Kako skleniti dodatno zavarovanje in komu lahko koristi

Postopek s katerim se sklene dodatno zavarovanje je izjemno preprost. Zavarovalnica priskrbi bodočemu zavarovancu pristopne dokumente, ki jo lahko pridobimo prek spleta ali pa v najbližji poslovalnici. Nekatere zavarovalnice pa omogočajo, da se dodatno zavarovanje sklene kar neposredno prek spletne strani. Postopek je izjemno preprost in hiter, pri tem pa ne nastajajo nobeni dodatni stroški.

Pomembno je vedeti tudi to, da pogodba, ki ureja dodatno zavarovanje od podpisa traja najmanj eno leto. Na to ne more vplivati ne zavarovanec in ne zavarovalnica, saj ta minimalni rok določa zakon sam. To seveda ne velja v vseh primerih, kajti nekaterim osebam dodatno zavarovanje lahko velja le določen čas.

Nekateri pa si postavljajo tudi vprašanje, kdo lahko sklene dodatno zavarovanje. Predpogoj je ta, da ima oseba veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje. Oseba mora poleg tega biti tudi zavezana k plačevanju dodatnih zdravstvenih storitev. Doplačil so namreč oproščeni v času rehabilitacije otroci, šoloobvezna mladina, študenti in nekatere osebe, ki jih omenja zakon.

Za vse druge pa velja, da morajo bodisi plačevati dodatno zavarovanje, ki krije razliko v stroških za dodatno zdravljenje, ali pa morajo v primeru, da niso dodatno zavarovani, vse stroške, ki nastanejo v okviru dodatnih zdravstvenih storitev, plačati iz lastnega žepa, kar pa pogostokrat ni nizka vsota.

Comments are closed.