Nakup zlata za varno prihodnost

Najprej nekaj kratkega o zlatu
Zlato je kovina, ki je že več tisočletji veliko vredna – več kot denar. Je rumene barve, prav tako pa je zelo raztegljiva, mehka, svetleča se, zato jo zlatarji oblikujejo v nakit. Poleg nakita pa se zlato uporablja tudi kot monetarni standard mnogih držav, uporablja pa se tudi v zobozdravstvu in elektroniki saj je zelo dober prevodnik toplote in elektrike. Njegova koda po standardu ISO 4217 je XAU.

Naložbeno oziroma investicijsko zlato kupuje vedno več ljudi. Z nakupom investicijskega zlata si delajo »zlate rezerve« za težke čase. Kot investicijsko zlato se uporabljajo zlati kovanci, ploščice (ki jih lahko dobimo v 10, 20 50 in 100 gramov, na njej je ime prodajalne, žig, čistina zlata, masa ploščice in serijska številka) in pa zlate palice lahko pa tudi nakit. Nakup zlata je odlična rešitev, za vse, ki želimo svoj denar varno privarčevati. Imetnik investicijskega zlata ni odvisen niti od finančnih ustanov, niti od borznega posrednika, niti od banke in konec koncev niti od države. Ko se pokaže potreba po denarju, svoje zlato po trenutni borzni ceni proda kjerkoli na svetu za katerokoli valuto, zato je nakup zlata odlična rešitev. Investicijsko zlato niso le novi kovanci, ploščice ali ingoti iz čistega zlata, temveč tudi kovanci iz vsaj 90 odstotkov zlata, ki so bili skovani po letu 1800 in so bili v državi izdajateljici redno plačilno sredstvo. Nakup zlata pa tudi prodajo lahko opravimo v vseh zlatarnah.

Prednosti nakupa investicijskega zlata:
– ob nakupu zlata in tudi prodaji naložbenega zlata, so tako fizične kot tudi pravne osebe, oproščene plačila davka na dodano vrednost
– fizične osebe so oproščene tudi plačila davka na kapitalski dobiček

Večino nakupov zlata lahko opravite tudi preko telefona ali pa interneta. Če želite še več informacij, je najbolje, da se obrnete na zlatarne, ki vam bodo dobro svetovali.

Comments are closed.