Lesena okna so našemu domu okras

Marsikdo je v današnjem času mnenja, da so lesena okna preteklost. Vedno bolj so iskane umetne mase, ker je tehnologija zelo napredovala, so tudi okna iz umetnih mas cenjena in na zunaj marsikdaj ne prepoznamo ali gre za umetne materiale ali pa so to naravni materiali. Ali so res preteklost? Prepričajte se o ravno nasprotnem na spletni strani podjetja Maton.
Zakaj se odločiti za naravne materiale? Zato ker je les živi material, in tisti ki ga čutijo tudi z njim dihajo. Veliko ljudi je mnenja, da naj bodo okna iz umetnih mas v poslovnih prostorih, velikih stavbah, …

okno3

Individualne hiše imajo lesena okna.

Večinoma se odločijo za lesena okna ko gradijo ali prenavljajo individualne hiše. Les prinese vsakemu domu veliko več topline in prijetnega vzdušja. V dom se prikrade posebna toplina, ki zelo pomirjujoče in blagodejno vpliva na domače. Ker lesena okna potrebujejo veliko vzdrževanja, si lahko za lastni dom omislimo les, ker nam čas, ki ga posvetimo domu ni nikoli preveč. Če bomo les redno vzdrževali bodo lesena okna dobro tesnila še veliko let. Ker smo zelo radi doma in želimo, da je okoli nas sama pozitivna energija, si okna doma vedno polepšamo z zavesi.

Lesena okna moramo zaščititi s polknami. Tudi polkna so lahko lesena, lahko se pa odločimo za umetno maso, ker je ni potrrebno barvati in vzdrževati. Ker zelo čuvamo, da se toplotna energija ne izgublja po nepotrebnem, je priporočljivo, da imamo polkna zaprta, ko je zunaj velik mraz. In še zavesa je dobro da imamo zagrnjena in je tako izguba toplote zelo majhna. Če so zidovi tudi dobro izolirani, imamo zelo malo toplotne izgube. Ko kupujemo lesena okna je zelo pomembno za kakšno zasteklitev se bomo odločili. Največ toplote se izgubi prav zaradi slabo izolativne zasteklitve. Priporočljivo je, da se odločimo za troslojno zasteklitev in po možnosti dodanimi plini, ki nam omogočijo maksimalnjo izolativnost.

Ponudba je zelo široka. Na tgu je veliko kvalitetnih izdelkov. Odločiti se moramo in vsi stroški, ki jih bomo imeli z nakupom novih oken se nam bodo v zelo kratkem času povrnili.

Comments are closed.