Kako uporabiti različna senčila

ŽaluzijeSenčila kot so tende, so izjemno primeren način za zagotavljanje sence. Lahko se namestijo s samostojno konstrukcijo ali pa se pritrdijo na steno oziroma katerikoli drugi fiksen element. Takšna senčila so priljubljena med kupci predvsem zato, ker ponujajo izjemno pester izbor platen. Ne le, da je možno izbirati med stotinam barvnih odtenkov, možna je tudi izbira različnih vzorcev. Platna za senčila so nedvomno estetsko najbolj občutljiv vidik nakupa. Predvsem če se nameščajo senčila na izpostavljen del stavbe, ki je na očeh drugih ljudi, je skrb za pravo kombinacijo barv in oblik bistven. Ljudje se močno identificiramo s svojim prebivališčem in ni nam vseeno, kaj si drugi mislijo o našem okusu in izboru.

Ne glede na to, kakšna senčila kupujemo, naj gre za tende, zavese, žaluzije, roloje itn., je zelo pomembna UV zaščita. Različna platna in lamele za senčila morajo zagotavljat vsaj nek minimum zaščite pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov. Res je, da je pozimi precej pametno izkoristiti toploto, ki jo oddaja sonce prek sončnih žarkov, tako da je v stanovanju čez dan veliko svetlobe, ki pomaga ogrevati prostore, vendar pa ima ta svetloba tudi škodljive učinke na bolj občutljive notranje elemente in nekatere sobne rastline. Drage starine, umetnine in občutljiva lakirna sredstva ter barve lahko senčila zaščitijo pred propadanjem.

Senčila kot so zavese, žaluzije in roloji pa s svojimi modernimi patenti dandanes omogočajo izjemno udobno in preprosto uporabo, pa tudi sam način vgradnje je precej poenostavljen v primerjavi s starimi patenti. Vgradnja je praktično možna brez kakršnihkoli gradbenih posegov, le kakšno luknjo je potrebno zvrtati. Vse o senčilih najdete tukaj.

Comments are closed.