Kuhinjsko korito, ključni kos kuhinjske opreme

Pri naštevanju kuhinjske opreme na korito morda sploh ne pomislimo, saj ga že samoumevno prištevamo k tej zbirki. A v resnici gre za izjemno pomemben kos opreme, kateremu moramo posvetiti zadostno pozornost pri izbiri, vgradnji in uporabi. Kuhinjsko korito namreč lahko vpliva na to, kako zadovoljni bomo z uporabo kuhinje – korito uporabljamo za celo vrsto opravil, tako pri pripravi hrane kot pri pomivanju posode, zato je pomembno, da je prilagojeno vsem tem nalogam. Pri redni dolgoročni uporabi se bo hitro pokazalo, ali je koriti uporabno ali ne, na plan pridejo tudi kakšne malenkosti, ki lahko zagrenijo izkušnjo pri kulinaričnih podvigih. Ravno zato je treba kuhinjsko korito že v izhodišču premišljeno izbrati, ne gledamo le na to, da se element vizualno poda v izbrano kuhinjo. Če kupujemo komplet opreme, je korito običajno že vključeno in bo dobro sodelovalo s preostalo opremo, kar pa še ne pomeni, da bo s svojo funkcionalnostjo odgovorilo na vse potrebe uporabnikov. Na srečo lahko kuhinjsko korito dokaj enostavno zamenjamo ali nadgradimo, možno pa ga je tudi prilagoditi, ne da bi bistveno posegali v konstrukcijo kuhinje.

kuhinjsko korito

Kuhinjsko korito v drugih vlogah

Kuhinjsko korito ima že v čisto običajni kuhinji različne naloge. Je nepogrešljivo pri pripravi hrane, saj dotok čiste vode uporabljamo za pranje živil, voda je seveda neposredno uporabna za kuhanje, poleg tega si moramo pri delu v kuhinji pogosto umiti roke. Nadalje pa ima kuhinjsko koritozelo pomembno nalogo še pri pomivanju posode – to delo sicer pogosto prevzame pomivalni stroj, a tudi v koritu je treba kaj na hitro pomiti. Pomembno je, da ima korito za ta namen zadostno globino in dovolj prostora, da lahko brez skrbi pomivamo. Kuhinjsko korito pa ima lahko poleg tega še druge naloge in vloge, pravzaprav sploh ni nujno, da se nahaja v kuhinji – ta oprema se lahko uporablja tudi drugje.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>