Krema za prsi v času dojenja

Krema za prsi je med ženskami razširjena, uporablja pa se v različne namene, nekatere kreme se uporabljajo za učvrstitev prsi, druge za bujnejše in bolj napete prsi, mi pa se bomo osredotočili na kremo za prsi, ki se uporablja v času nosečnosti in dojenja. Krema za negovanje prsi v času nosečnosti in dojenja je velikokrat še kako pomembna, še posebej v času dojenja lahko pride do razpokanja bradavic in precejšnjih bolečin. Takšna krema, ki pomaga proti ranam se lahko kupi v lekarnah, oziroma v specializiranih trgovinah ali drogerijah. Daleč najbolj priljubljena krema pri mladih mamicah je Garmastan krema, ki neguje in ščiti prsne bradavice in kolobarje, hkrati pa jih vzdržuje elastične in prožne ter preprečuje nastanek majhnih kožnih razpok.

Po vsakem dojenju se krema za prsi v tanki plasti namaže na bradavice in kolobarje, kar se lahko po potrebi ponovi tudi večkrat na dan. Krema za prsi se začne pri zelo občutljivih bradavicah nanašati že od časa nosečnosti in sicer nekje od 8. meseca naprej vsak dan po umivanju. S tem pomagate prsne bradavice pripraviti na mehansko obremenitev, ki bo vaše bradavice obremenila zaradi sesanja otroka. Sestavina kreme Garmastan je gvajazulen, ki se naravno pojavlja v rastlinah in je terpen iz podskupine azulenov, ki imajo zaradi dvojnega aromatskega obroča modro barvo. Gvajuzalen se pridobiva iz eteričnega olja kamilice, gvajakovine in delno sintetično iz gvajola. Ostali deli nege za prsi med dojenjem Garmastan s svojimi protimikrobnimi in protivnetnimi lastnostmi dopolnjujejo negovalno in preventivno delovanje gvajazulena. Osnova mazila ima baktericidne in hladilne lastnosti, velikokrat lahko takšna krema za prsi pomaga v boju z mastitisom ali pa celo prepreči, da bi sploh do njega prišlo. Večina krem za prsi je tako, kot tudi Garmastan krema za prsi, narejenih iz naravnih sestavin, zato jih pred dojenjem ni treba spirati.

Dobite jo v tej spletni trgovini

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>