloma večji zaslon, večji trdi disk ter vgrajen DVD pogon kažejo v večji teži in posledično manj enostavni prenosljivosti naprave, a zaradi svoje večje zmogljivosti so prenosniki bolj učinkoviti pri zadovoljevanju naših vsakodnevnih računalniških potreb.
Ko se torej odločamo med neetbookom in prenosnikom, je vse odvisno od predvidenega načina uporabe. Če želite urejati videe, gledati filme ali igrati igrice, bo zagotovo boljša izbira prenosnik, če pa iščete učinkovito napravo, ki vam omogoča brezžično povezljivost, surfanje po internetu ter ohranjanje stikov vsepovsod po svetu, bo mini prenosnik zagotovo zadovoljil vaše potrebe.

Comments are closed.